Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Αντλίες Θερμότητας


vaso_k

Recommended Posts

Καλησπέρα, 

Το ερώτημα μου αφορά την δυνατότητα (από άποψη ασφαλούς και αποδοτικής λειτουργίας) να τοποθετηθούν δύο αερόψυκτες αντλίες θερμότητας (με χαρακτηριστικά :α)ψυκτική ισχύς 60KW για θερμοκρασία περιβ/ντος 35ο C και προσαγωγή νερού 7ο C, β)θερμική ισχύς 50KW για θερμοκρασία περιβάλλοντος 2ο C και προσαγωγή νερού 50ο C) σε υπόγειο χώρο περίπου 10μ2 με Η=2.80μ. Υπάρχει η δυνατότητα για φυσικό αερισμό από άνοιγμα στην οροφή και απαγωγή με μεταλλικό αγωγό μέσου shaft.

 

Link to comment
Share on other sites

  • χωράνε 2 Α/Θ αυτής της ισχύος + τα υπόλοιπα σε 10m2 (3Χ3m)?
  • Θεωρητικά θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν σε υπόγειο χώρο, κάνοντας χρήση αγωγών προσαγωγής και απαγωγής αέρα με υποβοήθηση, και απαιτεί σοβαρή μελέτη
  • ΑΛΛΑ στην πράξη το θεωρώ σχεδόν αδύνατο
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Φυσικός αερισμός δεν αρκεί.

Απαιτούνται σίγουρα ανεμιστήρες.

Υπάρχουν Α.Θ. εφοδιασμένες από τον κατασκευαστή με φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες, που δίνουν μανομετρικό αρκετό για απαγωγή με αεραγωγό. (οι συνήθεις αξονικοί ανεμιστήρες δεν αρκούν).

10 τ.μ. είναι ανεπαρκέστατος χώρος για εγκατάσταση και κυρίως συντήρηση δύο Α.Θ. (δες στα τεχνικά φυλλάδια το χώρο που απαιτείται γύρω από κάθε μηχάνημα).

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

σε μελέτη κατοικίας έχω δει στο υπόγειο αντίστοιχης ισχύος μονάδες VRV με αεραγωγό μικρού μήκους και ηχοπαγίδα χωρίς εξωτερικό ανεμιστήρα

Link to comment
Share on other sites

antloukidis (ερωτηση σχετική με το θεμα) όταν λες ότι σε μια τετοια περίπτωση δεν επαρκεί ο φυσικός αεριμός, θα πρέπει να υπολογισθεί ανεξάρτητη παροχή/τροφοδότηση της κάθε μονάδας ; Και αυτή θα πρέπει να είναι με υποβοήθηση;

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεται οπωσδήποτε αεραγωγός ενωμένος στην απαγωγή της Α.Θ. (όχι απλά στο χώρο).

Αν η Α.Θ. δεν έχει ειδικό (συνήθως φυγοκεντρικό) ανεμιστήρα, που να δίνει αρκετό μανομετρικό για τον αεραγωγό, τότε χρειάζεται έξτρα ανεμιστήρας απαγωγής.

Φυσικά ο αεραγωγός χρειάζεται σωστή διαστασιολόγηση, ανάλογα με το μήκος τις καμπύλες και την παροχή, και βέβαια και ο ανεμιστήρας.

(Πολύ δύσκολη η ρύθμιση παροχής, του εξωτερικού ανεμιστήρα, ο οποίος πρέπει να "παρακολουθεί" τον/τους ανεμιστήρα/ες της Α.Θ.) 

Πρέπει να τηρηθούν και οι απαιτούμενοι χώροι γύρω από το μηχάνημα, που προβλέπει ο κατασκευαστής (για να υπάρχει δυνατότητα συντήρησης).

Edited by antloukidis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.