Jump to content
  • Revit - Μαθήματα BIM
NNNN

Διαφορετική χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης

Recommended Posts

Γεια σας 

Μπορώ να τακτοποιήσω με 4495/17 επιπλέον  [ από τις νόμιμες] ανοικτές θέσεις στάθμευσης στην πρασιά πολυκατοικίας του 88. Δεν χρειάζομαι συναίνεση.

Πρέπει να αποδείξω ότι χρησιμοποιούνται πριν το 2011..και πως το αποδεικνύω...? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Όταν λες ανοικτές θέσεις στάθμευσης, είναι δηλαδή ένας κενός χώρος που παρκάρουν αυτοκίνητα; Τι θα τακτοποιήσεις λοιπόν; Εκτός αν εκεί προβλεπόταν κάτι άλλο πχ φύτευση που δεν έγινε. Οπότε μπορείς να τακτοποιήσεις με αναλυτικό τη μη υλοποίηση φύτευσης. Διαφορετικά δεν βλέπω αντικείμενο ρύθμισης αν απλώς παρκάρουν αυτοκίνητα σε ακάλυπτο χώρο οικοπέδου. Αν υπάρχει απαγόρευση στάθμευσης για κάποιο λόγο ή υποχρέωση ο χώρος να είναι ανοικτός για διέλευση ή πχ αποκλειστικές χρήσεις κα αυτά είναι θέματα συνιδιοκτησίας και κανονισμού και όχι πολεοδομικά.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Καλημέρα.

Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση.

το θέμα είναι λιγο ..πολύπλοκο..Η πολυκατοικία έγινε με άδεια του 88 και είχε τις θέσεις  στάθμευσης που απαιτούνταν,  δεσμευμένες  σε ένα σημείο στην πρασιά του.

Το ισόγειο αποτελείται από καταστήματα.Το 1989 κάνει τροποποιηση της σύστασης --κάλυπτε το 51% των χιλιοστων --και αλλάζει τις θέσεις από εκεί που έδειχνε η άδεια και τις τοποθετει   κάθε μία μπροστά από κάθε κατάστημα στην πρασιά , σε όλο το μήκος της όψης,  αφού είχαν αποκληστική χρήση του χώρου.

Το 2002 εκδίδει μια αλλη αδεια στην οποία δεν δείχνει τις θέσεις βάσει της σύστασης ..αλλά  τις δείχνει όπως ήταν στην αρχική [ του 88 ] και αργότερα εκδίδει και άλλη μία άδεια όπου συνεχίζονται να φαίνονται οι θέσεις στην ίδια θέση...Παράλληλα το 2001 ο Δήμος της  περιοχής εκτέλεσε εργα και τοποθέτησε κάγκελα και παρτέρια σε όλο το μήκος του πεζοδρομίου αφήνοντασς μόνο τις προσβάσεις των θέσεων βάσει τησς αδείας του.

Σήμερα ζητάει από τον Δήμο να του ανοίξουν τις προσβάσεις των θέσεων της σύστασης...στην πρασιά ..όπου δεν φαίνονται σε καμμία μεταγενέστερη άδεια,  κρατώντας και τις παλιές..Αυτές λοιπόν οι θέσεις της σύστασης που δεν είχαν υλοποιηθει ποτέ  και δεν περάστηκαν στις μετέπειτα άδειες και θεωρούνται επι πλέν των νομίμων μπορούν να τακτοποιηθούν με το άρθρο 100  η απαιτείται 'εκδοση αδείας  ?

Ευχαριστώ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Περίεργη περίπτωση πράγματι. Ουσιαστικά αυτός θέλει απ΄ότι καταλαβαίνω να ζητήσει από το Δήμο να γκρεμίσει τις κατασκευές που έχει κάνει στο πεζοδρόμιο προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση για αυτοκίνητα. Σήμερα τι υπάρχει στο σημείο που θέλει να δημιουργήσει τις θέσεις; τσιμεντόστρωση; Φύτευση; Αληθεια με τη φύτευση είσαι οκ; Αν καταλαβαίνω καλά απ' ότι λες σήμερα δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι ο χώρος χρησιμοποιείται για στάθμευση εφόσον δεν είναι δυνατή η πρόσβαση με αυτοκίνητο άρα κατά τη γνώμη μου δεν μπορείς να το ρυθμίσεις με το 4495. Θεωρώ πως αυτό που χρειάζεσαι πρωτίστως είναι άδεια εισόδου-εξόδου από το Δήμο και κατόπιν αν σου τη δώσει μπορείς ίσως να κάνεις μια ενημέρωση της άδειας για τη νέα χωροθέτηση των θέσεων στάθμευσης.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι όπως τα λές ακριβώς..Σήμερα είναι πλακοστρωμένα και η πρασιά του και το πεζοδρόμιο, υπάρχουν παρτέρια  και κάγκελα.Θέμα φύτευσης  δεν  υπάρχει και ο Δήμος δεν πρόκειται να δώσει προσβάσεις εάν δεν του φέρει νομιμότητα των θέσεων στάθμευσης ..

Οπότε αφού δεν μπορει να τακτοποιηθεί πρέπει να εκδοθεί άδεια ...σωστά..?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν μπορεί να κάνει ενημέρωση αδείας?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δικηγόρος του διαβόλου: μα πώς να κάνει ενημέρωση ή νέα άδεια αφού υπάρχουν αυθαιρεσίες που δεν περνάνε με τίποτα (Δεν βγαίνει η φύτευση, οι "γκαραζόπορτες" υπερβαίνουν το 50% της πλευράς του οικοπέδου, η "τακτοποίηση" είναι για ορισμένο χρόνο κλπ...) ... εκεί βασίζεται ο Δήμος και πετάει το μπαλάκι στην ΥΔΟΜ για άδεια κλπ...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Κι εγώ αυτό είπα. Θεωρώ πως πρέπει να κάνει ενημέρωση (ή αναθεώρηση άδειας εφόσον αλλάζει το διάγραμμα κάλυψης) αλλά πιστεύω ότι για αυτό από την ΥΔΟΜ θα ζητήσουν έγκριση εισόδου-εξόδου από το Δήμο. Και εννοείται ότι θα πρέπει να πληρούνται όλες οι άλλες προϋποθέσεις που αναφέρει ο συνάδελφος πχ φύτευση κλπ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Γεια σας συνάδελφοι,

 

σε υπογειο χωρο οπου βασει πολεοδομικου και συμβολαιογραφικου σχεδιου προβλεπονταν 2 θεσεις στάθμευσης, στην πραξη εχουν γινει 3. Μαλιστα υπαρχει και ένα σχεδιο που δειχνει τη χωροθετηση τους σωστα με υπογραφες ολων των μερων, αλλα μη προσαρτημενο σε συμβολαιο οποτε μηδενικης αξιας. Το θεμα είναι ότι τακτοποιώντας τη διαφορετικη χωροθετηση, 'πεφτω' πανω στη θεση στάθμευσης του διπλανου. Συμβολαιογραφικα δε γλυτωνουν τις υπογραφες ολων, αλλα αυτό δε με απασχολει εμενα ακομα. Το θεμα είναι αν τις θελω εγω.  Η χωροθετηση εγινε ετσι εξ αρχης, θεωρητικα αν λεγαμε ότι είναι εκ κατασκευης δε θελω συναινεση. μονο που εδώ δε καταλαμβανω χωρο κοινοχρηστο αλλα χωρο της διπλανης ιδιοκτησιας, καθως στα ιδια τετραγωνικα στριμώχνονται 3 θεσεις στάθμευσης και όχι 2.

Από την άλλη και στις διαμερισματωσεις αυτό συμβαινει βεβαια, απλα εκει τα συμβολαιογραφικα σχεδια τα δειχνουν σωστα...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ό,τι είπαν και παραπάνω. Ρυθμίζεις την διαφορετική χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης αν και μόνο αν έχεις εξασφαλίσει το ιδιοκτησιακό και το πολεοδομικό σου "πρόβλημα" όταν σε κάποια άδεια προβλεπόταν ένα σημείο ως χώρος πρασίνου και δεν έγινε .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.