Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Παλιά άδεια, νέος νόμος...


JTB

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Ψάχνω για εμπειρίες και συμβουλές... Αν και θεωρώ ότι δεν παίζει ρόλο, μιλάμε για πολεοδομία πειραιά...

Εχω λοιπόν ένα οικόπεδο που χτίζει υπόγειο, πυλωτή και 6 ορόφους.

Το 200x οπότε πριν το ΝΟΚ βγάζει άδεια αλλά λήγει και έχει υλοποιήσει υπόγειο και τις 2 ράμπες και ίσως και πυλωτή τα υποστυλώματα. 

Τώρα πάμε να του βγάλουμε νέα άδεια η οποία όμως θα είναι απλά η συνέχιση των εργασιών της παλιάς με μικρές διορθώσεις κυρίως αισθητικές και ελάχιστες ουσιαστικές. Π.χ. ο Η/Χ δεν έβγαινε, τον κάναμε πιο ρηχό (λόγω του 35%). Επίσης, πάλι δεν θα γίνουν όλοι οι όροφοι... (κρατήστε το αυτό...)

Το πρόβλημα είναι στη φύτευση... Τότε, είχαμε max κάλυψη 70% αλλά τώρα ως ΝΟΚ έχω 60% και επειδή είναι 120+ η κάλυψη δεν μπορώ να φτάσω το 70%

Τί κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση;;; Θα πρέπει να χαλάσω  τη ράμπα του υπογείου;  Είναι ποτέ δυνατόν να αναγκάζομαι να καταστρέψω το υπόγειο πάρκινγκ;
Μήπως επειδή δεν θα γίνουν όλοι οι όροφοι δεν τους νοιάζει και καλύπτομαι από τις θέσεις στη πυλωτή;
Εχετε τέτοια εμπειρία;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απόψεις σας...

πυλωτη.jpg

Edited by JTB
Link to comment
Share on other sites

ΟΚ... προς μελέτη για τις μελλοντικές γενεές, απαντώ τί έμαθα μετά από επίσκεψη στη Πολεοδομία.

1. Η άδεια όπως είναι γνωστό εφόσον έχει περάσει 8ετία θεωρείται απλά ληγμένη και πλέον μιλάμε για νέα άδεια. Οπότε έχουμε άδεια προσθήκης πλέον. 

2. Το πρόβλημα ξεκινά από τον ορισμό του "νομίμου περιγράμματος" κατά ΝΟΚ. Αφού δεν έχω κάνει το ισόγειο και αφού ο ορισμός αναφέρει τους χώρους που προσμετράνε στη κάλυψη, τότε το υπόγειο έστω ως δάπεδο πυλωτής, δεν μου εξασφαλίζει νόμιμο περίγραμμα.

3. Αφού λοιπόν δεν έχω νόμιμο περίγραμμα αλλά μόνο μια απλή υφιστάμενη κατάσταση, τότε ο ΝΟΚ θα εφαρμοστεί στο σύνολό του, άρα και στα ζητήματα φύτευσης.

4. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου όλη η κατάσταση στην ουσία ακυρώνοντας τη ράμπα του υπογείου για να εξασφαλίσω τη φύτευση και οι εναλλακτικές είναι είτε ανελκυστήρας οχημάτων (αντε φτιάξτον τωρα με τελειωμένη πλάκα) ή εξαγορά των 2 θέσεων στο υπόγειο.

Ολοι επιλέγουμε τη δεύτερη λύση βέβαια, αλλά αν σκεφτεί κανείς για μελλοντική πώληση, τότε θα πρέπει να δούμε πόσο θα χάσει ο ιδιοκτήτης αν το διαμέρισμα δεν έχει παρκινγκ και πόσο κάνει ο ανελκυστήρας , έστω και με αυτές τις αντίξοες συνθήκες να φτιαχτεί.

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

αν πεις ότι έκανες έλενχο και δεν έβγαινε η φύτεση, και το περνούσες σαν ταχτοποίηση (ΛΠΠ), και έβγαζες άδεια προσθήκης και ένδειξης ρυθμισμένων χώρων? Κάτι σε αυτό το πλαίσιο θα δούλευε? 

σε παρόμοια περίπτωση, ως ράμπα έκανα δυο λωρίδες από μπετό, και το υπόλοιπο φύτευση.

αν τον ιδιοκτήτη τον ενδιαφέρει η μελοντική πώληση του ακινήτου, επενδύει σε ασανσέρ. 

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση... Ομως δεν λειτουργεί έτσι... Δεν υφίσταται καμία παρανομία... Παλιά η κάλυψη ήταν μέχρι 70 και η κατασκευή είναι νομιμότατη... απλά λόγω του ότι δεν ολοκληρώθηκε μέχρι οροφή πυλωτής, σύμφωνα με τον ορισμό νομίμου περιγράμματος δεν κατοχυρώνω περίγραμμα οπότε πλέον εξ'ολοκλήρου πάει με ΝΟΚ γιαυτό και το πρόβλημα....

Οσο για το ζήτημα των λωρίδων μπορείς να το ξεχάσεις... νομίζω ότι κυκλοφόρησε και έγγραφο, πάντως ήδη 2 πολεοδομίες μου είπαν ότι είναι παρελθόν...

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.