Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια άσκησης επαγγέλματος


Engineerk7

Recommended Posts

Καλησπέρα, μόλις πήρα το πτυχίο μου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών υπολογιστών Πολυτεχνείου και ήθελα να ρωτήσω αν χρειάζεται να κάνω κάτι για να πάρω άδεια άσκησης του επαγγέλματος για κάποια αίτηση σε δημόσιο κτλ ή απλά μαζί με του πτυχίο θεωρείται ότι έχεις και άδεια;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Όχι, άλλο το πτυχίο, άλλο η άδεια. Ειδικά για δημόσιο θα δεις οι προκηρύξεις τα ζητούν και τα δύο. Απευθύνσου στο ΤΕΕ και θα σου πουν τι πρέπει να κάνεις.

Link to comment
Share on other sites

Δεν αναφέρομαι προσωπικά στον συνάδελφο,, αλλά από τέτοιες απορίες μπορείς να καταλάβεις το τεράστιο χάσμα που υπαρχει στην χώρα μας ανάμεσα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και αγορά εργασίας.. Να έχεις τελειώσει το πολυτεχνείο και να πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο φόρουμ για τα αυτονόητα..

Edited by VirusX2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και σε αυτή την περίπτωση γεννάται το εξής τεράστιο ερώτημα. Τι πρέπει να γίνει ώστε να υπάρχει αλληλεξάρτηση σπουδών/πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας?

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν, να μην παίζουμε μπίλιες όταν εκτελούμε το εκλογικό μας δικαίωμα..

Edited by VirusX2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δύο πράγματα μπορούν να γίνουν: είτε να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας που προσφέρει το πανεπιστήμιο στους αποφοίτους του μέσω προγραμμάτων, είτε να μη βγαίνουν απόφοιτοι που δε θα μπορούν να απορροφηθούν σε τέτοιες θέσεις.

Δηλαδή διαδικασία ένταξης στην αγορά εργασίας υπάρχει, απλά οι θέσεις δε φτάνουν για όλους. Ούτε βέβαια και οι τελικές θέσεις εργασίας φτάνουν, οπότε όλα είναι αναλογικά.

 

Link to comment
Share on other sites

Όσο δημιουργούνται σχολές ή νεα τμήματα ήδη υπαρχόντων, με σκοπό την πλασματική μείωση της ανεργίας και την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων των εκάστοτε τοπικών αρχόντων, δεν νομίζω να υπάρχει λογος να συζητάμε παραπέρα για αξιολόγηση, έρευνα, προγράμματα και τα λοιπά..

Το θέμα της πρακτικής άσκησης, άλλο πονεμένο θεμα, που με την σημερινη κατάσταση πιστεύω δεν εξυπηρετεί τον σκοπο του.. 

 Ευτυχώς υπάρχουν και εξαιρέσεις, αλλα ο κανονας ειναι αυτος.. 

Μιλάω γενικότερα, όχι μόνο για σχολές μηχανικών..

Πολλά μπορούν να γίνουν, αλλά ζούμε στη χώρα που επιζητά λυσσασμένα την αλλαγή, χωρίς να θέλουμε να αλλάξει ο καθενας μας προσωπικα. Αρκεί να αλλάξουν όλα τα αλλά εκτός από οτι αγγίζει τα δικα μας ατομικά συμφέροντα..

 

ΥΓ: Επίσης αυτό δίνει σάρκα και οστά στο όνειρο της Ελληνίδας μάνας, το παιδί μου σπουδάζει. Σε τι αντικείμενο, σε τι βαθμίδα, με τι προοπτικές δεν μας νοιάζει.. Αρκεί να έχει να λέει στον απογευματινο καφε με τις γειτονισες οτι το παιδι μου πέρασε και σπουδαζει.. 

Edited by VirusX2
Link to comment
Share on other sites

Δε μιλώ για πρακτική άσκηση αλλά για κανονική εργασία σε έργα που αναλαμβάνει το πανεπιστήμιο με συνθήκες ιδιωτικού τομέα. Εκεί θα δεις αν στη σχολή υπάρχει κάποια σύνδεση με την αγορά, όχι στο μάθημα. Κι ο αριθμός των αποφοίτων που μπορεί να απορροφήσει το πανεπιστήμιο σε τέτοια έργα είναι ενδεικτικός και των συνολικών θέσεων εργασίας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα σε όλους,

Η εγγραφή στο ΤΕΕ κατόπιν εξετάσεων για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος συνεπάγεται και εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ και πληρωμή εισφορών ακόμα και αν κάποιος δεν εργάζεται ως μηχανικός;

Ισχύει ακόμα αυτό; 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!

 

 

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Ευχαριστώ, Didonis

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

όχι, αυτό δεν ισχύει πια. το τσμέδε τώρα σε χρεώνει κατά το διάστημα που κάνεις χρήση των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.