Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Πρόβλημα ακινήτου σε στάσιμο οικισμό


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι. Μολονότι εγώ ειμαι Ηλεκτρολογος Μηχανικος, και μιας και δεν το εξασκώ, θέλω τα φώτα σας για το παρακάτω πρόβλημα.

Οικια 90τμ. Σε χωριό στη Πρέβεζα, με άδεια του 1980, ανήκει σε στάσιμο οικισμό βάσει νόμου του 1983. Στην άδεια είναι 90τμ οικία και 90τμ υπόγειο, σε πολύ επικλινές έδαφος. Το υπόγειο ήταν κλειστό από τις 3 πλευρές, αλλά στη πορεία τη μια πλευρά-όψη τη ξεμπάζωσαν.  Είναι δηλωμένα όλα κανονικά, και στην εφορία στο Ε9 είναι δηλωμένο το υπόγειο σα βοηθητικός χώρος. Λόγω τοποθέτησης ενεργειακού τζακιού αλλά και θερμοπροσοψης, απαιτείται άδεια μικρής κλίμακας. Ο επιβλέπων μηχανικός, κατά τη διαδικασία του Α’ ΠΕΑ, επειδή υπέβαλε μόνο την οικία στο προγραμμα, ανέφερε μόνο την οικία και πουθενά το υπόγειο-βοηθητικό χώρο.Στη πορεία, και εν μέσω εργασιών, ο μηχανικός αποφάσισε πως δε θέλει να κλείσει αυτός το φάκελο, και προέτρεψε να πάμε σε άλλο μηχανικό. Ο άλλος μηχανικός, δε ξέρει πως θα πρέπει να εμφανίσει το υπόγειο-βοηθητικό χώρο τώρα στο Β’ΠΕΑ, εφόσον δεν αναφέρεται πουθενά στο πρώτο, ενώ υφίσταται κανονικά και είναι και στην άδεια του ακινήτου όταν χτίστηκε, αλλά και στο Ε9. 

Παραλληλα, έχουν γίνει κάποιες εργασίες στο υπόγειο-βοηθητικό χώρο πριν πολλά χρόνια, και έχουν ανοιχτεί 3 παράθυρα και μια μπαλκονόπορτα, ενώ έχουν μπει και σώματα καλοριφέρ. 

Θα πρέπει να δηλωθεί τώρα σαν μη ηλεκτροδοτούμενη κατοικία; Και πως θα το εμφανίσει ο μηχανικός στο Β’ΠΕΑ αφού στο Α’ΠΕΑ δεν αναφέρεται πουθενά; 

 

Παρακαλώ οποιαδήποτε τυχόν βοήθεια θα είναι σωτηρία, κι εγώ ευγνώμων. 

Link to comment
Share on other sites

7 ώρες πριν, cve20126 said:

Πως (αν) επικοινωνεί ο όροφος με το υπόγειο; 

Καλημέρα! Έχουν ανεξάρτητη είσοδο (πόρτα), και ΔΕΝ επικοινωνούν μεταξύ τους.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν επικοινωνούν μεταξύ τους πως ξέρει ο νέος μηχανικός οτι δεν έχει συμπεριλάβει και το υπόγειο στο ΠΕΑ  ο 1ος μηχανικός; 

Στο ΠΕΑ θα φαίνεται 90τμ κατοικία και μέσα στο xml θα φαίνεται οτι το δάπεδο της είναι σε επαφή με μη θερμαινόμενο χώρο.  Στην εκτύπωση του ΠΕΑ θα αναφέρονται μόνο τα 90τμ. 

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν απο τι στιγμή που είναι μονοκατοικία (με μπαζωμένο υπόγειο), ο Α' μηχανικός θα έπρεπε (και είναι το σωστό) να εξετάσει ολόκληρο το κτήριο .. Α' όροφο (κατοικία) + υπόγειο (ΜΘΧ) (ως αρχική οικ. άδεια) !

Κατά δεύτερον, θα έπρεπε να είχε απαιτήσει στον ''ωφελούμενο'' να γίνει τακτοποίηση του υπογείου (απο αποθήκη  σε διαμέρισμα), πρίν την αίτηση στο ΕΚΟ ΙΙ, δεδομένου οτι θα λάμβανε το δάπεδο σε επαφή με ΘΖ και όχι σε ΜΘΧ.

Επίσης, σφού δεν αναφέρει κάτι στο 1ο ΠΕΑ ως συνολική επιφάνεια κτηρίου τα 180 τμ (90 + 90), θεωρώ οτι έχει κάνει λάθος στις παραδοχές ...

Μάλλον γι' αυτό ζήτησε να μην κλείσει το φάκελο στο πρόγραμμα (εικασία είναι).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.