Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Β΄ ΠΕΑ για εξοικονομώ


DIM LARISSA

Recommended Posts

Είμαι στη φάση έκδοσης του Β ΠΕΑ ..Ο ενεργειακός επιθεωρητής που έβγαλε το πρώτο ΠΕΑ είναι διαφορετικός από αυτόν που βγάζει το δεύτερο και δεν γνωρίζει τι γίνεται με την πρόταση παρεμβάσεων και περιμένει ενημέρωση για την τελική πρόταση παρεμβάσεων από το ypeka αλλά τίποτα μέχρι τωρα...στην αρχική πρόταση παρεμβάσεων είχαν γίνει κάποια λάθη όπως π.χ λάθος αναγραφή τ.μ σε παρεμβάσεις.Ποια είναι η διαδικασία με την τελική  πρόταση παρεμβάσεων;αλλάζει;καταχωρει άλλη στο building center;απλά ανεβάζει την τελική πρόταση παρεμβάσεων στα δικαιολογητικά;τι ακριβώς γίνεται; ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα, είμαι στην διαδικασία έκδοσης Β ΠΕΑ για το ΕΚΟ ΙΙ και έχω το εξής πρόβλημα. Κατά την έκδοση του Α ΠΕΑ το κτίριο είχε ανοιγόμενα  ρολά και κατά την υλοποίηση του προγράμματος μπήκαν επικαθήμενα ρολά με αποτέλεσμα τα μειωθεί το ύψος των ανοιγμάτων μου κατά 15cm. Πώς το αντιμετωπίζετε αυτό; Στο Β ΠΕΑ τι ύψος ανοιγμάτων βάζετε ; Λαμβάνετε υπόψη στο συνολικό ύψος του κουφώματος και το ρολό; Στο Uw προσμετράτε και το Urb  ή  επειδή είναι κατά πολύ μικρότερο λαμβάνεται μόνο συντελεστή του ανοίγματος που σας πιστοποιεί ο προμηθευτής του κουφώματος;

Edited by spiliosa
Link to comment
Share on other sites

Είμαι στη διαδικασία του 2ου ΠΕΑ εξ οικονομώ και έχω τη παρακάτω απορία: 

1ο ΠΕΑ Οικοδομή του 1970 , διαμέρισμα τελευταίου ορόφου (από πάνω δώμα), θέρμανση ατομικό πετρέλαιο, ψύξη κάτι μπαχατέλες και κουφώματα αλουμινίου με μονά τζάμια  και μου έβγαζε Κτίριο αναφοράς 138Kwh/m2 με υπάρχον 602Kwh/m2  και κατηγορία Ζ . 

Στο πρόγραμμα είχαμε βάλει θερμομόνωση δώματος , εγ/ση λέβητα φ/α για θέρμανση & ΖΝΧ , 2 κλιματιστικά, αν/ση κουφωμάτων και τέντες. Τελικά δεν έβαλε θερμομόνωση στο δώμα (..............) και στο 2ο ΠΕΑ μου βγαίνουν τα παρακάτω αποτελέσματα : Κτίριο αναφοράς 132Kwh/m2 και υπάρχον μετά τις παρεμβάσεις 320Kwh/m2 με κατηγορία Η . 

Ο πελάτης είναι στη 1η εισοδηματική κατηγορία συνεπώς πρέπει να έχει μείωση κατανάλωσης 40% σε σχέση με το αρχικό κτίριο αναφοράς , δηλαδή 138*0,40 =55,2 ενώ εμείς έχουμε 602-320= 282Kwh/m2  οπότε υπερκαλύπτουμε το όριο. 

 

Αυτό που με απασχολεί είναι οτι ανέβηκε μόνο μια κατηγορία, αλλά δε βλέπω πρόβλημα σε αυτό ! 

 

Καλά δε τα λέω;; 

Link to comment
Share on other sites

cve20126 Από την στιγμή που έπιασες τον ενεργειακό στόχο δεν θα έχεις πρόβλημα, απλά όπως καταλαβαίνεις θα αλλάξει ο προϋπολογισμός της πρότασης.

Link to comment
Share on other sites

12 ώρες πριν, cve20126 said:

 δηλαδή 138*0,40 =55,2 ενώ εμείς έχουμε 602-320= 282Kwh/m2  οπότε υπερκαλύπτουμε το όριο.

Κάτι δεν μου αρέσει στον υπολογισμό, η εξοικονόμηση του 40% προκύπτει από το τύπο (Κατανάλωση πρωτογενούς Β' ΠΕΑ - Κατανάλωση πρωτογενούς Α' ΠΕΑ)/ Κτίριο Αναφοράς Α΄ΠΕΑ.

 

Edited by yian
Link to comment
Share on other sites

Αντίστροφα, (Κατανάλωση Α ΠΕΑ  - Κατανάλωση Β ΠΕΑ  ) / Κατανάλωση κτιρίου αναφοράς Α ΠΕΑ , δηλαδή στη περίπτωση μου (602-320)/ 138 = 2.04 (204%) . 

Edited by cve20126
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

καλημέρα

μου ανατεθηκε να κάνω την 2η ενεργειακη επιθεωρηση σε διαμερισμα του 1ου ορόφου που πραγματοποιηθηκαν επεμβασεις. το διαμέρισμα βρίσκεται σε διώροφο παλιο κτίσμα και η εισοδος του στο ισόγειο με τη σκαλα που ανεβαίνει οδηγουν κατευθειαν στο διαμερισμα χωρις ενδιάμεση πορτα. επίσης η σκάλα συνεχίζει στο δώμα όπως φαίνεται στο σχήμα που επισυνάπτεται.

Στο Α ΠΕΑ του προηγουμενου μηχανικου τα τετραγωνικά συνολικής επιφανείας βγαινουν 70 ενώ εγω αν κάνω ΠΕΑ με τρεις στάθμες συγκαταλέγωντας σκάλα και απολήξη θα βγεί συνολική επιφάνεια μεγαλύτερη κατα 9 τμ του 1ου ΠΕΑ. 

EDIT: ΤΕΛΙΚΑ ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΤΟΙΧΟ ΧΩΡΙΣΜΑ ΜΕ ΠΟΡΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΝΙΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΛΕΟΝ ΣΚΑΛΑ-ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟ-ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ-ΑΠΟΛΗΞΗ

εγω ως μηχανικός τι να κάνω?

βγάζω ΠΕΑ με άλλα τετραγωνικά και άλλο όγκο? θα υπάρχει πρόβλημα με το εξοικονομώ?

ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ.png

Edited by asxetos222
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.