Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Τάση σε πίνακα χωρίς ρεύμα


jetman

Recommended Posts

Καλημέρα, σε ένα σπίτι που το ρεύμα είναι κομμένο από την ΔΕΗ για πάνω από 2 χρόνια (έχει αφαιρεθεί η ασφάλεια) όταν μετρηθεί με πολύμετρο η φάση με τον ουδέτερο (μονοφασικό) δείχνει ψευδή προφανως ένδειξη 380V. Η μέτρηση γίνεται με τα καλώδια βγαλμένα από το ρελέ ασφαλείας όπως έρχονται από τον τοίχο. Είναι το πολύμετρο προβληματικό ή είναι κάτι άλλο, πάντως 380v δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα 

Link to comment
Share on other sites

Θα πρότεινα, αγαπητέ jetman, να το ελέγξει ένας ηλεκτρολόγος, για κάθε ενδεχόμενο.

Κατά τα λοιπά, το πολύμετρο μπορεί πολύ καλά να κάνει τη δουλειά του, και οι παρασιτικές χωρητικότητες (που πάντα υπάρχουν) να δίνουν αυτήν την ένδειξη (ένας επιπλέον λόγος, να αναλάβει ηλεκτρολόγος).

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση , βασικά ήδη έλεγξε τον πίνακα ένας, γιατί έκαψε την πρώτη ασφάλεια που μπήκε στο ρολόι της ΔΕΗ, δεν βρήκε κάτι, έβαλε μια άλλη ασφάλεια δοκιμαστικά και ήταν οκ όλα, αλλά η ΔΕΗ τώρα μας είπε ότι  χρειάζεται νέο πιστοποιητικό και θα το δει ηλεκτρολόγος πάλι για την έκδοση. Οι παρασιτικές χωρητικότητες που ανέφερες είναι ικανές να κάψουν την ασφάλεια της ΔΕΗ;  Ρωτώ γιατί δεν βρέθηκε από τον ηλεκτρολόγο που το είδε κάτι . Εγώ μετά από περιέργεια επειδή έχω βασικές γνώσεις μέτρησα με το πολύμετρο (πιο πολύ ήθελα να το δοκιμάσω γιατί είναι καινούργιο)  και είδα την τάση που έγραψα.

Link to comment
Share on other sites

βάλε πορτατίφ σε πρίζα που τροφοδοτείται από τον πίνακα για να δεις αν πράγματι έχει ρεύμα. Οι παρασιτικές δεν μπορούν να κάψουν ασφάλεια, εκτός και αν τρέχει κάτι άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Ρεύμα δεν έχει 100%,  αν οι  παρασιτικές δεν μπορούν να κάψουν ασφάλεια τότε είναι μυστήριο, για την ακρίβεια κάηκαν 2 οταν ήρθε η ΔΕΗ για επανασύνδεση πρώτη φορά (είχε κοπεί γιατί ήταν κενό για χρόνια και απλήρωτοι λογαριασμοί), μετά ήρθε ηλεκτρολόγος έβγαλε τις παροχές από τον πίνακα του σπιτιού, έλεγξε, δεν βρήκε κάτι, κατέβασε όλες τις ασφάλειες, πήγε στο ρολόι έβαλε μια ασφάλεια, πήγε στον πίνακα τις σήκωσε, όλα καλά...... 

Link to comment
Share on other sites

τις ασφάλειες τις βάζουν για να προστατεύουν την γραμμή από (υψηλά) ρεύματα, αν καίγονται τότε κάπου στην εγκατάσταση (ή και μέσα στον πίνακα) θα υπάρχει βραχυκύκλωμα ή κάπου θα συνδέεται μεγάλο φορτίο. Ο αδειούχος εγκαταστάτης θα βρει τι γίνεται.

Edited by AMHxaNos
  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τα άδεια όπλα σκοτώνουν, λέει ο λαός.. Συνεπώς κάλεσε αδειούχο εγκαταστατη να δει τι γίνεται διότι πολλά μπορεί να συμβαίνουν, από προβληματικό πολυμετρο ή λάθος χρήση του, μέχρι να μην είναι μονοφασικό και να μετράς πολική τάση ή να υπαρχει κάποια άγνωστη διακλάδωση (πατέντα) υπό τάση από άλλη παροχή. Επίσης αφού λες ότι ήρθε η ΔΕΗ για επανασύνδεση όλα τα σενάρια παίζουν, με βασικότερο να υπαρχει βραχυκύκλωμα..

Edited by VirusX2
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, jetman said:

..είχε κοπεί γιατί ήταν κενό για χρόνια και απλήρωτοι λογαριασμοί..

Μήπως είχε ρευματοδοτηθεί με παράνομο τρόπο  και δεν το έχετε εντοπίσει ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.