Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβη Επιβλέποντα και construction manager


pytheas

Recommended Posts

Για μια κατοικία σε νησι, θα χρειαστει επιβλεψη των συνεργείων απο καποιον που να εχει το γενικο πρόσταγμα, τον ελενχο και συντονισμό των διαφορετικών συνεργείων και υπεργολάβων σαν εργοδηγός δηλαδή.

Σε συνεννόηση παντα με τον αρχιτεκτονα του εργου, ο οποιος θα κανει συχνες επιβλεψεις.

Τι αμοιβη θα δικαιουνταν ενας τετοιου ειδους εργοδηγός, δεδομένου πως το εργο βρισκεται σε αρκετα απομονωμενο νησί αλλα το ιδιο το εργο δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλης κλίμακας η δυσκολίας.

Ευχαριστω εκ των προτερων

 

 

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά να ρωτήσω εγώ, με ποιά ιδιότητα θέτεις το ερώτημά σου; Του Μη Μηχανικού ή με την ειδικότητα του Διπλ. Αρχιτέκτονα Μηχανικού ; Γιατί αν ρωτάς με τη δεύτερη ή πολύ νέος θα είσαι στο φόρουμ ή εκτός επαγγέλματος για αρκετό διάστημα. Αν ρωτάς με την πρώτη, ρώτα τον μηχανικό, ο οποίος και έχει χρεωθεί την επίβλεψη της κατασκευής.

Γνώμη μου είναι ότι ρωτάς με τη δεύτερη. Μιλάς για επιβλέποντα και construction manager, τον οποίο αποκαλείς στο τέλος "τέτοιου είδους εργοδηγό". Με όλο τον σεβασμό αλλά κάπου τα έχεις μπερδέψει..

 

image.png.4f7b138af84c559c1a15c38cc703867c.png

Edited by Directionless
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ρωτάω με την δεύτερη. Νομιζω ότι είναι αρκετά ξεκάθαρο αυτό που ρωτάω. Πιθανόν να μην χρησιμοποιώ την δέουσα ορολογία, εάν σας μπερδεύει η ερώτηση θα μπορούσατε να μην χάνετε την ώρα σας μη απαντώντας.

Link to comment
Share on other sites

Ίσα ίσα. Ήθελα να απαντήσω, για αυτό και το έκανα.

Εφόσον λοιπόν είσαι μηχανικός και παλιό μέλος του φόρουμ απ' ο,τι φαίνεται από την εγγραφή σου, θα πρέπει να γνωρίζεις και τους κανόνες εδώ. Αφενός ποσταρεις σε τοπικ ιδιωτών και αφετέρου ζητάς εκτίμηση αμοιβής, πράγμα που απαγορεύεται.

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο δικαιότερος τρόπος εκτίμησης της αμοιβής για τις υπηρεσίες που αναζητάς είναι με ποσοστό επί του γενικού προϋπολογισμού του έργου.

Εάν το ποσοστό θα είναι 5 ή 10 ή 20% του γενικού προϋπολογισμού, είναι κάτι που αποτελεί ελεύθερη διαπραγμάτευση μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών σταθμίζοντας τα δεδομένα του έργου και της περιοχής του έργου.

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα

 

Δεδομενων οτι

 

1.το εργο δεν ειναι μεγαλης δυσκολιας, η αμοιβη μπορει να χαμηλωσει προσλαμβανοντας καποιον σχετικά νεο με μικρη εμπειρια.

 

2. Το νησι ειναι απομονωμενο, η αμοιβη μεγαλωνει λογω ηθικου και ψυχολογικου κοστους

 

3. Το κρατος εισπραττει τουλαχιστον το 50% της αμοιβης, τα καθαρα του θα πρέπει να πολλαπλασιαστουν επι 2 συν φπα

 

Επομενως μιλαμε για νεο ηλικιας μαξ 35 χρονων, χωρις υποχρεωσεις (παιδια συζυγο κλπ), motivated για την αποκτηση εμπειριας.

 

Αν του κανονισεις διαμονη, φαγητό και μετακινησεις, θεωρω οτι με 1.200-1.500 καθαρα το μηνα θα βρεις. Δηλαδή με δαπανη δελτιου 2.500-3.000 συν φπα συν δαπανες.

 

Τωρα αν αυτα φαινονται πολλα, εγω λεω οτι πληρωνοντας φυστικια δουλευεις με μαιμουδες.

 

Ελπιζω να βοηθησα

 

Αυτα

 

Link to comment
Share on other sites

Ένας έμπειρος εργοδηγός μη μηχανικός (με ότι αυτό συνεπάγεται) για οικοδομικά πάει περίπου 40-50 ευρώ μεροκάματο μαύρα. 

Αν θες έναν απλό εργοδηγό - έμπειρό εργατοτεχνίτη όπου θα έρχεται συχνά μηχανικός για επίβλεψη ισχύει το παραπάνω. Αν θες εργοδηγό - μηχανικό να κάνει και δουλειά μηχανικού τότε θα πάρεις μηχανικό. Προσωπικά κάπου εκεί που τα λέει ο Ζαβί τα βάζω τα ποσά.

Η πρώτη λύση έχει το καλό ότι μπορεί να σου κάνει μερεμέτια που θα χρειαστούν 100%. Αν βάλεις μηχανικό εργοδηγό θα πρέπει να του έχεις και ένα βοηθό μάστορα των 30 ευρώ μεροκάματα κάποιες μέρες που θα χρειάζεται για μερεμέτια.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 

Πραγματι ο εργοδηγός στον οποίο αναφέρομαι είναι έμπειρος από κατασκευή -μη μηχανικός, και η δουλειά του θα είναι να συντονίζει τους τοπικούς υπεργολάβους στο έργο καθώς και η καθοδήγηση κάποιου μικρού συνεργείου που ανοίκει στον ίδιο- κυρίως όπου χρειάζονται μεροκάματα και μερεμέτια. Θα τον λέγαμε και πρωτομάστορα σε άλλες εποχές. Εδώ ας μην σπεύσουν πάλι οι χωροφύλακες του φόρουμ να επικρίνουν ζητήματα ορολογίας. 

Ως πρωτομάστορας / αρχιμάστορας λοιπόν πρέπει να αμοιφθεί δίκαια (ακομα περισσότερο λόγω του σχετικού καλογερικού που επιβάλει η τοποθεσία του έργου), αλλά βεβαίως δεν μπορεί να αμειφθεί με το ποσοστό του αρχιτέκτονα επι της επίβλεψης (να βγάλουμε και εμεις κατιτίς)

Link to comment
Share on other sites

Αν εισαι μηχανικός σε παρακαλώ στείλε ένα προσωπικό μήνυμα σε μένα ή κατευθείαν στον @ilias για να αλλάξουμε το στάτους του προφίλ σου καθώς έτσι δεν μπορείς να γράφεις παρά μόνο στα "θέματα ιδιωτών"

Link to comment
Share on other sites

16 λεπτά πριν, pytheas said:

, αλλά βεβαίως δεν μπορεί να αμειφθεί με το ποσοστό του αρχιτέκτονα επι της επίβλεψης (να βγάλουμε και εμεις κατιτίς)

Δεν τίθεται θέμα αμοιβής με ποσοστό επί της αμοιβής του αρχιτέκτονα, η συνηθισμένη τακτική είναι ποσοστό επί του γενικού προϋπολογισμού κατασκευής του έργου, δηλαδή για μια κατασκευή 200000 ευρώ μπορεί να λάβει το 1% x 2000000 = 2000 ή το 20% x 200000 = 40000 ευρώ.

Το προαναφερόμενο ποσοστό αποτελεί αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.