Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

18μηνος αποκλεισμός ενεργειακού επιθεωρητή & χρηματικό πρόστιμο για παραβάσεις σε 42 ΠΕΑ


Engineer

Recommended Posts

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σταθάκης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Φάμελλος, υπέγραψαν νέα απόφαση που συνέταξε το αρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης Ενέργειας του ΥΠΕΝ και παρουσιάζει το B2Green.gr, για την επιβολή κυρώσεων σε έναν ακόμα ενεργειακό επιθεωρητή.

Στον ενεργειακό επιθεωρητή βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

  1. ανέγραψε ανακριβή ενεργειακά στοιχεία επί των ηλεκτρονιών αρχείων δεδομένων 42 Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.),  με αποτέλεσμα τη μη ορθή εκτίμηση της ενεργειακής απόδοσης των εξεταζόμενων κτηρίων/κτηριακών μονάδων, υποπίπτοντας στην παράβαση του άρθρου 56, παρ. 1, εδάφιο α, του Ν.4409/2016 (ΦΕΚ Α΄ 136).
  2. υπέβαλε ανακριβή ενεργειακά στοιχεία επί των ηλεκτρονιών αρχείων δεδομένων του ανωτέρω 42 Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.), με αποτέλεσμα τη μη ορθή εκτίμηση της ενεργειακής απόδοσης της εξεταζόμενης κτηριακής μονάδας, υποπίπτοντας στην παράβαση του άρθρου 56, παρ. 1, εδάφιο β, του Ν.4409/2016 (ΦΕΚ Α΄ 136).
  3. εκπλήρωσε πλημμελώς τα επιστημονικά και επαγγελματικά του καθήκοντα και τις συμβατικές του υποχρεώσεις, υποπίπτοντας στην παράβαση του άρθρου 56, παρ. 1, εδάφιο ε, του Ν.4409/2016 (ΦΕΚ Α΄ 136), καθώς δεν εφάρμοσε τα όσα προβλέπονται στις Τεχνικές Οδηγίες Τ.Ε.Ε., αλλά και των εν ισχύ νομικών διατάξεων κατά τη διενέργεια της ενεργειακής επιθεώρησης και της έκδοσης των ανωτέρω 42 Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.).
  4. εξέδωσε 3 Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης σε κτίσματα, τα οποία δεν νοούνται ως «κτίριο/κτιριακή μονάδα» κατά την έννοια του Ν.4122/2013 (ΦΕΚ Α΄ 42), υποπίπτοντας στην παράβαση του άρθρου 56, παρ.1, εδάφιο ζ του Ν.4409/2016 (ΦΕΚ Α΄ 136).

Στον ενεργειακό επιθεωρητή επιβλήθηκε αποκλεισμός από τη διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων για δεκαοχτώ (18) μήνες και χρηματικό πρόστιμο ύψους επτακοσίων πενήντα δύο Ευρώ (752 €), σύμφωνα με το άρθρο 56 του Ν.4409/2016 (ΦΕΚ Α΄ 136) για τις προαναφερθείσες παραβάσεις

Η επιβαλλόμενη κύρωση επιμερίζεται ανά παράβαση ως ακολούθως :

  1. Παράβαση 1η: Αποκλεισμός από τη διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων για τεσσεράμισι (4,5) μήνες.
  2. Παράβαση 2η: Αποκλεισμός από τη διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων για τεσσεράμισι (4,5) μήνες.
  3. Παράβαση 3η: Αποκλεισμός από τη διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων για εννέα (9) μήνες
  4. Παράβαση 4η: Χρηματικό πρόστιμο ύψους επτακοσίων πενήντα δύο Ευρώ (752 €).

Κατά της απόφασης, επιτρέπεται να ασκηθεί ενδικοφανής προσφυγή ενώπιον του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, εντός προθεσμίας σαράντα (40) ημερών από την κοινοποίησή της στον ενδιαφερόμενο και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν. 2690/1999 (ΦΕΚ Α΄ 45). 
Το B2Green.gr σύμφωνα με την πάγια του τακτική, σεβόμενο τη δυνατότητα προσφυγής κατά της απόφασης και το ενδεχόμενο αναίρεσής της, δε δημοσιεύει την απόφαση και το όνομα του ενεργειακού επιθεωρητή.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Ενδεχομένως να ήταν από αυτούς που χρεώνουν γύρω στα 20 ευρώ και κάνουν δεκάδες πιστοποιητικά την ημέρα εξ αποστάσεως. Από εκείνους που λένε στους πελάτες: βγάλτε το ακίνητο μία φωτογραφία, στείλτε μου τη και ελάτε να το παραλάβετε το ΠΕΑ από το γραφείο σε 5 λεπτά. 

Edited by yo4
Link to comment
Share on other sites

Πάντως έδωσαν σπουδαίο κίνητρο για να μην "ξαναπαρανομήσει" αυτός ή ο οποιοσδήποτε άλλος....

 

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί και να μετράμε γύρω στα 1000; ή περισσότερα τέτοια ΠΕΑ που έχουν πιαστεί.
Πότε θα υποχρεώσουν τους πολίτες να επανεκδώσουν σωστά ΠΕΑ εντός μήνα; Να τελειώνει αυτό το πανηγύρι;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.