Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναγραφή πλήρους κάλυψης ακινήτου σε συμβόλαιο


Meropi Leonidou

Recommended Posts

Καλημερα. Λιγο πριν την υπογραφη συμβολαιου πωλησης του ακινητου μου οταν ελαβε η συμβολαιογραφος την τεχνικη εκθεση διαπιστωσε οτι η δικη μου αποδοχη κληρονομιας που βασιστηκε στο συμβολαιο ανεγερσης το 1957 οτι αναγραφει την πληρη καλυψη της επιφανειας και οχι τον ωφελιμο χωρο, δηλ. αναγραφεται παντου 118 τμ (ενφια,κτηματολογιο, δεη κτλ) ενω με τη μετρηση του μηχανικου φαινεται 100 τμ συν τα υπολοιπα 18 τμ που ειναι κλειστοι εξωστες. Ο ΓΟΚ του 55 ζηταγε πληρη καλυψη τμ, το 1994 που κληρονομησα το σπιτι δεν ζητουσαν βεβαιωση μηχανικου οποτε περαστηκε το ιδιο, 118 περιπου οπως εγραφε η συσταση. Η συμβολαιογραφος δεν δεχεται να το γραψει 118 τμ και λεει οτι πρεπει να γινει τροποποιηση συστασης πραγμα αδυνατο γιατι ο επανω οροφος δεν θελει να την κανει. Εχω σοβαρο θεμα γιατι εχω παρει προκαταβολη 10000 απο την εταιρεια μου ειπε η συμβολαιογραφος να φτιαξω τα χαρτια και μου ανακοινωσε οκτω μερες πριν την υπογραφη το προβλημα και οτι δε μπορει να γινει η πωληση, εγω ηδη εχω δωσει λεφτα για προστιμα και εχω καπαρωσει το νεο μου σπιτι και η κατασταση μου ειναι.τραγικη. Υπαρχει καποια λυση η θα τραβηχτω στα δικαστηρια??? Βοηθηστε με παρακαλω

 

Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ.

Pavlos33

Edited by Meropi Leonidou
Link to comment
Share on other sites

Εάν στον πίνακα της σύστασης ο.ι. η επιφάνεια είναι 118 μ², δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όχι, έχεις μπλέξει. Πάντως το θέμα είναι καθαρά νομικό (συμβ/κό), και ίσως πρέπει να πάρεις τη γνώμη κι άλλου συμβ/φου.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

συμφωνω με τον τετρις

 

Με βαση οσα αναφερεις,

σε τι να κανει τροποποιησητης συστασης και για ποιόν λογο  και, εν τελει, σε  ποιές διαταξεις  στηριζει αυτη την απαιτηση?

Σε δικο του τμημα επεκταθηκε, αυτο εκλεισε...δεν κατελαβε απο διπλανον ή απο τα κοινοχρηστα...

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις απαντήσεις. Η συμβολαιογράφος επιμένει ότι επειδή η αποδοχή κληρονομιάς γράφει ότι το ακίνητό μου (ισόγειο σε διπλοκατοικία με 50% ποσοστό εξ αδιαιρέτου επί του οικοέδου) είναι περίπου 118 τμ αλλά δεν αναφέρει τους εξώστες δεν μπορεί να φτιάξει συμβόλαιο που να γράφει 118 τ.μ. (μαζί με τους κλειστούς εξώστες) γιατί δεν θα το μεταγράψει η υποθηκοφύλακας. Τώρα λέει ότι μετράνε τον ωφέλιμο χωρο και αυτός αναγράφεται στο συμβόλαιο, δηλ. πρέπει να γραφεί 100 τμ. πράγμα μετά που δεν το δέχεται η υποθηκοφύλακας και ζητάει τροποποίηση σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας! Κολλάει δηλαδή στο ότι στο δικό μου συμβόλαιο δεν αναφέρεται η λέξη εξώστης. Δηλαδή επειδή άλλαξε ο νόμος και μετράνε διαφορετικά την πληρώνω εγώ τώρα. Το σπίτι είναι 118 τ.μ. δεν έχει επεκταθεί από τότε που κτίστηκε πουθενά! Ξέρετε αν μπορώ να πάω δικαστικά τον απο πάνω για να δεχτεί την τροποποίηση και πόσο μπορεί να κρατήσει? Αν δεν γίνει κάτι εγώ δεν μπορώ να δώσω πίσω τα χρήματα, εφόσον έχουν πάει στην προκαταβολή του άλλου σπιτιού και σε όλα τα άλλα έξοδα. Θα μηνύσω την συμβολαιογράφο για καθυστέρηση, ασυνέπεια γιατί είναι απαράδεκτο να έχεις στείλει την τεχνική έκθεση από 17/01 και να τη δει 15/02 οκτώ μέρες πριν την υπογραφή 28/02 και όταν έχει δεχτεί όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά. Έτσι δεν είναι? Ο πίνακας της σύστασης τι είναι? εμείς έχουμε τη διανομή κτισμάτων το 1957 που λέει ότι συστήνεται οριζόντιος ιδιοκτησία περίπου 118 τ.μ. που μπορεί ο καθένας χωριστά να εκμεταλλευτεί το κτίσμα του ος βούλεται, γιατί είναι γραμμένο στην καθαρεύουσα. Στην αποδοχή κληρονομιάς δεν έχω σύσταση. 

 

Edited by Meropi Leonidou
Link to comment
Share on other sites

5 ώρες πριν, Arche said:

αν ο λόγος του είναι οικονομικος πρότεινε του, να αναλαβεις εσυ τα εξοδα, δεχεται?

Το προτεινα... Ειναι τσακωμενος με την οικογενεια μου και δε με αφηνει ουτε πολυκατοικια να το δωσουμε.  Δεν μενουν το εχουν κλειστο.  Δηλ.  θελει τροποποιηση? Δικαστικα κερδιζεις αν πας?  Και ποσο θα παρει αραγε... 

Link to comment
Share on other sites

Για να μη χάνεις χρόνο περιμένοντας απαντήσεις από εδώ, κάνε μια συνάντηση με δικούς σου μηχανικό και συμβολαιογράφο και, εν ανάγκη, επαφή με τον αρμόδιο υποθηκοφύλακα. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

36 λεπτά πριν, tetris said:

Για να μη χάνεις χρόνο περιμένοντας απαντήσεις από εδώ, κάνε μια συνάντηση με δικούς σου μηχανικό και συμβολαιογράφο και, εν ανάγκη, επαφή με τον αρμόδιο υποθηκοφύλακα. 

Ευχαριστω.  Η συμβολαιογραφος της αγοραστικης δεν δεχεται, το υποθηκοφυλακειο ηταν το πρωτο που πηγα και μου ειπε οτι εξαρταται απο τη συμβολαιογραφο που πρεπει να το γραψει 118τμ. Θα περιμενω την απαντηση τους και μετα μαλλον δικαστικα... Ευχαριστω για την ανταποκριση ολων σας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.