Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εισφορές πρόνοιας ΕΤΕΑΕΠ (αλλαγές από 1.1.19)


dimtheod

Recommended Posts

On 19/4/2019 at 1:39 ΜΜ, mantzaras said:

Τελικά και οι εξοφλήσεις έχουν φανεί κανονικά.

Δοκίμασα και έβαλα επί πλέον αυτών που έληγαν 12/4, 42,98€. Σήμερα δείχνει ότι περιλήφθηκαν στην εξόφληση, και οι δόσεις 2017 και 2018 με ημερομηνία 30/4 φαίνονται εξοφλημένες.

Θα δοκιμάσω να βάλω δύο περιόδους μετά (δηλαδή άλλα 42,98 και ελπίζω να μην προλάβει να βγει Μαρτίου) να δω αν θα εξοφλήσει αυτές που λήγουν 31/5.

Αν δουλέψει σημαίνει ότι όσο βλέπει λεφτά εξοφλεί δόσεις, ασχέτως εάν έφτασε η ημερομηνία εξόφλησης, που σημαίνει ότι είναι δυνατή η εφάπαξ εξόφληση 2017 και 2018 (που είναι και το λογικό, δεν μπορεί να σε κρατάει όμηρο 3 χρόνια).

 

 

 

 

δεν ξέρω αν θα δείξει ότι έχεις βάλλει επι πλέον,

επίσης δεν ξέρω αν βάλεις επι πλέον η επόμενη οφειλή θα μειωθεί κατά το επί πλέον ποσό που έχεις προκαταβάλλει.

 

αλλά το επι πλέον μένει μέσα σαν πιστωτικό αλλά δεν ξέρω αν το συνυπολογίζουν στις  επόμενες οφειλές.

 

ενημέρωσε μας για ότι κάνεις σχετικά με αυτό

Link to comment
Share on other sites

Από τις οδηγίες του ΕΤΕΑΕΠ  https://www.eteaep.gov.gr/web/post/1645

αντιγράφω:

"ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες του Ταμείου, ως εξής:

  • Όσοι ασφαλισμένοι έχουν παράλληλα και μισθωτή εργασία  ή καταβάλουν εισφορές με δελτίο παροχής υπηρεσιών και έχουν μέχρι δύο εργοδότες εξαντλούν την υποχρέωσή τους για καταβολή εισφορών μέσω της ΑΠΔ. Οι  ανωτέρω περιπτώσεις ασφαλισμένων, οι οποίοι θα λάβουν ειδοποιητήριο εισφορών, δεν θα πρέπει να καταβάλουν εισφορές μέχρι την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης  όπου είτε θα εκδοθούν εκ νέου ειδοποιητήρια, εφόσον απαιτούνται, είτε θα δημιουργηθεί πιστωτικό υπόλοιπο."

Α) Από ότι καταλαβαίνω αν κάποιος είναι παράλληλα μισθωτός και αυτοαπασχολούμενος , τότε αγνοεί - δεν πληρώνει τις εισφορές που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα. Σωστά?

 

 

Link to comment
Share on other sites

για τα τρέχοντα είναι ξεκάθαρο νομίζω.

για τα αναδρομικά όμως τι γίνεται αν η παράλληλη απασχόληση ήταν για κάποιους μόνο από τους μήνες του έτους;

απάντηση απο το ετεαπ δεν εχω παρει και σαν αποτέλεσμα για 2 μήνες το 2017 και 2 μήνες το 2018 που ήμουν χωρίς παράλληλα μισθωτη εργασία προς το παρόν πληρώνω κανονικά τις δόσεις και περιμένω.....

Edited by Alex259
Link to comment
Share on other sites

Έστειλα ερώτηση και εγώ, ακριβώς για αυτή την περίπτωση. Στέλνουν μια τυποποιημένη απάντηση γενικά, λέγοντας να μην πληρώσει κανείς τίποτα μέχρι την επόμενη εκκαθάριση. Κανένας όμως δεν διευκρινίζει αν αυτό πρέπει να γίνεται μόνο για τα αναδρομικά (και να πληρώνονται στο μεταξύ, κανονικά οι τρέχουσες εισφορές), όπως επίσης και το αν αυτό ισχύει και για τις περιπτώσεις όπου παράλληλη μισθωτή εργασία υπήρχε για μερικούς μήνες.

Link to comment
Share on other sites

δεν καταλαβαίνω, κοιτούσα τη σελίδα ΕΤΕΑΕΠ, μπήκα μέσα, ειδοποιητήριο η οφειλή τρίτου το 19 και ειδοποίηση στην οθόνη να ελένξω τα ατομικά μου στοιχεία, μήπως έχει αλλάξει τίποτα. Κοιτάω, δεν με γράφει σαν έγγαμο, που είμαι από το 2010 και δεν γράφει ούτε το εξαρτώμενο μέλος, το παιδί βέβαια το έχει γράψει στο δικό της ταμείο η γυναίκα, που είναι Δημόσιος Υπάλληλος και δεν ξέρω.

α) ερώτηση, εγώ πρέπει να τον δηλώσω πάλι?

β) ερώτηση, το ότι είμαι έγγαμος, δεν μπορώ να το δηλώσω ο ίδιος στην σελίδα του ΕΤΕΑΕΠ, που είμαι μέσα. Η ειδοποίηση γράφει ότι αν τα ατομικά μου στοιχεία έχουν αλλάξει να πάω στο παλιό μου ταμείο να το δηλώσω. Στο πρωην ΤΣΜΕΔΕ δηλαδή, η Αθήνα είναι μακριά όμως. Και η γραφειοκρατία στα γραφεία, απίστευτη πιστεύω, κρίμα να μην μπορώ να το δηλώσω ηλεκτρονικά. Υπάρχει λόγος όμως? Θα έπρεπε ότι είμαι έγγαμος να το δηλώσω?

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου καλέ,

Και εγώ από 01.01.2017 άγαμος είμαι. Το έχω αποδεχτεί πια, μετά από 2 1/2 χρόνια, άσχετα με το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα. Προτείνω να πράξεις και εσύ το ίδιο.

Edited by Directionless
Link to comment
Share on other sites

Άγαμος και εγώ στον ΕΦΚΑ με εξαρτώμενο μέλος την σύζυγο μου, παρόλο που η ίδια είναι ασφαλισμένη πλέον στο τέως ΙΚΑ. Αυτό πως σας φαίνεται;  Σε συνομιλία με το ΤΣΜΕΔΕ μου είπαν, δεν πειράζει αφήστε το έτσι...

Link to comment
Share on other sites

@Arche Το ίδιο πράγμα λέμε. Και εγώ παντρεμένος είμαι, αλλά από 01.01.2017 (έναρξη ισχύος του ΕΦΚΑ) απ' ό,τι φαίνεται χώρισα ή μάλλον δεν παντρεύτηκα ποτέ. Όπως και ο συνάδελφος παραπάνω, σε μια επίσκεψή μου στο ΤΜΕΔΕ για άλλο ζήτημα, τους ρώτησα και μου απάντησαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.

Edited by Directionless
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.