Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Άδεια προσθήκης σκάλας σε τακτοποιημένη μεζονέτα με Ν. 4178


Recommended Posts

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos33)

Δεν βρήκα κάποιο αντίστοιχο θέμα γι αυτό αποφάσισα να ανοίξω ένα θέμα. Αν έπρεπε να προστεθεί σε κάποιο υπάρχον ζητώ εκ το προτέρων συγνώμη.

Σε διώροφη οικοδομή με εσωτερική σκάλα (μεζονέτα )  με υπόγειο έχει γίνει υπαγωγή στο Ν.4178/13 για το υπόγειο  που άλλαξε χρήση και κατασκευαστηκε σε υψηλότερη στάθμη και προσθήκη κατοικίας στους ημιυπαίθριους. Το κτίσμα δεν έχει αποπερατωθεί . Θέλω να ρωτήσω αν μπορεί να κατασκευαστεί με οικοδομική αδεία σκάλα ώστε να χωριστεί λειτουργικά η μεζονέτα. Αναφέρει στο άρθρο 11 του Ν.Ο.Κ. ότι οι εξωτερικές σκάλες δεν προσμετρώνται στο συντελεστή δόμηση αλλά μόνο στην κάλυψη. Κάλυψη υπολειπόμενη υπάρχει. Όσο αφορά το ύψος που δεν πρέπει να ξεπερνά τα 7.5 μ μπορεί να κατασκευαστεί σκάλα μέχρι την στάθμη του ισόγειου και μετά να χρησιμοποιηθεί η υπάρχουσα εσωτερική σκάλα που θα δεν θα είναι προσβάσιμη ( θα κλείσει με τοιχοποιία ) από το ισόγειο. Αν έχει αντιμετωπίσει κάποιο το παραπάνω θέμα θα είναι σίγουρα χρήσιμη η συμβολή του.

Ευχαριστώ πολύ 

Edited by Pavlos33
τονισμός, ορθογραφία, κεφαλαία τίτλου
Link to comment
Share on other sites

τι σκαλα θα φτιαξεις σημερα???

Δεν υπαρχει ηδη σκαλα που ανεβαινει στο  "ισογειο"???

.....[και  ποσο   ψηλα ειναι αυτο το ισογειο, που χρειαζεται σκαλα???]

Εισοδο απο πού θα εχει το ισογειο? Δεν θα εχουν οι δυο ΟΙ μια κοινη εισοδο?

Δεν μπορεις να κρατησεις την υπαρχουσα εισοδο  κοινοχρηστη και ενα  κοινοχρηστο "χωλ" που θα οδηγει ξεχωριστα στην ισογεια ΟΙ  και μετα το κλεισιμο της σκαλα κατω χαμηλα να αρχιζει η αλλη ιδιοκτησια., που θα χωριστει με μεσοτοιχια?

Αρα εχεις μια αδεια διαχωρισμου και μια συσταση ΟΙ.

Εκτος αν υπαρχουν αλλες τεχνικες δυσκολιες.

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, πολύ σωστά τα θέσατε ολά . Το ύψος του κτηρίου θα το δώ από κοντά πέριξ του διαμορφώμενου είναι τώρα 9.00μ. Το ισόγειο στην άδεια όροφος στην πραγματίκοτητα 

συνδέεται με το υπερκείμενο όροφο με εσωτερική σκάλα μακρία απο την είσοδο του . Δλδ δεν γίνεται αυτο που προτείνεται για πρεπεί να περάσει απο το ισόγείο. Παραπλεύρως της εσωτερικής σκάλας υπάρχει χώρος να κατασκεύαστει καινούργια εξωτερική σκάλα μέχρι το ισόγειο (+3.00 στάθμη) να γίνει πλατύσκαλο με πόρτα να μπαίνεις στο ισόγειο να διαχωριστεί ο χώρος της εσωτερικής σκάλα και να ανέβεις στο πάνω. Για αυτό είναι αναγκαίο για να διαχωριστούν οι δύο ιδιοκτησίες να γίνει εξωτερική σκάλα. Θα μπορούσε αυτό να γίνει με αδεία ? 

Ευχαριστώ πολυ 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Περάσανε μήνες
Καταλαβαίνω ότι περιγράφεις πυλωτή +2 όροφοι (η μεζονέτα σου).
Νομίζω ότι αφού η σκάλα σου θα είναι 3μ, <7,5 και δεν μετράει στο ΣΔ, μπορείς να βγάλεις άδεια, από αυτή τη σκοπιά. Εκτός αν έκανες σκάλα σε συνέχεια της άλλης από κάτω (με οπή στην πλάκα);

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.