Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

10,3% αύξηση στον αριθμό των αδειών δόμησης το 2018 - Εκδόθηκαν 15.325 άδειες


Engineer

Recommended Posts

Με διψήφιο ποσοστό “έτρεξε” η οικοδομική δραστηριότητα το προηγούμενο έτους, εμφανίζοντας σημαντική άνοδο τόσο σε επίπεδο αδειών όσο και σε επίπεδο επιφάνειας και όγκου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2018, το μέγεθος της Συνολικής Οικοδομικής Δραστηριότητας (Ιδιωτικής-Δημόσιας) μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, στο σύνολο της χώρας, ανήλθε σε 15.325 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 3.529,7 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 15.441,6 χιλιάδες m3 όγκου.

Σε σχέση δηλαδή με το 2017 εμφάνισε αύξηση κατά 10,3% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 23,4% στην επιφάνεια και κατά 21,8% στον όγκο.

Το ίδιο διάστημα, η Ιδιωτική Οικοδομική Δραστηριότητα, στο σύνολο της χώρας, κατέγραψε αύξηση 10% στον αριθμό των εκδοθεισών οικοδομικών αδειών, κατά 22,7% στην επιφάνεια και κατά 21,3% στον όγκο, έναντι του δωδεκαμήνου του 2017, ενώ το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο ανήλθε στο 4,3%.

Σε ό,τι αφορά τον Δεκέμβριο του 2018, παρά τη μείωση που καταγράφηκε στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, σε επίπεδο επιφάνειας και όγκου σημειώθηκε επίσης αύξηση.

Συγκεκριμένα, το ανωτέρω διάστημα οι οικοδομικές άδειες ανήλθαν σε 1.181, εμφανίζοντας μείωση κατά 7,5% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2017, που αντιστοιχούν όμως σε 297,4 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.348,2 χιλιάδες m3 όγκου, μεγέθη αυξημένα κατά 20,5% και κατά 27,3% αντίστοιχα.

Οι εκδοθείσες άδειες Ιδιωτικής Οικοδομικής Δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, ανήλθαν τον Δεκέμβριο σε 1.166 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 275,4 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 1.152,3 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσιάζοντας μείωση κατά 7,6% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 18,2% στην επιφάνεια και κατά 17,3% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

Τέλος, οι εκδοθείσες άδειες Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας το ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 15 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 22 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 196,0 χιλιάδες m3 όγκου. Το ποσοστό συμμετοχής της Δημόσιας Οικοδομικής Δραστηριότητας στο συνολικό οικοδομικό όγκο, για τον Δεκέμβριο του 2018, είναι 14,5%.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Ας μην απαιτούσαν στο Εξοικονόμηση κατ'οίκον ΙΙ την άδεια μικρής κλίμακας για τις σχετικές εργασίες και ...

Link to comment
Share on other sites

Μιλάει για αύξηση σε όγκο, οπότε δεν έχει να κάνει με το εξοικονόμηση κατ'οίκον ΙΙ. Βλέπω όμως μείωση στις ιδιωτικές άδειες  - ο κόσμος δηλαδή χτίζει ακόμα λιγότερο και αύξηση στις άδειες για δημόσια κτίρια, καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.