Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Υποχρεώσεις πρός Εργάνη- Οικοδομοτεχνικα Ιδιωτικα Εργα


katrmp

Recommended Posts

Επειδή έχω πολλά χρονια να ασχοληθώ, παλιά μία οικοδομική επιχείρηση που έκανε ένα ιδιωτικό έργο, δούλευαν οι εργάτες (πλακάδες, μπογιαντζηδες, σοβαντζήδες κλπ), και στο τελος του μήνα κόλλαγες το ΙΚΑ τους. Τα στεγασμένα επαγγέλματα (ηλεκτρολόγοι , υδραυλικού, μαραγκοί κλπ) δουλευαν κανονικά και στο τέλος εκοβαν Τιμολόγια Παροχής Υπηρεσιων. Τωρα αν πέρναγε επιθεώρηση για όσους δούλευαν στα μη στεγασμένα έπρεπε να είχαν τα χαρτιά τους και ΑΜΕ.

΄1. Σημερα γινεται το ίδιο ή πρέπει η εταιρεία να δηλώσει ποιός δουλεύει στην οικοδομή πρίν δουλέψει? Και που να το δηλώσει? Κατι τετοιο είχα διαβάσει για την Εργανη αλλά ουτε έβγαλα άκρη , ούτε καταλαβαίνω πώς είναι εφικτό, αφού κάθε μέρα σκάνε μύτη αλλοι χτίστες, άλλοι σοβαντζήδες κλπ. Οι οποίοι μπορεί να δουλέψουν ακόμα και μόνο μία μέρα.

Δεν επαρκεί πιά να τούς κολλάς το ένσημο στο τέλος του μήνα?

2. Τι γίνεται με αυτούς που δουλεύουν και ανηκουν στα στεγασμένα? π.χ έρχεται ο υδραυλικός με 2 παιδιά και δουλευει 3 ωρες και φευγει? 

Edited by katrmp
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.