Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαχωρισμός διαμερίσματος σε δυο


Δήμητρα123

Recommended Posts

Καλησπέρα, ελπίζω κάποιος γνωστής να το δει και να με κατατοπίσει η κάποιος που έχει περάσει παρόμοια ιστορία. Δεν έχω ουδεμία γνώση και γνωρίζω ότι μπορώ να ρωτήσω ειδικούς εκεί έξω αλλά πάντα μια εκτίμηση και από 3ους θα ήταν πολύ καλή βοήθεια, δεν ψάχνω λύση απλώς μια μικρή κατατόπιση . Επρόκειτο να μας δωθει  ένα διαμέρισμα 90 τμ και πρέπει να  χωρίστει σε 2 διαμερίσματα,όπου θα αναλάβουμε το κόστος του ενός για ανακίνηση η από μισά με τον ιδιοκτήτη του άλλου. αρχικά αυτό σαν διαδικασία έχω δει περίπου τι θέλει με αλλαγές ρολογιών ηλεκτρολογίκα υδραυλικά αλλά σαν αρχικό σίγουρο κόστος ξέρει κανείς με τι budget θα είναι ασφαλές να ξεκινήσουμε; το σπίτι θέλει πέρα από το χώρισμα μονοση θέρμανση αερίου και αλλαγή στα κουφώματα που μπορούμε να τα κάνουμε μέσω της επιδότησης εξοικονομώ. Επισεις το διαμέρισμα είναι στον τελευταίο όροφο με πλάκα επάνω και όχι κεραμίδια σε οικογενειακή πολυκατοικία 3 οροφή που σηκώνει άλλον ένα όροφο απ όσο γνωρίζουμε. Σαν σχέδιο μελλοντικά, αφοί έχει χωριστεί, λόγω του ότι τα διαμερίσματα θα γίνουν μικρά για οικογένεια θα πρέπει να τα επεκτείνουμε και επάνω και θα θέλει οικοδομική άδεια για να γίνουν σαν μεζονέτες. Πιστεύεται πως τα έξοδα είναι ποιο πολλά από το να αγοράζαμε ένα έτοιμο διαμέρισμα 75-80 τμ στην περιοχή του Πειραιά; 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

είναι αρκετά δύσκολο να απαντηθεί αυτό το ερώτημα. Διχως να γνωρίζω μετατροπές και αφού λες μονώσεις θα είναι αρκετά τα έξοδα.

  • Like 1
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε υπόψη, ότι το πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' οίκον" αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει (έχει λήξει), και κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε θα υπάρξει νέο και τι θα επιδοτεί και με τι προϋποθέσεις.

Link to comment
Share on other sites

 το budget είναι αδύνατον να υπολογιστεί, θα συμβούλευα να ξεκινούσατε από ένα γραφείο Μηχανικών της εμπιστοσύνης σας και να παίρνατε μια πρόταση μετρημένη οικονομικά και χρονικά. Αν δείτε ότι δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε οικονομικά της πρότασης, ζητάτε από ένα άλλο γραφείο, το σημαντικό όμως είναι να κόβετε έξοδα. Πχ υπολογίζετε την τοποθέτηση ενός καυστήρα φυσικού αερίου, ενώ η οικοδομή δεν έχει θέρμανση, ίσως σας συμφέρει να βάλετε 2 air condition inverter, για την θέρμανση. Ή υπολογίζετε να κάνετε ανακαίνιση ένα μπάνιο, είδη υγειινής και πλακάκια, θα μπορούσατε να δεχτείτε κάποιο διάστημα ίσως το παλιό πλακάκι.

Να πω όμως ότι, καθώς βάζετε θέμα ότι μελλοντικά θα σας ενδιέφερε η ανάπτυξη της κατοικίας σε β' όροφο, σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι σας καλύπτει το να μείνει ένας στο διαμέρισμα που υπάρχει σήμερα, να γίνει συμφωνία με ποιούς όρους, θα μπορούσατε να δώσετε ένα μικρό μίσθωμα στον άλλο ιδιοκτήτη που αργότερα θα έκτιζε στον όροφο. Και οικονομικά σας συμφέρει, καλύτερα κατοικία σε ένα επίπεδο, σκεφτείτε να πρέπει να ανεβείτε μια σκάλα με ένα κρεβάτι, ένα παιδί που έχει σπάσει πόδι στο σχολείο και το έχει σε γύψο. Πρόβλημα που μπορεί να γίνει μεγάλο, όταν ειδικά δεν υπάρχει μπάνιο στο α' επίπεδο. Ακόμα θα τρυπήσετε την πλάκα (ταβάνι) να κάνετε τρύπα για σκάλα. Χωράει, αντέχει? Ερωτήματα βέβαια που από το πληκτρολόγιο δεν απαντούνται. Πόσο πιο μικρό όμως γίνεται ένα διαμέρισμα 44τμ όταν μπει μια σκάλα που μπορεί να χρειαστεί 4 τετραγωνικά μέτρα εμβαδόν? Και τελικά μήπως εκεί που θα μπορούσε να μπει ώστε να βγουν 2 υπνοδωμάτια πάνω όπως (ίσως) θα θέλατε, υπάρχει ένα τραπέζι τραπεζαρίας οπότε θα μείνει το επίπεδο με το σαλόνι χωρίς τραπέζι φαγητού?

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

επανέρχομαι λίγο καθώς φαίνεται ότι άμεσα δεν σας έχω γίνει αντιληπτός να πω ότι, αρχικά υπολογίσετε 3000€ να γίνουν τα βασικά και κατόπιν 4000€ να το  οριστικοποιησετε

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Arche και σε όλους ευχαριστώ πολύ για την ανάλυτικη βοήθεια , κατόπιν συζήτησης και παρότρυνσης αρκετών θα απευθυνθούμε για ποιο σίγουρες συζητήσεις με τα σχέδια και ότι άλλο χρειαστεί σε έναν πολιτικό μηχανικό για να δούμε πως θα εξελιχθεί. 

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ εγώ Δήμητρα κάνετε το γνωστό λάθος να απευθυνθείτε σε Πολιτικό  για μια εργασία  που μια εργασία που απασχολεί κυρίως Αρχιτέκτονες Μηχανικούς, ομως δεν είστε η πρώτη, μην ανυσυχείτε, λέγεται το πρώτο σπίτι το κάνετε να μάθετε και το δεύτερο να κάνετε πιο λίγα λάθη

 

 

 

  • Thanks 1
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.