Μετάβαση στο περιεχόμενο

1869 – 2019, 150 χρόνια Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι


Engineer

Recommended Posts

Φέτος, το 2019, οι Ελληνικοί Σιδηρόδρομοι συμπληρώνουν και εορτάζουν τα 150 χρόνια από την ίδρυσή τους.

Ίσως, σήμερα, πολλά πράγματα φαντάζουν απλά και δεδομένα. Όμως η Ελλάδα του 1869, είχε μόλις βγει από έναν εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο και ήταν κατά ένα μεγάλο μέρος κατεστραμμένη.

Η αντιμετώπιση της έλλειψης εσωτερικής και εξωτερικής επικοινωνίας ήταν η πρώτη προτεραιότητα της.

Το αυτοκίνητο δεν είχε εφευρεθεί ακόμα και οι μεταφορές και συγκοινωνίες γινόντουσαν με ανθρώπους, ζώα και κάρα σε χωμάτινους δρόμους.

Σε αυτό το περιβάλλον, η εμφάνιση του σιδηροδρόμου ήταν μια μεγάλη επανάσταση. Τότε, ο σιδηρόδρομος ήταν το μόνο γρήγορο, μαζικό και κυρίως αξιόπιστο μέσο μεταφοράς.

Από τότε, το 1869, οι σιδηρόδρομοι μεταφέρουν ανθρώπους, αγαθά και υποδομές στην καθημερινή ζωή, αλλά και στις μεγάλες ιστορικές περιόδους της πατρίδας, όπως οι πόλεμοι, η εσωτερική και η εξωτερική μετανάστευση.

Ταυτόχρονα, φέρνουν κοντά διαφορετικές κουλτούρες και αντιλήψεις, επηρεάζοντας  τις σχέσεις των ανθρώπων.

Σήμερα, ο ΟΣΕ “πρωτοστατεί” στη νέα ανάπτυξη, με τεχνολογία αιχμής, την νέα ηλεκτροκίνηση και την πολιτική συνδυασμένων μεταφορών σε διεθνές δίκτυο.

Η συμπλήρωση των 150 χρόνων αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να προβληθούν τα μοναδικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των Ελληνικών Σιδηροδρόμων που τους καθιστούν ένα από τα πιο αγαπημένα μέσα μεταφοράς.

Το επόμενο διάστημα, 3 μεγάλες εκδηλώσεις θα σφραγίσουν αυτόν τον εορτασμό:

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, 12 Απριλίου, μια εκδήλωση με επίκεντρο τους Ελληνικούς Σιδηροδρόμους και τους πρωταγωνιστές του, τους εργαζόμενους, αλλά και τους Συλλόγους Φίλων σε όλη την Ελλάδα.

–  ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΡΟΤΟΝΤΑ, 8 Μαΐου, θεμελίωση και εγκαίνια του Νέου Μουσείου Ελληνικών Σιδηροδρόμων.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΜΕΤΡΟ, 1-10 Μαΐου, ένα 10ήμερο ανάδειξης της  ιστορικής διαδρομής και της φωτεινής προοπτικής των Ελληνικών Σιδηροδρόμων.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.