Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Τοποθέτηση γυάλινου καγκελου σε στηθαιο


Jeremy

Recommended Posts

Καλημέρα.Ηθελα την βοήθεια σας σε ένα θέμα που με απασχολεί.προκειται να τοποθετήσω γυάλινα κάγκελα μήκους 9 μέτρων σε στηθαίο ύψους 60 εκ.ωστε να επιτύχω ύψος 1,10μετρα σε ταράτσα.Με διάφορους τζαμαδες που μίλησα οι μισοί μου προτείνουν ψημένο γυαλι(securit) και οι άλλοι μισοί αψητο με την δικαιολογία ότι είναι περιττό μιας και το τζαμί θα έχει ύψος 50 εκ.ποια η γνώμη σας;; Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

προσωπικά ούτε ψημένο θα έβαζα ούτε άψητο....

παρά μόνο αν είναι να βάλω τζάμι με το πλεγματάκι που έχουν.

Θεωρώ όμως πιο καλή λύση το πλεξιγκλάς... και μικρότερο βάρος άλλα ουσιαστικά ο κίνδυνος θρηματισμού ελάχιστη ....

Ειδική προσοχή και μιλάς με τον Μηχανικό σου για το πάχος που θα διαλέξεις.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Έχω χρησιμοποιήσει πλέξιγκλας στο παρελθόν σε εξωτερικό χώρο αλλά μέσα σε δύο χρόνια θάμπωσε με αποτέλεσμα να είναι αντιαισθητικο.ισως έφταιγε η ποιότητα του.οσο για αυτό με το πλέγμα δεν το γνωρίζω.θα ρωτήσω αν και στις επισκέψεις μου σε τζαμαδες δύο επιλογές μου έδωσαν ολοι,τις ανωτέρω.ευχαριστω πάντως

 

Link to comment
Share on other sites

On 1/4/2019 at 11:12 ΠΜ, Jeremy said:

1 - ....μέσα σε δύο χρόνια θάμπωσε.......

2 -.....για αυτό με το πλέγμα δεν το γνωρίζω....

1- υπάρχουν ποιότητες και ειδικά συνθετικά υλικά με μεγάλη αντοχή στον Ήλιο

2- Υπάρχει εδω και πολλαααααααα χρόνια.... δεν είναι κάτι το νέο.... ίσα ίσα

 

Υ.Γ. και τίποτα δεν είναι περιττό όταν αφορά την ζωή και την ασφάλεια διερχομένων κάτω απο το μπαλκόνι σου. Υπάρχουν μερικές δεκάδες συνδυασμοί ΄λόγων και καταστάσεων που ένα τζάμι ή ένα κομμάτι του μπορεί να πέσει και να σκοτώσει άνθρωπο.... (π.χ. ριπές ανέμου, θερμοκρασιακές συστολές διαστολές, γήρανση σημείων στήριξης κλπ)

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Καλησπέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ την άποψη σας σχετικά με μια οικοδομή. Οι ιδιοκτήτες θέλουν να βάλουν τζάμια στους εξώστες του 1ου ορόφου. Ο μελετητής ήθελε τα τζάμια αυτά να στηριχτούν με στριφώνια απευθείας στο μπετό και να μη γίνει στηθαίο. Ο μάστορας ο οποίος θα στρώσει τα μπαλκόνια είπε στον ιδιοκτήτη αλλά και ο τζαμάς ότι πρέπει να γίνει ένα στηθαίο για ασφάλεια για τους ανέμους κ.λ.π. Ο μελετητής όμως θέλει να ναι το ελάχιστο δυνατό ώστε να φαίνεται η ποδιά του στηθαίου να είναι στο ίδιο επίπεδο με την ποδιά των κουφωμάτων. Οπότε με τους υπολογισμούς βάση αλφαδιών αυτό βγαίνει στα 5 cm.

Αναρωτιέμαι λοιπόν σα μηχανικός ο οποίος είμαι υπεύθυνος για την οργάνωση του εργοτάξιου και είμαι κάθε μέρα εκεί τι ασφάλεια θα προσφέρουν 5 πόντοι στηθαιάκι από εμφανη μπετό στην κατασκευή αυτή αν φυσικά είναι τεχνικά δυνατό αυτό. Τα στριφώνια του τζαμα ουτοσιάλλως θα βρουν πάλι το πάτωμα . 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.