Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιστροφή Ποσών Ενιαίου Προστίμου


Recommended Posts

2018-02-28_manual-req-4495.pdf 

Τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του ν. 4014, υπέβαλε το γραφείο μας υπαγωγή στο νόμο αυτό ενός αυθαίρετου υποστέγου στη βεράντα - εσοχή μιάς πολυκατοικίας και πλήρωσε ο πελάτης μας 500 € παράβολο και 3.077,55 € πρόστιμο, υπολογιζόμενο με τα τετραγωνικά.

Στη συνέχεια, μετά την έκδοση των διευκρινιστικών εγκυκλίων, επανυποβάλαμε την υπαγωγή με βάση το αναλυτικό κόστος κατασκευής και προέκυψε μία παράβαση ήτοι 500 €.

Ακολούθως, μεταφέραμε τη δήλωση στον ν. 4178 με υπολογιζόμενο ποσό 500 € το οποίο ήταν ήδη καλυμμένο.

Σήμερα, μετά την εφαρμογή της Υ.Α. Αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΟΑΚΑ/13096/1035 περί επιστροφής των επιπλέον ποσών που καταβλήθηκαν, δεν μπορώ να βρώ άκρη. Επικοινωνώ με το ΤΕΕ και κου απαντούν "σιβυλλικά" "διαβάστε με προσοχή την εγκύκλιο". 

Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής: 1) Γιατί η δήλωση αυτή δεν εμφανίζεται ως "πιστωτική" και τί πρέπει να κάνω ώστε να εμφανιστεί τέτοια; 2) Πρέπει να την μεταφέρω στον 4495 ή μπορώ να αιτηθώ την επιστροφή στον 4178; 3) Στην καρτέλλα "αιτήματα" δεν μου δίνει τη σχετική δυνατότητα. 4) Υπέβαλα σχετικό αίτημα επαναφοράς της δήλωσης σε "υπαγωγή" και μου απέρριψαν το αίτημα απαντώντας με "Το ερώτημα δεν σχετίζεται με το αίτημα που υποβάλλετε. Θα πρέπει να κάνετε το σωστό αίτημα. Περισσότερες πληροφορίες δείτε αναλυτικά τα διαθέσιμα αιτήματα και τη δυνατότητα υποβολής τους: Εγχειρίδιο χρήσης για την καταχώρηση αιτημάτων μεταβολής στοιχείων δηλώσεων Ν.4495/28-2-2018"

Μελετώντας το εγχειρίδιο αυτό, δεν βρίσκω σχετική δυνατότητα. Καμμιά βοήθεια;

Edited by politis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.