Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αλλαγη κεντρικης θερμανσης με εξοικονομω κατ'οικον ΙΙ


jolaz

Recommended Posts

Καλησπερα, θελω να αλλαξω το συστημα της υπαρχουσας κεντρικης θερμανσης πετρελαιου (λεβητας,καυστηρας,κυκλοφορητης,δοχειο πληρωσης,καμιναδα κτλ) με καινουργιο μεσω του προγραμματος εξοικονομω κατ' όικονΙΙ. Θα ηθελα να ρωτησω αν ο λεβητας πρεπει να ειναι συμπυκνωσης ή συμβατικος ωστε να λαβω την επιδοτηση.

Link to comment
Share on other sites

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα "Εξοικονομώ" σε ισχύ (το τελευταίο έχει λήξει)

Όταν και αν υπάρξει νέο πρόγραμμα θα δούμε τι θα προβλέπει και τι θα επιδοτεί.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την απαντηση, συγγνωμη αλλα μαλλον δεν εγινα σαφης. Εχω την επιδοτηση για το εξοικονομω ΙΙ και βρισκομαι στο σταδιο των παρεμβασεων. Η τελικη μου παρεμβαση ειναι η αλλαγη κεντρικου συστηματος θερμανσης. Οι αλλες εχουν ηδη υλοποιηθει (αλουμινια,κλιματιστικα,ηλιακος θερμοσιφωνας). Ο προμηθευτης μου ειπε οτι οι εταιρειες που εχουν λεβητες (πχ Buderus,Torrent, Oscar) του ειπαν οι στο προγραμμα περνουν μονο λεβητες ενεργειακης κλασης Α δηλ. συμπυκνωσης και οχι συμβατικοι. Ο οδηγος του προγραμματος δεν αναφερει κατι συγκεκριμενο και το υπουργειο δεν απαντα σε σχετικο email μηχανικου με το συγκεκριμενο ερωτημα. Για αυτο ρωταω αν καποιος γνωριζει τι ισχυει.

Link to comment
Share on other sites

μιας κ θα λαβετε επιδοτηση γιατι δν βαζετε συμπηκνωσης που είναι κ απείρως αποδοτικότερος? τα λεφτά θα τα βγάλετε πολύ σύντομα, από το κόστος χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

Το θεμα ειναι καθαρα οικονομικο, πχ o συμβατικος Buderus εχει μαζι με τα οργανα 2.300 ευρω για 55,000 θερμιδες και ο συμπυκνωσης πανω απο 7.500 ευρω. Οι μονοι σχετικα φθηνοι συμπυκνωσης ειναι ο Torrent και Oscar που κοστιζουν 2,700 ευρω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.