Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβη Επιβλέποντα και construction manager


pytheas

Recommended Posts

@pytheas

 

Εσυ λες οτι υπαρχει ηδη εμπειρος, εγω δεν το καταλαβα αυτο.

 

Αν μιλαμε για εμπειρο εργοδηγο, θεωρω οτι τα ποσα που σου ειπα θα πρεπει να τα πολλαπλασιασεις επι 1,3 εως 1,7 αναλογα την ηλικια και το βαθμο απελπισιας

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

23 ώρες πριν, pytheas said:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 

Πραγματι ο εργοδηγός στον οποίο αναφέρομαι είναι έμπειρος από κατασκευή -μη μηχανικός, και η δουλειά του θα είναι να συντονίζει τους τοπικούς υπεργολάβους στο έργο καθώς και η καθοδήγηση κάποιου μικρού συνεργείου που ανοίκει στον ίδιο- κυρίως όπου χρειάζονται μεροκάματα και μερεμέτια. Θα τον λέγαμε και πρωτομάστορα σε άλλες εποχές. Εδώ ας μην σπεύσουν πάλι οι χωροφύλακες του φόρουμ να επικρίνουν ζητήματα ορολογίας. 

Ως πρωτομάστορας / αρχιμάστορας λοιπόν πρέπει να αμοιφθεί δίκαια (ακομα περισσότερο λόγω του σχετικού καλογερικού που επιβάλει η τοποθεσία του έργου), αλλά βεβαίως δεν μπορεί να αμειφθεί με το ποσοστό του αρχιτέκτονα επι της επίβλεψης (να βγάλουμε και εμεις κατιτίς)

Με μεροκάματο δουλεύουν αυτοί. Πολλές φορές είναι συνταξιούχοι και δουλεύουν μαύρα όπως σου είπα πριν. 

Εγώ θα έβρισκα κάποιον μη ενεργό μάστορα που τα χει παρατήσει και ψάχνεται για σύνταξη, θα του έδινα 40 την ημέρα και κάνα ένσημο που και που και τέλος. Θα τον είχα 7.00 - 15.00 και θα τον έβαζα να μου ρουφιανέυει τα πάντα και να ελέγχει τα πάντα. Το μεγάλο ερώτημα είναι....να βάλεις νόπιο ή όχι ?? Αν είναι ντόπιος πιθανότατα να μην τα καταγράφει όλα.

Πάντως ο όρος construction manager είναι λίγο άστοχος καθώς μιλάμε για απλό οικοδομικό. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.