Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ο ωρομετρητής μετρά άλλοτε κανονικά και άλλοτε ανάποδα ( σβήνει ώρες )


RAVer

Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα,

σε οικογενειακή διπλοκατοικία μένω εγώ και ο αδελφός μου. Βλέποντας τις ώρες λειτουργείας των δύο διαμερισμάτων από την προηγούμενη φορά που γεμίσαμε πετρέλαιο θελήσαμε να ελέγξουμε την καλή λειτουργεία των ωρομετρητών με πρακτικό τρόπο μια και η αναλογία είναι 1/5 εγώ με 4/5 για τον αδελφό μου ( ίδια τετραγωνικά, 2ος όροφος με μονώσεις σε τοίχους - δώμα και κουφώματα ανοιγόμενα αλουμινίου με διπλά τζάμια για μένα, κατασκευή 2002 - χωρίς μόνωση και με ξύλινα τζαμιλίκια με μονά τζάμια για τον αδελφό μου στον 1ο, κατσκευή 1973).

Ανοίγοντας το θερμοστάτη ο αδελφός μου ξεκινά ο καυστήρας και αντίστοιχα ο ωρομετρητής του μετρά - προσθέτει χρόνο. Κατεβάζοντας το θερμοστάτη κλείνει ο καυστήρας και ο μετρητής σταματά. Ανεβάζοντας πάλι το θερμοστάτη, ο μετρητής άρχισε να μετρά ανάποδα αφαιρώντας χρόνο : από 153.20 έγινε 153.19 - 153.18 - 153.17 κοκ

Από πέρισυ και σε διάστημα ενός έτους είχε καταγράψει 116 ώρες λειτουργείας που μας φάνηκε λογικό. Όμως τι μπορεί να συμβαίνει που να εξηγεί την ανάποδη - έστω περιστασιακά - λειτουργεία του ενός ωρομετρητή; Στην ανάλογη δοκιμή, ο δικός μου μετρητής λειτουργούσε κανονικά.

Παρακαλώ για τη συμβουλή σας καθώς και για συστάσεις αξιόπιστου τεχνικού που θα μπορούσε να ελέγξει την εγκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.