Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ακυρωμένη πράξη εφαρμογής


b35

Recommended Posts

Θα ήθελα την γνώμη των συναδέλφων, σε ένα θέμα που με απασχολεί αλλά δεν είναι της ειδικότητάς μου.

Το 1990 μετά από μία πράξη εφαρμογής, ορίστηκε μέσα σε όλα τα άλλα που έλεγε για τις υπόλοιπες ιδιοκτησίες, ότι η ιδιοκτησία μου θα έπρεπε να αποζημιώσει τον εαυτό της για 60τμ  και ο δήμος να αποζημιώσει την ιδιοκτησία με άλλα 60 τμ, ώστε να παρθεί κομμάτι μπροστά 120 τμ που μου ανήκε,  για να γίνει διάνοιξη δρόμου πλάτους 12 μ. μπροστά από το ακίνητό μου.

Ο δρόμος ανοίχτηκε από το 1990 αλλά όσες φορές τότε γινότανε ερώτηση στον Δήμο για την πληρωμή αυτών των 60τμ, η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα.

Το 1995 πουλήθηκε το οικόπεδο αυτό μαζί με το ακίνητο που ήταν μέσα, αλλά στο συμβόλαιο κρατήθηκε το δικαίωμά μου για αποζημίωση των 60τ. από τον Δήμο.

Όταν η περιοχή μπήκε στο κτηματολόγιο, έγινε δήλωση αυτών των 60τμ κανονικά και δηλώνονται κανονικά από το 1990 και στο Ε9 με αντίστοιχη πληρωμή και ΕΝΦΙΑ τα τελευταία χρόνια.

Σε ερώτηση του Δήμου πρόσφατα, είδαν ότι πράγματι πρέπει να αποζημιώσουν τα 60τμ σε μένα, αλλά ω του θαύματος η συγκεκριμένη πράξη εφαρμογής είχε ακυρωθεί πριν 10 χρόνια περίπου.

Σε ερώτηση που έγινε από τον Δήμο στην Περιφέρεια, πήραν την απάντηση ότι πρέπει να αποζημιωθώ αφού φαίνομαι κύριος αυτού του κομματιού "δρόμου" στο κτηματολόγιο. Η άποψη όμως της τεχν υπηρεσίας του Δήμου είναι ότι πρέπει να γίνει νέα πράξη αναλογισμού για να δουν αν τα τμ θα παραμένουν τα ίδια.

Ζητώ την πολύ χρήσιμη εμπειρία σας για το πως μπορεί να γίνει αυτό, αφού εγώ φαίνομαι μόνο κύριος ενός κομματιού "δρόμου" και δεν έχω ιδιοκτησία άλλη στο σημείο αυτό. Εάν επιμείνουν μπορώ να κάνω εγώ κάτι και αν είναι να γίνει κάτι τέτοιο για το τετράγωνο που μου είπαν που υπήρχε το ακίνητο που έχω πουλήσει, θα έχει μεγάλο κόστος σε χρήμα και χρόνο και ποιος θα πληρώσει για αυτό;

Edited by b35
Link to comment
Share on other sites

Ευτυχώς προέβλεψες να δηλώσεις το δικαιωμα του στο κτηματολογιο ως δικαίωμα αποζημίωσης.

Φυσικά και μπορείς εσύ να κάνεις κάτι, να αναθέσεις την δουλειά σε έμπειρο μηχανικό.

Το κόστος δεν θα είναι μεγάλο και αυτό που λέω συνήθως είναι ότι,

όταν υπάρχει πρόβλημα το οποίο λύνεται με λεφτά, δεν είναι πρόβλημα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.