Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Επιλογή υαλοπίνακα συνθετικού κουφώματος


gsisr

Recommended Posts

Καλησπέρα, ποια θεωρείτε καλύτερη επιλογή για θερμομόνωση-ηχομονωση σε ένα κούφωμα; Τριπλό ενεργειακό τζάμι, διπλά triplex τζάμια με ηχομονωτικη μεμβράνη η κάτι άλλο; Είμαι ιδιώτης και θέλω κάτι καλό για το σπίτι μου(με νοιάζει και η ηχομόνωση). Το προφίλ είναι συνθετικό 88αρι με τρία λάστιχα.

Link to comment
Share on other sites

Τα τζάμια είναι μια μεγάλη ιστορία και αρκετός κόσμος δεν ασχολείται με το θέμα αυτό, στην αντικατάσταση κουφωμάτων.

Τα triplex είναι καλλίτερα από τα απλά (συμβατικά), είναι ασφαλείας και έχουν κατηγορίες ανάλογα με το πάχος του γυαλιού και τον αριθμό των μεμβρανών που χρησιμοποιούνται. Αφού έχει τοποθετηθεί η μεμβράνη ανάμεσα στα φύλλα γυαλιού, όλα μαζί υπόκεινται σε θερμότητα και πίεση μέσα σε κλίβανο για τη σταθερή προσκόλληση των στρώσεων των μεμβρανών με τα τζάμια. Σε περίπτωση θραύσης , τα θραύσματα παραμένουν κολλημένα στη μεμβράνη, αποφεύγοντας τραυματισμούς κλπ.

Εκφράζονται ως "ΧΧ.Ψ" με Χ το πάχος του κάθε επιμέρους γυαλιού και Ψ τον αριθμό των μεμβρανών. Στην κατηγορία των 1) αντιτραυματικών υπάρχουν πχ τα "33.1", "33.2", "44.2" κλπ, σε διαφορετικές κατηγορίες ασφάλειας, όπως πχ 2Β2, 1Β1, 2) στα αντιδιαρρηκτικά πχ "33.2", "44.2" στην κατηγορία P2A, ενώ τα "33.4", "44.4", "στην κατηγορία P4A (μεγαλύτερης ασφάλειας), 3) στα αλεξίσφαιρα με κατηγορίες ανάλογα με την αντίστασή τους σε διάφορα όπλα και πυρομαχικά.

Είναι προφανές ότι, όσο αυξάνεται η ασφάλεια-θερμομόνωση-ηχομόνωση τόσο αυξάνεται και η αξία των τζαμιών που θα τοποθετηθούν σε ένα κούφωμα.

 

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για τις πληροφορίες αλλά και πάλι μπερδεμένος είμαι. μια καλή λύση χωρίς πολλές υπερβολές που να με καλύπτει σαν ιδιώτη, ποια είναι; υπερβολές εννοώ αλεξίσφαιρια τζάμια, ηχομόνωση για στουντιο κλπ

Edited by gsisr
Link to comment
Share on other sites

Η παράθεση αυτών των στοιχείων είχε στόχο να αναδείξει τον πολύπλευρο και παρεξηγημένο ρόλο των τζαμιών στην αντικατάσταση κουφωμάτων.

Κατά την άποψή μου, το διπλό triplex είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.