Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Απαίτηση Η/Ζ σε θεραπευτήριο


vaso_k

Recommended Posts

Σε υπόγειο κτιρίου με χρήση θεραπευτήριο (με το ΦΕΚ Β 1136/07) από έρευνα δεν βρίσκω απαίτηση τοποθέτησης Η/Ζ. Όμως για την ασφαλή λειτουργία , έχοντας πρόβλεψη χρήσεων όπως αντλητικό φρεάτιο αποχέτευσης στο υπόγειο , ηλεκτρικούς ανελκυστήρες, εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης-ψύξης, θεωρώ ότι πρέπει να προβλεφθεί και να μελετηθεί Η/Ζ. Γνωρίζει κάποιος,  αν υπάρχει αναφορά ή πρόβλεψη σε νομοθεσία που τεκμηριώνει  σε κτίρια με τέτοιες χρήσεις την απαίτηση εγκατάστασης Η/Ζ;

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Σε θεραπευτήριο υπάρχουν περισσότερο κρίσιμες απαιτήσεις ύπαρξης Η/Ζ, από αυτές που αναφέρεις, όπως είναι η αδιάλειπτη λειτουργία ιατρικών μηχανημάτων, που πολλές φορές η διακοπή λειτουργίας τους, μπορεί να σημαίνει ακόμα και θάνατο.

Νομοθεσία δεν γνωρίζω, όμως θεωρώ παράλογο να μην υπάρχει υποχρέωση ύπαρξης Η/Ζ.

Σε κάθε περίπτωση, μιά σωστή πλήρης μελέτη πρέπει να το προβλέπει, άσχετα με τη νομοθεσία.

Edited by antloukidis
  • Like 1
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

On 4/4/2019 at 12:07 ΜΜ, vaso_k said:

 Γνωρίζει κάποιος,  αν υπάρχει αναφορά ή πρόβλεψη σε νομοθεσία που τεκμηριώνει  σε κτίρια με τέτοιες χρήσεις την απαίτηση εγκατάστασης Η/Ζ;

Η νομοθεσία τουλάχιστον αυτή που γνωρίζω εγώ, δεν υποχρεώνει κανέναν ιδιοκτήτη - χρήστη σε τοποθέτηση Η/Ζ. Εκείνο που προβλέπει σίγουρα και νομοθετεί είναι την αδειοδότηση της οποιασδήποτε παράλληλης ή εναλλακτικής πηγής ηλεκτρικού ρεύματος σε μια εγκατάσταση, από τον ΔΕΔΔΗΕ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Υπ.Αποφ. 4690/96, περί ¨Μονάδων φροντίδας Ηλικιωμένων...¨. Δεν προβλέπει την εγκατάσταση Η/Ζ. Οι χρήσεις/λειτουργίες, η ΕΗΕ και η ασφαλή λειτουργία ενός τέτοιου κτιρίου θα σου τεκμηριώσουν την εγκατάσταση Η/Ζ.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

On 9/4/2019 at 6:18 ΜΜ, vgeorg1 said:

 Εκείνο που προβλέπει σίγουρα και νομοθετεί είναι την αδειοδότηση της οποιασδήποτε παράλληλης ή εναλλακτικής πηγής ηλεκτρικού ρεύματος σε μια εγκατάσταση, από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ποιος νόμος λέει οτι θες αδεια η κατι τέτοιο  για να βαλεις γεννητρια ? (θελω ΦΕΚ)

Αυτο που γνωριζω ειναι οτι ο ΔΕΔΔΗΕ οφειλει να γνωριζει ποιος εχει γεννητρια κ ποια ειναι τα τεχνικα χαρακτιριστικατης  συνδεσης με την εκαστοτε ΗΕ . για αυτο οφειλουμε να παραδωσουμε 1 υδε οι οποια θα περικλείει τον επανελγχο της ΗΕ κ τα τεχνικα χαρακτηριστικα του ΗΖ (kva , rpm κλπ ) οπως επισης κ με ποιο τροπο κανει ζευξη  , χειροκινητα ( διακοπτης 1-0-2  4*... ) η αυτοματα  με πεδιο ισχυος  ,  στο αυτοματο, θα πρεπει να φαινεται η ηλεκτρικη κ μηχανικη μανδαλωση  των ρελε ισχυος 

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.