Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

πού μπορούν να βόσκουν τα "βοδια"...


dimitris GM

Recommended Posts

[αν σας παρηγορει...υπάρχουν και χειρότερα...]

ΣΤΕ 416/2019 [ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΖΩΩΝ ΠΡΟΣ ΘΕΡΙΝΗ ΒΟΣΚΗ]

Περίληψη

– Το προσβαλλόμενο έγγραφο, με το οποίο εκδηλώνεται η απόρριψη από την Διοίκηση του αιτήματος των αιτούντων για τη χορήγηση πιστοποιητικού διακινήσεως των ζώων στην επίμαχη έκταση του όρους Βόρας, συνιστά εκτελεστή διοικητική πράξη και, συνεπώς, παραδεκτώς προσβάλλεται με την κρινόμενη αίτηση.

Εφόσον, εν προκειμένω, η Διοίκηση με το προσβαλλόμενο έγγραφο αρνήθηκε να χορηγήσει πιστοποιητικό διακινήσεως των ζώων στη συγκεκριμένη έκταση υπολαμβάνουσα εσφαλμένως ότι απαιτείται η προηγούμενη έκδοση της υπουργικής αποφάσεως, με την οποία θα καθορίζονται οι διαδικασίες και οι όροι μισθώσεως των βοσκήσιμων γαιών της χώρας, η προσβαλλόμενη πράξη, με την οποία εκδηλώνεται η ως άνω άρνηση για τον ανωτέρω λόγο, είναι μη νόμιμη και ακυρωτέα, όπως βασίμως προβάλλεται, δεδομένου ότι από τις εφαρμοστέες διατάξεις προκύπτει ότι ζητήματα αναγόμενα στο επιτρεπτό της βοσκής σε επιλέξιμους βοσκοτόπους και βοσκήσιμες γαίες εν γένει και στον τρόπο ασκήσεως του σχετικού δικαιώματος από τους κτηνοτρόφους, έως την έκδοση των διαχειριστικών σχεδίων βοσκής, ρυθμίζονται από τη δασική νομοθεσία [ν.δ. 89/1986] και την κατ’ εξουσιοδότηση της νομοθεσίας αυτής κ.υ.α. 873 55993/20.5.2015 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του π.δ. 308/2000 για την χορήγηση υγειονομικού πιστοποιητικού μετακινήσεως των ζώων. Συνεπώς, πρέπει η υπό κρίση αίτηση να γίνει δεκτη και να ακυρωθεί η προσβαλλόμενη πράξη.

Πρόεδρος:  Ι. Μαντζουράνης
Εισηγητής: Ε. Μουργιά

Το πλήρες κείμενο της απόφασης θα αναρτηθεί αμέσως μετά την καθαρογραφή του από το Δικαστήριο.

[Επρεπε ο γελαδαρης να φθάσει μεχρι το  ΣτΕ για να παρει  αυτο  αποφαση οτι δικαιουται να παει τα βοδια του  στο βουνο]

 

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.