Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

GPS Week Rollover από 6-4-2019 απαίτηση update στο firmware δεκτών για να λειτουργούν σωστά.


Recommended Posts

" On April 6, 2019, there will be an event affecting the electric transmission and distribution system that has industry concerned about the potential for a major disruption.  During the Week Number rollover of the Global Positioning System (GPS), the week number that uses the 10-bit binary system will reach its limit of 1,024 weeks and will be forced to roll over and be reset to week 0."

Αρκετοί δέκτες  θα χρειαστούν ενημέρωση firmware . Ήδη πολλές εταιρίες αποστέλλουν οδηγίες αναβάθμισης αλλά τα προβλήματα ασυμβατότητας με λογισμικά κλπ θα τα βρούμε μπροστά μας. 

Edited by thomas
Link to comment
Share on other sites

Έστειλα email στον αντιπρόσωπο της Stonex και μου απάντησε ότι για δεκτή του 2012 δεν θα χρειαστεί τίποτα.

αναμενω..

Link to comment
Share on other sites

Επειδή το rollover γίνεται κάθε 10bit εβδομάδες, δηλαδή κάθε ~19,6 χρόνια, οι περισσότεροι δέκτες που κατασκευάστηκαν πριν από < 19,6 χρόνια είναι [προς το παρόν] εντάξει διότι η μέθοδος που συνήθως ακολουθείται για να εξακριβωθεί το ακριβές έτος είναι να συγκρίνουν τον αριθμό εβδομάδας που ελήφθη με έναν minimum αριθμό που [αρχικά] καταχωρείται κατά την κατασκευή του. Εξυπακούεται ότι αυτό δεν είναι απαραίτητο να έχει γίνει σωστά οπότε μπορείτε να το ψάξετε για τον εξοπλισμό σας όπως μπορεί να συμβαίνει και το αντίστροφο, πολλά ολοκληρωμένα συστήματα (όχι απλά δέκτες ως εννοούμε μόνο τη λήψη σήματος)  να το ανανεώνουν σωστά μέσω ώρας internet και να είναι έτοιμα για σωστή λειτουργία μέχρι το τέλος του σύμπαντος

ΥΓ. Η όλη ιστορία είναι ότι οι δορυφόροι δεν στέλνουν έτος εκπομπής αλλά μόνο αριθμό εβδομάδας με μόνο 10 bit. Κάθε 1024 βδομάδες αυτός "γεμίζει" και πάει από την αρχή (rollover).

Edited by curzondax
  • Like 2
  • Upvote 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όποιος έβαλε την αρνητική βαθμολογία να το πει και να μην κρύβεται. Διαφώνησες με κάτι;

Αν ναι, με τι; Να μας πεις που έκανα λάθος.

 

 

 

Δεν σχολιάζουμε βαθμολογίες στο δημόσιο φόρουμ ειδικά. Δεν είναι πρέπον να υπάρχει απαίτηση αιτιολογικής ή απολογισμού κάποιου αν σας έβαλε αρνητική και να χαρακτηρίζουμε επι αγνώστων ότι κρύβονται ή μη.

Στο συγκεκριμένο ποστ εγώ θα βάλω αρνητική φήμη αλλα αν επαναληφθεί επίθεση προς τρίτους για βαθμούς φήμης κλπ θα λάβεις ποινή.

Didonis

Edited by Didonis
  • Like 1
  • Upvote 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με τους δέκτες Sokkia Stratus (L1) και το πρόσφατο rollover:

 Άν και με σχετικά πρόσφατο firmware (2008) δέν καταλαβαίνουν την ημερομηνία. Γυρίζουν πίσω στο 1999.  Έχει κάποιος κάποια σχετική ενημέρωση;;  Άν και οι επιλύσεις συνεχίζουν να βγάζουν fixed λύσεις, υπάρχει ίσως κάποιο πρόβλημα;;;

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.