Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια εισφορών μη μισθωτών επικουρικού και εφάπαξ στο ΕΤΕΑΕΠ


georgegaleos

Recommended Posts

... Θα τα ενεργοποιήσουν ... μην αγχώνεστε ...

αλλά αυτό που μου άρεσε ήταν το παρακάτω ... χαριτωμένο ....:

Μεταφέρω από παραπάνω από την απάντηση της ΕΤΕ:

27 minutes ago, darlas said:

... θα πρέπει να συνεννοηθείτε με το Ταμείο προκειμένου να σας διευκρινίσουν τους δυνατούς τρόπους πληρωμής της οφειλής σας (εάν παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής μέσω i-banking).

Μεταφέρω και την πληροφόρηση από την σελίδα του ΕΤΕΑΕΠ:

1.jpg.a5fd3e95e3bc77a4c9c751485145f2a9.jpg

Προσωπικά, στην ΕΤΕ θα τους τρόλλαρα κάνοντας reply την πληροφόρηση από το ΕΤΕΑΕΠ ... και με σχόλιο κάτι του τύπου "Κύριοι, προς πληροφόρησή σας με ενημερώνετε να συνεννοηθώ με το Ταμείο για τους πιθανούς τρόπους πληρωμής. Σε επικοινωνία τηλεφωνική που είχα με το Ταμείο με παρέπεμψαν στην ηλεκτρονική τους σελίδα όπου αναγράφει στους τρόπους πληρωμής ότι μπορώ να πληροφορηθώ τα διαθέσιμα προϊόντα καταβολής εισφορών από τις Τράπεζες !!!!!!!" και θα έβαζε και ένα screenshot της πληροφόρησης.

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 402
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δηλαδή το πρόβλημα είναι πως θα τα πληρώσουμε συνάδερφοι? Όχι πως θα τα ακυρώσουμε και πως θα διεκδικήσουμε δίκαιη φορολογιση? Γι αυτό τα βάζουν! Γιατί ξέρουν ότι κάνεις δεν αντιδράει! Πολύ στραβά αρμενίζουμε όμως!!!!! 

Link to comment
Share on other sites

Μα αυτοί που βγάζουν αυτούς του συντελεστές φίλτατε σε μας τς μακακες ποντάρουν που θα κάνουμε το σκ@το μας παξιμάδι να βρούμε τα μαμησιάτικα....
Το δε υποτίθεται συλλογικό μας όργανο περιορίζεται σε φλύαρες νεοφιλελε μακακίες. Δε νοείται 38% συντελεστής για ασφάλεια! Και για να προλάβω τους
καλοθελητές προφανώς δεν θεωρώ πιο δίκαιο το σύστημα το οποίο διαδέχθηκε ο εφκα. Εγω οταν πήγα για έναρξη χρωστούσα 550 ευρώ στο τεως τσμεδε. 
Αν δε τα βαζε ο πατέρας μου θα ξεκινούσα χρεωμένος!!!!!Επίσης μη θεωρείς οτι οι μηχανικοί είμαστε κανας αγωνιστικός κλάδος. Αυτό θα το διαπιστώσεις και απο
τις εκλογές στα συλλογικά μας αλλά και απο την εργασιακή φαβέλα που εχουμε η ίδιοι στήσει!

Link to comment
Share on other sites

Ακριβως γι αυτό μήπως πρέπει να συζητάμε πως θα βάλουμε ενα δικηγόρο συλλογικά να μας εκπροσωπήσει σε αγωγή κατά του νέου μέτρου και όχι πως θα πληρώσουμε αυτά που δεν βγάζουμε? Τόσο άνετα ζειτε εσείς τα τελευταία χρόνια από το επάγγελμα? Γιατί εγώ που ζω σε μικρή πόλη νιώθω λίγο το κράτος σαν τσατσά τα τελευταία χρόνια!!! 

Link to comment
Share on other sites

συνάδελφοι,

δεν είναι μόνο το ebanking των Τραπεζών που δεν μπορεί να δεχθεί τις πληρωμές του Επικουρικού

αλλά και το RF δεν έχει καταχωρηθεί ακόμα, πήγα στον γκισέ Τράπεζας να πληρώσω και μου είπαν ότι το σύστημα δεν βρίσκει το RF διότι το Ταμείο δεν τα έχει περάσει στο σύστημα.

 

 

Link to comment
Share on other sites

@jogoynela 

το μέτρο δεν είναι νέο, είναι ο περιβόητος νόμος κατρούγκαλου που ψηφίστηκε 6 μήνες πριν αρχίσει να εφαρμόζεται (2016/17)

κάποιοι γράφαμε τότε και εδώ και σε δημόσια μέσα ενημέρωσης και στην διαβούλευση για την καταλήστευση των ελ.επ. σε συνδυασμό και με τα φορολογικά νομοσχέδια

κάποιοι έκαναν και κινητοποιήσεις

στο βρόντο

απλώς για τον κλάδο και ειδικά τα συλλογικά του όργανα ισχύει ότι έγραψε και ο laxanos

Edited by imhotep
Link to comment
Share on other sites

συνάδελφε θα συμφωνήσω στο ότι δεν είναι δυνατόν να επιβάλλονται ασφαλιστ(ρ)ικές εισφορές της τάξης του 38%. Αν προσθέσεις και τις φορολογικές εισφορές μιλάμε για δήμευση εισοδήματος. Ωστόσο οι μεγαλοεισοδματίες ξεχνάτε να σκεφτείτε τα χαμηλότερα (εισοδηματικά) στρώματα τωνσυναδέλφων. Για αυτούς ο νόμος αυτός είναι σωτηρία αν σκεφτείς ότι από 800€/μήνα τώρα πληρώνουν λιγότερο από 200€. ΚΑι κάτι μου λέει ότι η πλειονότητα έχει (ή φοντίζει να) βολευτεί από αυτήν την κατάσταση........

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, laxanos said:

 απο την εργασιακή φαβέλα που εχουμε η ίδιοι στήσει!

Τα ειπες ολα. Προφανως καποιους μεγαλομηχανικους που κανουν τα κουμαντα τους συμφερει φυσικα να εχουν τους δουλοπαροικους νεους χωρις κανενα εργασιακο δικαιωμα

Link to comment
Share on other sites

43 λεπτά πριν, maneni said:

 Ωστόσο οι μεγαλοεισοδματίες ξεχνάτε να σκεφτείτε τα χαμηλότερα (εισοδηματικά) στρώματα των συναδέλφων

Ελπίζω να μην εννοείς εμένα! Γιατι ήδη γελάω!

Αδερφέ οι περισσότεροι και δίχως κομπίνα είμαστε στα ελάχιστα! Το δίκαιο είναι ασφάλεια βάσει εισοδήματος ασυζητητί. ΑΛΛΑ, το 38% ειναι τρελό νούμερο.

Γιατί  σε "τιμωρεί" σε μια καλή χρονιά. Ενω, είναι σε νορμάλ επίπεδα οι εισφορές όσο κινείσαι σε πλαίσια βασικού μισθού. Που και εκεί δεν είναι τηρομένης της εποχής. Διότι αν απο τα 600ευρώ τα 230 τα δίνεις για ασφάλεια και τα 200 εφορία τότε σου μπαίνουν ιδέες....

Οσο το επάγγελμα, συλλογικά και μη, διοικείται από λαμογοειδή όλων των αποχρώσεων ζήσε Μάη. Θα υπάρχουν συνάδερφοι που τις εισφορές θα τους τις πληρώνει το κράτος είτε άμμεσα είτε εμμεσα (χειρότερο) θα υπάρχει μια σιγα σιγά πλειοψηφία "φεσάδων" και μια μειοψηφία περνώντας ο καιρός πάμφτωχων οι οποίοι θα κάνουν θυσίες για να πληρώσουν ασφάλεια.  Ξέρω μηχανικό επιστήμονα ερευνητή υψηλού επιπέδου που πρόχτες με ρωτούσε ποιά η συνέπεια της μη πληρωμής ετεαπ. Γιατί πολύ απλά ΔΕΝ έχει με βάση το μισθό που παίρνει από σύμβαση έρευνας. Το φέρνω σαν παράδειγμα γτ αν είχε κανα κονέ με κανα βλαχοδήμαρχο ο τυπος θα ήταν χαλαρός και άνετος. Όσο η αριστεία θα ποινικοποιείται και θα τσουβαλιάζεται τόσο θα επικρατούν οι φέλλοι. Κι όχι μόνο στο επάγγελμα μας αλλά παντού. Και η αριστεία δεν ποινικοποιείται από την Αριστερά ούτε είναι αυτό που ευαγγελίζεται η νεοφιλελε νομικλατούρα.

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα οφείλεται στην έλλειψη επαγγελματικού οργάνου/συλλόγου μηχανικών - το ΤΕΕ, εδώ και χρόνια,  δεν είναι συλλογος μηχανικών αλλά μια κλειστή συντεχνία. Δεν υπάρχει καμμία σχέση ή αξιολογική ομοιότητα του 'συλλόγου' μηχανικών με τον σύλλογο νομικών ή τον ιατρικό σύλλογο ή ακόμη τον σύνδεσμο κρεοπωλών.
 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.