Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αλλαγή δομής κεραμοσκεπής


Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Έχω βγάλει άδεια μικρής κλίμακας με την διαμεσολάβηση πολιτικού μηχανικού για την επισκευή εξωτερικών όψεων και την ενίσχυση εξώστη στο σπίτι μου. Παρά ταύτα θέλω να προβώ και σε αντικατάσταση σκεπής μιας και έχει αρκετά προβλήματα η υφιστάμενη. Το βασικό μου ερώτημα είναι αν μπορώ να αλλάξω την δομή της από τρίριχτη σε μονόριχτη μιας και το ένα εκ των τριών ριχτιών (το πίσω-τυφλό που δεν κοιτάει σε δρόμο) μου έχει δημιουργήσει και εξακολουθεί να μου δημιουργεί αρκετά προβλήματα υγρασίας στους πίσω τοίχους του σπιτιού. Παλαιότερα η σκεπή ήταν τετράριχτη και το διπλανό-εφαπτόμενο σπίτι στο δικό μου (ανήκει στο ίδιο οικόπεδο) σηκώθηκε έναν όροφο επιπλέον με την χρήση πλάκας με αποτέλεσμα να κοπεί ο κεντρικός εσωτερικός ξύλινος κορμός της σκεπής στην μέση, πράγμα που μπορεί να έχει επηρεάσει και την αντοχή της δικής μου τρίριχτης πλέον σκεπής. Γι'αυτό εν τέλει πιστεύω ότι μια μονόριχτη σκεπή θα έχει σίγουρα καλύτερη στήριξη και θα μου λύσει και το πρόβλημα με τα νερά-υγρασία στην πίσω πλευρά του σπιτιού.

Αναμένω τις συμβουλές σας.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. 

Γιατί δεν το συζητάτε απευθείας με τον μηχανικό που σας έβγαλε και την ΕΕΜΚ, αλλά προτιμάτε αντ' αυτού να  λάβετε συμβουλές από ένα φόρουμ; 

Edited by Directionless
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

Το συζήτησα με τον μηχανικό και μου ανέφερε ότι βάσει νόμου δεν επιτρέπεται να αλλάξει η μορφή της υφιστάμενης σκεπής. Επίσης το ίδιο μου επαλήθευσε και η τοπική πολεοδομία. Για άλλη μια φορά η παραλογία συναντά τον νόμο! Δεν υπάρχει κάποιο άρθρο που να εξαιρεί περιπτώσεις σαν την δική μου όπου υπάρχει στατική επικινδυνότητα! Πώς θα στηριχτεί μια νέα τρίριχτη σκεπή όταν δεν υπάρχει η κατάλληλη στήριξη στον πλαϊνό εφαπτόμενο τοίχο με το διπλανό σπίτι; Μόνο με οικοδομική άδεια μπορεί να αλλάξει η μορφή μου είπαν αλλά και πάλι βάσει νόμου δεν μπορώ να βγάλω τέτοια άδεια μιας και το εμβαδό του οικοπέδου είναι κάτω από 30μ2. Η απάντηση της πολεοδομίας: θα στην στηρίξει ο σκεπάς σου, ξέρουν αυτοί...!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.