Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Λεβητοστάσιο φυσικού αερίου


vgeorg1

Recommended Posts

Καλησπέρα στους συναδέλφους.

Σε ένα υφιστάμενο κτίριο λειτουργεί λεβητοστάσιο φ.α. Η πόρτα του είναι μεταλλική (χαλύβδινη), προφανώς πυράντοχη αλλά μη αυτοκλειόμενη. Το λεβητοστάσιο αυτό πήρε άδεια λειτουργίας με τον παλαιότερο κανονισμό φ.α. 

Στον νέο κανονισμό για το φ.α. του 2012 ζητείται πόρτα πυράντοχη και αυτοκλειόμενη.  Για να εκδώσουμε Πιστοποιητικό Πυρασφαλείας θα πάμε με τον καινούριο κανονισμό φ.α ή τον παλαιότερο; Σημειώνω ότι το κτίριο δεν έχει ξαναβγάλει πιστοποιητικό πυρασφαλείας.

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, vgeorg1 said:

Η πόρτα του είναι μεταλλική (χαλύβδινη), προφανώς πυράντοχη 

Χωρις σειριακό και πιστοποίηση για το συγκεκριμένο σειριακό προφανώς, καμία πόρτα δεν ειναι πυράντοχη 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ κε συνάδελφε για την άμεση απάντηση. Το φαντάζομαι αυτό που λες αλλά σκέφτηκα ότι μια πόρτα όταν δεν είναι πυράντοχη δεν παίρνει παροχή από την ΕΠΑ ο ιδιοκτήτης. Η μεταλλική πόρτα είναι από κοιλοδοκούς και λαμαρίνα 1,5 mm μέσα - έξω όπως ήταν οι παλαιότερες προδιαγραφές. Εγώ δεν μπορώ να δώσω υπογραφή γι' αυτήν, εξ άλλου μελετητής πυρασφαλείας είμαι, αλλά αφού στο παρελθόν έχει πιστοποιηθεί από την ΕΠΑ, σκέφτηκα μήπως βρω για λογαριασμό του ιδιοκτήτη τα σχέδια από την άδεια του φ.α, τη σύμβαση την έχει, και με μια υπεύθυνη δήλωσή του ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στο λεβητοστάσιο μπορέσει να βγάλει πιστοποιητικό. Αν προδιαγράψω στη μελέτη πόρτα πυράντοχη και αυτοκλειόμενη τότε σίγουρα πρέπει να επωμιστεί τη δαπάνη μια καινούριας πόρτας.  

Edited by vgeorg1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.