Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Περί του κυκεώνα των διαφορετικών ειδών Autocad


curzondax

Recommended Posts

Έρχομαι από σχετικά εκτενή αλλά όχι τόσο εις βάθος εμπειρία σε πολλά είδη λογισμικών. Έχω χρησιμοποιήσει τυπικό Autocad σε κάποιο βασικό βαθμό για δισδιάστατο αρχιτεκτονικό/αποτύπωση και τοπογραφικό, Revit σε κάποιο βασικό βαθμό για αρχιτεκτονικό/αποτύπωση και Robot για σκυρόδεμα.

Επειδή το μυαλό του ανθρώπου είναι λίγο και δεν μπορεί να μάθει 17 διαφορετικά προγράμματα σε μεγάλο βάθος, αναρωτιέμαι αν μπορώ να βελτιώσω τη μεθοδολογία μου χρησιμοποιώντας μία από τις εξειδικευμένες εκδόσεις Autocad ώστε να απλοποιήσω τα πράγματα (αν δε τα χειροτερέψω).

ΥΓ. Αυτή τη στιγμή αναρωτιέμαι ιδιαιτέρως αν το Autocad Architecture με κάνει να βελτιώσω τα πράγματα, πιθανόν απορρίπτοντας το Revit διότι με αυτό παρατηρώ μια σχετική δυσκολία να το συνδυάσω με τοπογραφικά ή τουλάχιστον τοπογραφικά άλλων αλλά φοβάμαι ότι ίσως δεν είναι αρκετά "BIM" και συνεπώς χρονοβόρο σε σχέση με το Revit για αρχιτεκτονικό ή αποτύπωση. Επίσης έχω στο μυαλό μου εάν το Civil 3D (ή Map 3D;) με βοηθήσει για τα βασικά τοπογραφικά που ίσως κάνω μόνος μου (κυρίως εκτός σχεδίου και άνευ κτιρίων όμως).

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, στην εταιρεία που εργάζομαι οι highway engineers χρησιμοποιούν το Civil για να κάνουν τις χαράξεις και τις μηκοτομές τους ή ό,τι άλλο. 

Οι στατικοί χρησιμοποιούμε το απλό AutoCAD και οι Technicians το AutoCAD και το Revit όπου κάνουν τα σχέδια των οπλισμών (2D - 3D).

Όλα  τα αρχεία είναι σε server. Οι ομάδες έχουν πρόσβαση στον φάκελο του κάθε έργου που δουλεύουν μέσω του microstation (BIM =  διαδικασία και όχι software).

Καλό είναι να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα για αυτό που κάνεις. Μία κάτοψη και ένα τοπογραφικό μια χαρά γίνονται στο AutoCAD. Άσε που τα software κοστίζουν..

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για το παράδειγμα. Πάντως για τυπικές εργασίες των περισσότερων μηχανικών του χώρου στην Ελλάδα μου φαίνεται ότι το ποιο χρήσιμο από τα Autocad είναι το architecture διότι τα άλλα είναι κυρίως για οδοποιία ή ακόμα μεγαλύτερης έκτασης έργα και για άλλες εργασίες φεύγουμε εντελώς από Autocad.

Το architecture φαίνεται να έχει τα περισσότερα πλεονεκτήματα του Revit για μηχανικό που δουλεύει μόνος του (αυτοματισμός σχεδιασμού ολοκληρωμένων στοιχείων) (άρα είναι τουλάχιστον εν μέρει BIM) αν και δεν έχει όλες τις δυνατότητές του όπως αυτόματη συνεργασία πολλών σε ένα αρχείο.

Edited by curzondax
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.