Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένταξη κοινόχρηστων χώρων σε νέα διαμερισμάτωση. Διαδικασία


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Ο πελάτης μου έχει την ιδιοκτησία ενός ορόφου, διαμερισμένο σε 4 γραφεία και κοινόκτητους χώρους, διάδρομο και wc. Στο συμβόλαιο δεν διευκρινίζετε αν το wc και ο διάδρομος είναι κοινόχρηστοι ως προς την πολυκατοικία ή ως προς τους ενοίκους των επιμέρους γραφείων του ορόφου. Ο πελάτης μου επιμένει οτι μπορώ να κάνω αλλαγές σε όλο τον όροφο καθότι του ανήκει και ο αντίστοιχος ιδιοκτήτης του από πάνω ορόφου έχει βάλει μια κεντρική πόρτα στον "κοινόχρηστο" διάδρομο και έχει αποκλείσει την πρόσβαση, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στους υπόλοιπους ορόφους. Εμείς παρ όλα αυτά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη συναίνεση από τη συνέλευση της πολυκατοικίας ώστε να μπορέσουμε και εμείς να βάλουμε μια κεντρική πόρτα με σκοπό να αλλάξουμε μετά την εσωτερική διαμερισμάτωση των γραφείων με ενοποιήσεις κλπ. και να συμπεριλάβουμε το διάδρομο και το wc στις νέες διαρρυθμίσεις.

Η ερώτηση που θέτω είναι η εξής, έστω ότι παίρνω τη συναίνεση, πως προχωράω; 

Πρέπει πρώτα να αποδείξω οτι υπάρχει η πόρτα και να τη κτίσω και μετά να βγάλω άδεια για τις εργασίες ; 

Η άδεια που θα πάρω συμπεριλαμβάνει την πόρτα στα σχέδια και  τα ξεκινάω όλα μαζι;

Αν υπάρχει κανένας που έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο να με διαφωτίσει!

Ευχαριστώ.

 

Link to comment
Share on other sites

τα κοινοχρηστα, ανηκουν  σε ολους για αυτο λεγονται "κοινοχρηστα"

Τί εκανε ο άλλος οροφος, εξαρταται απο το πότε το εκανε  και εάν μπορει να κανει τακτοποίηση [ασχετο που δεν καλυπτεται απο πλευρας εμπραγματου δικαιου]

Τωρα,  ζηλεψε και ο δικος σου και ειπε να κανει τα ίδια...

 Φυσικα  μπορεις σημερα να αλλαξεις με νομιμη αδεια   τις ανεξαρτητες ΟΙ,  μονον προς συνενωση μεταξυ τους ή προς διαχωρισμο.

Οι κοινοχρηστοι χωροι δεν μπορουν να αλλαξουν  "νομιμα" και δεν μπορείς να τους συμπεριλαβεις στον σχεδιασμο των νεων χώρων.

ούτε υπαρχει τετοια "αδεια δομησης επεκτασης ΟΙ επι κοινοχρηστων."

[ η "  διαφορετικη διαμερισματωση" ειναι  ...πολεοδομικος νεολογισμος...Ούτε στο λεξικο  Μπαμπινιωτη αναφερεται.

Εκτος αν δημιουργησουν και τον ορο "διαφορετικη διαποθηκοποιηση"  ή  "διαφορετικη διαμαγαζατοποίηση"...]

 

[Το κακο  ειναι και που θα φωναζει ο πελατης σου....οτι  αυτος ειναι νομιμος και εσύ δε του βγαζεις  μια  αδειούλα......

  κι ο αλλος ο παρανομος...οριστε...ό,τι θελει εχει κανει...πηρε δικο του εναν ολοκληρο όροφο......

Κρατος ειναι αυτο???]:evil:

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά αυτά που σου γράφει ο Δημήτρης. Θα πρέπει να διαβάσεις προσεκτικά τη σύσταση και να δεις τα σχέδια που τη συνοδεύουν. Αν με κάπποιον τρόπο ο διάδρομος και τα WC που λες συμπεριλαμβάνονται στην ιδιοκτησία του τότε μπορείς να βγάλεις άδεια, να συνενώσεις και να κάνεις ότι διαρρυθμίσεις θέλεις. Προσωπικά αμφιβάλλω. Πιστεύω ότι είναι απο αυτές τις πολυκατοικίες γραφείων που έχουν και ένα κοινόχρηστο WC ανά όροφο που εξυπηρετεί όλα τα γραφεία. Το γεγονός ότι ο πελάτης σου έχει πιθανόν στην ιδιοκτησία του όλα τα γραφεία ενός ορόφου δεν τον καθιστά σε καμία περίπτωση και ιδιοκτήτη των κοινοχρήστων. Η επέκταση στα κοινόχρηστα είναι παράνομη σε κάθε περίπτωση. Εκτός αν θέλουν να κάνουν μια τροποποίηση της σύστασης η οποία απαιτεί συναίνεση του 100% της οικοδομής. Και φυσικά το ότι "το έκανε και ο άλλος" δεν αποτελεί ούτε απόδειξη ούτε δικαιολογία για τίποτα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας, 

πολύ βοηθητικά όλα αυτα! Κι εγώ για αντίστοιχή περίπτωση , θα ήθελα να ρωτήσω, εάν τροποποιηθεί η σύσταση, και τελικώς επέλθουν στην ιδιοκτησία οι κοινόχρηστοι, πράγμα βεβαια δύσκολο όπως είπατε κι εσέις, μπορεί να συμβούν αλλαγές στο μέχρι πρότινως κοινόχρηστο WC? άρα και αλλαγή της θέσης του?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.