Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Οικόπεδο εντός οικισμού με δασικό τμήμα


Guest

Recommended Posts

Σε οικόπεδο φίλης μου που βρίσκεται εντός οικισμού, όταν έκανε την Δήλωση στο Κτηματολόγιο της είπαν ότι ένα τμήμα του οικοπέδου της περίπου 60τμ είναι δασικό βάσει των χαρτών. Γνωρίζει κάποιος-α συνάδελφος αν πρέπει να γίνουν ενέργειες και ποιες; Το Συμβόλαιο απ΄ότι μου είπε δεν αναφέρει τίποτε για δασικό τμήμα. Ευχαριστώ

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

8 λεπτά πριν, Ευαγγελία Φλώρου said:

....Το Συμβόλαιο απ΄ότι μου είπε δεν αναφέρει τίποτε για δασικό τμήμα...

κατά κανόνα τα συμβόλαια δεν είχαν αναφορές για δασικό (δηλαδή δημόσιο) τμήμα.... 

Ας ξεκινήσει αίτηση αποχαρακτηρισμού στην δασική..... (7-9 τοπογραφικά ΕΓΣΑ, αιτήσεις κλπ κλπ....)

Link to comment
Share on other sites

1 λεπτό πριν, Didonis said:

κατά κανόνα τα συμβόλαια δεν είχαν αναφορές για δασικό (δηλαδή δημόσιο) τμήμα.... 

Ας ξεκινήσει αίτηση αποχαρακτηρισμού στην δασική..... (7-9 τοπογραφικά ΕΓΣΑ, αιτήσεις κλπ κλπ....)

Ευχαριστώ, συνάδελφε.

Link to comment
Share on other sites

20 λεπτά πριν, Ευαγγελία Φλώρου said:

Σε οικόπεδο φίλης μου που βρίσκεται εντός οικισμού, όταν έκανε την Δήλωση στο Κτηματολόγιο της είπαν ότι ένα τμήμα του οικοπέδου της περίπου 60 τμ είναι δασικό βάσει των χαρτών. Γνωρίζει κάποιος-α συνάδελφος αν πρέπει να γίνουν ενέργειες και ποιες; Το Συμβόλαιο απ΄ότι μου είπε δεν αναφέρει τίποτε για δασικό τμήμα. Ευχαριστώ

Πρωτίστως διερευνάς αν στην περιοχή έχουν κυρωθεί μερικώς ή ολικώς δασικοί χάρτες ή βρίσκεται σε φάση ανάρτησης δασικών χαρτών ή δεν υπάρχουν καθόλου δασικοί χάρτες αναρτημένοι. Δευτερευόντως θα δεις τι είδους οικισμός είναι αυτός από πολεοδομικής άποψης. Συνήθως, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό, δασικά τμήματα συναντώνται σε ακτίνα 800 μ από το κέντρο στάσιμων οικισμών και εκτός του συνεκτικού-προ 23 τμήματός τους, το οποίο στις πιο πολλές φορές βρίσκεται εκτός δασικής ανάρτησης. Αν το ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή ανάρτησης δασικού χάρτη και υπάρχει η προθεσμία για άσκηση αντίρρησης το βλέπεις. Αν η προθεσμία πέρασε πρακτικά δεν μπορούν να γίνουν σπουδαία πράγματα, εκτός και αν η αξία της γης είναι τέτοια που να δικαιολογήσει στοιχειοθετημένη προσφυγή στο ΣτΕ.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

2 λεπτά πριν, Pavlos33 said:

Πρωτίστως διερευνάς αν στην περιοχή έχουν κυρωθεί μερικώς ή ολικώς δασικοί χάρτες ή βρίσκεται σε φάση ανάρτησης δασικών χαρτών ή δεν υπάρχουν καθόλου δασικοί χάρτες αναρτημένοι. Δευτερευόντως θα δεις τι είδους οικισμός είναι αυτός από πολεοδομικής άποψης. Συνήθως, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό, δασικά τμήματα συναντώνται σε ακτίνα 800 μ από το κέντρο στάσιμων οικισμών και εκτός του συνεκτικού-προ 23 τμήματός του, το οποίο στις πιο πολλές φορές βρίσκεται εκτός δασικής ανάρτησης. Αν το ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή ανάρτησης δασικού χάρτη και υπάρχει η προθεσμία για άσκηση αντίρρησης το βλέπεις. Αν η προθεσμία πέρασε πρακτικά δεν μπορούν να γίνουν σπουδαία πράγματα, εκτός και αν η αξία της γης είναι τέτοια που να δικαιολογήσει στοιχειοθετημένη προσφυγή στο ΣτΕ.

Ευχαριστώ Pavlos 33

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.