Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μεμονωμένη Πραξη Εφαρμογης σε ΒΙΠΑ


ma3828

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

Θα ηθελα να παρακαλεσω αν μπορεί κανεις να με διαφωτίσει σχετικά με τα παρακάτω :

Δεδομένα : Οικοπεδο εντος ΒΙ.ΠΑ. Εχει κυρωθεί η μεμονωμένη πράξη εφαρμογής (ΜΠΕ) για το συγκεκριμένο Ο.Τ. με την οποία εχει προκύψει υποχρέωση εισφοράς σε χρήμα απο την ένταξη αλλά και (υστερα απο ένσταση στην αρχική ΜΠΕ) απο μετατροπή εισφοράς γής σε εισφορά σε χρήμα. Εχουν προυπολογισθεί τα κοντύλια των δύο εισφορών με βάση τιμή ανα τ.μ. που υπολογισε ο δήμος, καθότι η περιοχή είναι εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών. Με την ΠΕ δημιουργήθηκε και μια νέα ιδιοκτησία απο τις εισφορες σε γη των αλλων ιδιοκτητών του Ο.Τ. η οποία χαρακτηριζεται ως Τραπεζα Γης.

Η εισφορά σε χρήμα γνωριζω οτι πληρωνεται σε δόσεις. Ισχύει το ίδιο και για την εισφορά απο μετατροπή ?

Γενικά, δεδομενου οτι ο προυπολογισμος που εχω στα χερια μου εγινε το 2008 και οι εμπορικές τιμές μειώθηκαν απο τότε, τα ποσά που καταλογίζονται είναι υπερβολικά υψηλά. Ειναι οι εισφορές μαχητές ? Δηλαδή, εαν ο δήμος επιμείνει, μπορω να ζητησω απο δικαστηριο να τις μειώσει ? (υπεθυμιζω, η περιοχή ΔΕΝ ειναι στο συστημα αντικειμενικων αξιων).

Επίσης, η νέα ιδιοκτησια που προέκυψε απο την ΜΠΕ, εχει πρόσωπο αποκλειστικά και μόνο σε εναν τυφλό δρόμο στην εισοδο του οποίου μάλιστα πριν απο μερικους μήνες τοποθετηθηκε ταμπέλα "Ιδιωτική Οδός" καθότι οδηγεί στην πίσω είσοδο καποιων επαγγελματικών κτηρίων και μόνο. Επιτρέπεται αυτό ? Τι θα μπορούσε να απογινει αυτο το νεο οικοπεδο αν δεν εχει προσβαση απο δημόσιο δρόμο ?

Ευχαριστώ

 

 

Edited by ma3828
Link to comment
Share on other sites

Καθε ιδιοκτησια που αποδιδεται πρεπει να ειναι αρτια και οικοδομησιμη.

Θα μιλησεις με τον μηχανικο σου   και τον δικηγορο σου

[δες και τα ΠΜ]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν είμαι σίγουρος πως μας δίνεις ακριβώς όλα τα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε για να δώσουμε (εγώ τουλάχιστον) απάντηση. 

Μιλάς για μία μεμονωμένη Π.Ε. σε Βιομηχανική περιοχή. Απ' ότι γνωρίζω χρειάζονται min. 50 στρέμματα για να γίνει μία τέτοια Π.Ε. Πόσα γήπεδα συμμετείχαν? Εσύ δεν μας γράφεις με τι εμβαδόν συμμετείχες. Το γήπεδό σου ήταν τυφλό? Ήταν οικοδομήσιμο? Ο σκοπός της πράξης είναι , πάντα, να δίνει στο τέλος της άρτια και οικοδομήσιμα "οικοπεδα" , όπως γράφει παραπάνω ο Δημήτρης. Αν το τελικό αποτέλεσμα, όπως αφήνεις να εννοηθεί,  είναι να έχεις "φάτσα" σε έναν ιδιωτικό δρόμο, τότε γιατί η πράξη εφαρμογής και με ...τόσα χρήματα??.

Εγώ δεν μπορώ να έχω γνώμη αν δεν δω το σχέδιο της αρχικής κατάστασης και αυτή, της μετά την πράξη εφαρμογής, διαμόρφωση των ιδιοκτησιών ! Φυσικά πάντα και τους πίνακες που προέκυψαν απο αυτή την πράξη.

Νομίζω πως όλα τα ποσά μπορούν να πληρωθούν με δώσεις. Ακόμη και αυτά που επιβάλλονται από τα δικαστήρια (ξέρω δύο τέτοιες περιπτώσεις που χειρίστηκα).

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Διευκρινίζω: Το γηπεδο μου ήταν και ειναι οικοδομήσιμο (έχει ήδη νόμιμο κτίσμα επάνω και τελικο εμβαδο περιπου 5000 τμ), με πρόσωπο σε κεντρικό δρόμο. Ο επισπευδων στην ΜΠΕ δεν ημουν εγω (δεν ειχα κανενα λογο), αλλά μια άλλη απο τις 3 συνολικά αρχικές ιδιοκτησίες στο ΟΤ. Το 4ο και νέο οικόπεδο προέκυψε ως "τραπεζα γης" απο τις εισφορές σε γη των υπολοιπων τριών. Αυτη η 4η νέα και ορφανή ιδιοκτησία είναι και η μόνη που έχει πρόσωπο αποκλειστικά και μόνο σε πλαινό στενό δρόμο που φαινεται ως "ιδιωτικός". Αυτο ειναι που μου κάνει εντύπωση με δεδομένο μάλιστα οτι η "ιδιωτικότητα" του δρόμου προέκυψε εκ των υστέρων. Με τα δεδομένα αυτά τι τυχη άραγε θα εχει αυτο το 4ο οικοπεδο ?

Τα ποσά των εισφορών εχουν προυπολογισθεί αλλά όχι καταλογισθεί γιατι ο καταλογισμός και η έναρξη πληρωμής στην δική μου περίπτωση γινεται μόνο αν μεταβιβάσω το οικοπεδο ή θελήσω να εκδώσω οικοδομική άδεια. Εξού και το ερώτημα του κατα πόσον, όταν έρθει η ώρα, μπορώ να αμφισβητήσω τα ποσά που υπολογίζονται.

Edited by ma3828
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.