Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαγραφή απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ


danton

Recommended Posts

On 5/6/2019 at 12:55 ΜΜ, kacey said:

Να απαντήσω στην ερώτησή μου, για όποιον χρειάζεται να ξέρει:

πήγα ημιόροφο κτιρίου τσμεδε (πίσω από κλαυθμώνος)
έξω από το "πρωτόκολλο" έχει διάφορες αιτήσεις, βρήκα "αίτηση διαγραφής από ΕΦΚΑ" και επιπλέον "γενική αίτηση".
Στην αίτηση διαγραφής από ΕΦΚΑ συμπλήρωσα στοιχεία.
Στη γενική αίτηση συμπλήρωσα τις λεπτομέριες που αναφέρω στο από πάνω ποστ, περί μη εργασίας ως μηχανικός κλπ κλπ, για να έχει ο αρμόδιος μια ιδέα του τι ζητάω και γιατί. Επίσης ανέφερα ότι ζητάω αναδρομική διαγραφή ασφάλισης, χρεώσεων ΕΦΚΑ κλπ κλπ.

Κατέθεσα αίτηση. Η υπάλληλος, αφού της εξήγησα τι θέλω να κάνω, μου είπε ότι της ακούγονται κομπλέ αυτά που κατέθεσα, και ότι δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Οπότε δεν έκατσα να περιμένω να ανοίξει το γραφείο "ασφάλισης" ή "κύριας σύνταξης" δίπλα στο πρωτόκολλο,  που δουλεύει 11πμ-1μμ αλλά πρέπει να πας από τις 8 να γράψεις όνομα για να πάρεις προτεραιότητα (και που στις 8μιση είχε ήδη 13 ονόματα, για να μπει ο πρώτος στις 11...)

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ στο επικουρικο (σατωβριάνδου 18 νομίζω) και να κάνετε τα ίδια. Ίσως σε αυτό να γίνεται και απομακρυσμένα (email/fax), θα επανέλθω μόλις μάθω.


ΥΓ πέτυχα μάνα μηχανικού που έχει ζητήσει από το σεπτ. 2017 τη διαγραφή του και ακόμα δεν έχει ακούσει απάντηση...Αλλά αυτός είχε διαγραφεί από το 2006 εντελώς από το ΤΕΕ, και ζήταγε την από τότε διαγραφή του και από παλιό τσμέδε, εφκα, διαγραφή των από τότε οφειλών κλπ κλπ.

 

On 10/6/2019 at 5:03 ΜΜ, kacey said:

Νέα από το επικουρικό:

α) στην επικοινωνία "είμαι άνεργος, διαγράψτε μου ασφάλιση σε επικουρικό και εφαπαξ καθώς και χρεωμένες εισφορές αναδρομικά από 1/1/2017", μου είχαν απαντήσει ηλεκτρονικά "στείλτε/καταθέστε 1ον αίτηση διαγραφής, 2ον υπ. δήλωση ότι δεν έχετε κάνει ποτέ έναρξη ως μηχανικός"

β) πηγαίνοντας εκεί πέρα (φιλελλήνων 13 αθήνα), ένας προιστάμενος μου είπε "αφού σε έχουν στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ ακόμα, αντί να σε σβήσουν από 1/1/2017, τότε θα σε έχουμε και εδώ. Τσάμπα θα κάνεις την αίτηση. Όταν σε διαγράψουν από τον ΕΦΚΑ, τότε θα διαγραφείς και από εδώ". Σε αντίθεση δηλαδή με τα ξεκάθαρα που μου είχαν απαντήσει αμέσως, στο α

γ) τον αγνόησα, έκανα την αίτηση εις διπλούν (μία για επικουρική, μία για εφάπαξ) με μία ΥΔ στη κάθε μία, στο ισόγειο στο πρωτόκολλο, και περιμένω νέα τους.

Χρωστάω μια ενημέρωση. Το ιστορικό μου από πάνω.

ΔεκαΤΕΤΡΑυγουστο φέτος 2019 ξαναπήγα στο ΤΣΜΕΔΕ, όπως ήταν λογικό δεν υπήρχε ψυχή από "πελάτες" σαν κ εμένα, μπήκα στο γραφείο ασφάλισης στον ημιόροφο (αυτό με τη λίστα αναμονής), εκεί μια εξυπηρετικότατη κυρία με ενημέρωσε ότι αυτή την εποχή κοιτάνε τις αιτήσεις διαγραφής ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 (ήταν δηλαδή 13 μήνες πίσω).

Της εξήγησα ότι θέλω να μπω στη ρύθμιση των 120 δόσεων για τις μέχρι 31/12/2016 οφειλές μου, κράτησε τα στοιχεία μου και μου είπε "λίγο υπομονή, θα το κοιτάξω".

ΔεκαΠΕΝΤΑυγουστος είναι αργία

ΔεκαΕΞΑυγουστο με παίρνει τηλ η ίδια και μου λέει "εντάξει, έγινε η διαγραφή σας από εμάς, θα χρειαστεί λίγο καιρό να ενημερωθεί και το site του ΕΦΚΑ" . Κοινώς, μου την έκανε την ίδια μέρα 😆 .

Όντως, μέσα σε λιγότερο από μήνα (~ αρχές σεπτέμβρη), είχαν μηδενιστεί τα πάντα στο site του ΕΦΚΑ: βεβαιωμένες οφειλές, μη βεβαιωμένες, ληξιπρόθεσμες, τρέχουσες (πχ αυτού του μήνα) και στις εκκαθαρίσεις 2017 και 2018 έχει ένα μεγαλοπρεπέστατο μηδέν.

Τα μόνα που παραμένουν είναι "ειδοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών" με σημείωση "ανακληθείσα" δίπλα τους, καθώς και οι αρχικές μηνιαιές βεβαιώσεις που έβγαιναν από 1ο/2017 κάθε μήνα και δεν είχα πληρώσει ποτέ.

Στο επικουρικό δεν πήγα, θεώρησα ότι εξαφανίστηκαν και από εκεί, γιατί στο site της ρύθμισης των 120 δόσεων, όσο έδειχνε στον ΕΦΚΑ, έδειχνε και ΕΤΕΑΕΠ, όταν εξαφανίστηκαν από εκεί οι δήθεν οφειλές στον ΕΦΚΑ, εξαφανίστηκαν και του ΕΤΕΑΕΠ.

EDIT: Και στο site του ΕΤΕΑΕΠ, όλα μηδέν.

Edited by kacey
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα, 

Είμαι ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ από το 2013 χώρις να έχω ανοίξει βιβλία ποτέ. Θέλω να ανοίξω βιβλία με αντικείμενο προγραμματιστή.  Έχω δει πως αν παραμείνω στο ΤΣΜΕΔΕ θα πληρώνω 180-190 ευρώ παραπάνω σε σχέση με το αν είχα κάνει εγγραφή στον ΟΑΕΕ.

Γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να κάνω διαγραφή από το ΤΣΜΕΔΕ και να μεταβώ στον ΟΑΕΕ;

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω πως η διαφορά σου δεν θα είναι 190 ευρώ αλλά όσο είναι η έξτρα πληρωμή για επικουρικό - εφάπαξ δηλαδή περίπου 70 ευρώ.

Πάραυτα, φυσικά και ,πορείς να κάνεις διακοπή εργασιών από τον κλάδο ΕΦΚΑ-ΕΤΑΑ και επανεγγραφή στον κλάδο ΕΦΚΑ - ΟΑΕΕ σε ΚΑΔ πληροφορικάριου. 

Θα πρέπει όμως να έχεις υπόψιν σου ότι για πέρυσι που ξέρω σίγουρα, για να φανεί η διακοπή από το ΕΤΑΑ καθυστερούσε κάποιους μήνες και ερχόντουσαν τα αντίστοιχα ειδοποιητήρια. Ίσως ρυθμιστεί αυτό το θέμα σιγά σιγά. Περιληπτικά λοιπόν πιστεύω πως δεν θα έχεις θέμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Όποιος μπορεί να πει τη γνώμη του ( @kacey απλά σε ταγκάρω επειδή ασχολήθηκες πρόσφατα):

Ήμουν αυτοαπασχολούμενος μηχανικός με μπλοκάκι, μέλος ΤΕΕ και ασφάλιση ΤΣΜΕΔΕ μέχρι 12/2015. Από 12/2015 έχω διακόψει τη δραστηριότητά μου στη ΔΟΥ σαν αυτοαπασχολούμενος και μέχρι 11/2017 ήμουν μισθωτός στο εξωτερικό και στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού. Για την περίοδο 12/2015 μέχρι 12/2017 έχω καταθέσει (και το ΤΣΜΕΔΕ, και μετά ο ΕΦΚΑ/τ. ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ έχουν δεχθεί) ευρωπαϊκό έντυπο Α1.

Από 11/2017 μέχρι 01/2020 ήμουν μισθωτός μηχανικός Ελλάδα και ο εργοδότης κάθε μήνα κατέθετε ΑΠΔ στον ΕΦΚΑ-τ.ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ (μέσω ΕΡΓΑΝΗ, είπαμε ως μισθωτός μηχανικός).

Στο site του ΕΦΚΑ συνεχίζει να με βλέπει σαν αυτοαπασχολούμενο (το γνωστό προβληματάκι) και βγάζει οφειλές κάθε μήνα από 01/2017. Ήδη όμως για τα έτη 2017 και 2018 που έχει γίνει εκκαθάριση, έχει βγει μηδενική. Κατά επέκταση θεωρώ ότι (όπως είναι άλλωστε λογικό) δε χρωστάω κάτι σαν αυτοαπασχολούμενος το 2017 και 2018 εφόσον ήμουν μισθωτός ή/και καλυπτόμουν από ευρωπαϊκό Α1. Το αυτό περιμένω ότι θα γίνει και στην εκκαθάριση του 2019.

Στο site του ΕΤΕΑΕΠ βγάζει οφειλές από 01/2018 οι οποίες "τρέχουν" ακόμα αλλά δε τις πληρώνω. Θεωρώ ότι την ώρα της εκκαθάρισης θα μηδενιστούν. Εφόσον δεν είμαι αυτοαπασχολούμενος ήδη από 12/2015 και εφόσον όλο το 2018 και το 2019 ήμουν δηλωμένος στον ΕΦΚΑ σα μισθωτός μηχανικός, γίνεται να χρωστάω και ΕΤΕΑΕΠ αυτοαπασχολούμενων (πρώτη ερώτηση);

01/2020 παραιτήθηκα και σήμερα 03/02/2020 διαγράφηκα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων στη Νομαρχία και κατέθεσα αίτηση διαγραφής από το ΤΕΕ (με ημερομηνία 03/02/2020).

Όταν πάρω στα χέρια μου τη διαγραφή από το ΤΕΕ, στο ΤΣΜΕΔΕ τι θα αιτηθώ; Πλήρη διαγραφή από τον ΕΦΚΑ / τ. ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ και σα μισθωτός (ήδη έχω αυτοδίκαια διαγραφεί σαν αυτοαπασχολούμενος από 12/2015, σωστά;) Ο σκοπός είναι να μην ανήκω καθόλου στον ΕΦΚΑ /τ. ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ και στην επόμενη δουλειά να μπορώ να προσληφθώ με ασφάλιση ΕΦΚΑ/ τ. ΙΚΑ. Και προφανώς σκοπός επίσης είναι να μην εμφανίζομαι σαν αυτοαπασχολούμενος και να μη χρωστάω σαν αυτοαπασχολούμενος, σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ, μέχρι και 01/2020.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Έκανα αίτηση για διακοπή της ασφάλισης στο τοπικό του ΤΣΜΕΔΕ στις 30/07/2019, αλλά ακόμα δεν έχει ενημερωθεί ο ΕΦΚΑ και συνεχίζει να χρεώνει εισφορές. Επειδή, για να ενταχθώ στις 120 δόσεις μέχρι 31/05/2020, θέλω να οριστικοποιηθούν οι βεβαιωμένες του 2019 (8 μήνες) και να μην έχω νεώτερες ληξιπρόθεσμες, ξέρει κανείς πόσος χρόνος χρειάζεται για να ενημερωθεί ο ΕΦΚΑ ; Μήπως πρέπει να επισκεφθώ τα κεντρικά όπως ο kacey για να ενεργοποιηθεί η διακοπή ;; Όποιος έχει αντίστοιχη εμπειρία, ας μου δώσει μια γνώμη...

Link to comment
Share on other sites

Αν δεις στο τελευταίο μου μήνυμα, εμένα στις 14/8/2019 μου είπαν ότι ακόμα διεκπεραίωναν τις αντίστοιχες αιτήσεις του Ιουλίου 2018, δηλαδή είχαν μείνει 13 μήνες πίσω. Πήγαινε και εξήγησέ τους για τις 120 δόσεις, μπας και σε σπρώξουν λιγάκι.

EDIT: Εγώ μιλάω για αθήνα, δεν ξέρω εκεί στα μέρη σου (λες "τοπικό"), όπως και να έχει το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας μια βόλτα από εκεί, και μάλιστα όχι τελευταία στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ kacey. Θα ήθελα να το αποφύγω αλλά θα επισκεφθώ σύντομα το υπερσύγχρονο μέγαρο της Κλαυθμώνος, να περιμένω μερικές ώρες στο μπαλκονάκι του ημιόροφου μαζί με άλλους δεκάδες ταλαίπωρους συναδέλφους, για κάτι που έπρεπε να γίνεται αμέσως, ακόμα και με ένα απλό Email...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, διάβασα τις τελευταίες σελίδες αλλά δεν έβγαλα άκρη, οπότε αν κάποιος μπορεί να διαθέσει λίγο χρόνο να με βοηθήσει, θα ήμουν υπόχρεος.

Είμαι γραμμένος στο ΤΣΜΕΔΕ από το 2010 & άνοιξα βιβλία το 2014. Έκτοτε εργάζομαι ως σύμβουλος με μπλοκάκι σε 1-2 εργοδότες (δεν πλήρωναν ποτέ μέρος των εισφορών μου)  και δεν πρόκειται να δουλέψω ποτέ ως μηχανικός. Μέχρι στιγμής έχω πληρώσει τα πάντα από ΕΦΚΑ/ΕΤΕΑΕΠ/ΤΣΜΕΔΕ. 

Θέλω να διαγραφώ από ΤΣΜΕΔΕ και να είμαι πλέον στο ΤΕΒΕ με κάποιο ΚΑΔ συμβουλευτικών υπηρεσιών (τώρα έχω τον 71120000) ώστε να γλιτώσω τα έξτρα χρήματα που δίνω σε ΕΤΕΑΕΠ.

Μπορεί κάποιος να μου πει τα βήματα που  πρέπει να ακολουθήσω, πόσο χρόνο παίρνει αυτό περίπου και τι γίνεται στο μεταξύ με εισφορές, μέχρι τη διαγραφή? Επίσης, έχει νόημα να ζητήσω αναδρομική διαγραφή από 1/1/20 (τελευταίο τιμολόγιο έκοψα 30/12/19) ?

Link to comment
Share on other sites

Η περιπέτειά μου με την αναδρομική διαγραφή φαίνεται να λαμβάνει αίσιο τέλος...

Θα αναφέρω την περίπτωσή μου:
Τον 12/2015 αιτούμαι αναδρομικής διαγραφής για τον 6/2013. Το ΤΕΕ με διαγράφει για τον 6/2013 ενώ το νομομηχανικό/ΤΣΜΕΔΕ τον 12/2015. Κατα συνέπεια όλες οι οφειλές μου ήτανε υπολογισμένες έως 12/2015. Μετά την εγκύκλιο Πετρόπουλου που υποχρεώνει να λαμβάνεται ως ημ/νια διαγραφής αυτή του ΤΕΕ και όχι του νομομηχανικού, ξεκίνησα τις διαδικασίες για αναδρομική διαγραφή πάλι αλλά με ημ/νια 6/2013.

Κατοχύρωσα δικαίωμα στη ρύθμιση 120 και στο τοπικό κατάστημα υπέβαλλα αίτημα τον 6/2019 για επανυπολογισμό της οφειλής. Πήρε αριθμό πρωτοκόλλου και ήμουν στην αναμονή μέχρι τον Δεκέμβριο όπου και αποφάσισα να κατέβω στο ΤΣΜΕΔΕ στην Αθηνα  και να δω τι ακριβώς γίνεται... Μετά απο σύντομο σχετικά διάλογο με το πρωτοκόλλο, έχοντας μαζί μου όλα τα πρωτότυπα έγγραφα(αυτά που έστειλα τον 6/2013 δε τα βρίσκανε, γιατί σε εκείνο το γραφείο γίνεται της κακομοίρας λόγω του πακτωλού εγγράφων που πρέπει να διευθετηθούν) μου είπανε ότι θα την κάνουνε επι τόπου την διαγραφή και πράγματι έγινε(το τσέκαρα τέλη Δεκεμβρίου στο τοπικό κατάστημα) αλλά μόνο στην ΚΣ... Είπα να περιμένω μέχρι να ενημερωθούν όλοι οι φορείς... Μάταια... Την εβδομάδα που μας πέρασε ξανακατέβηκα Αθήνα(να αναφέρω εδώ ότι οι τα τοπικά υποκαταστήματα του ΤΣΜΕΔΕ είναι μόνο για κλωτσιές και δε βρίσκω λόγο ύπαρξής των, αλλά πλέον δε με αφορά το θέμα) όπου μου είπανε ότι δεν έχει ενημερωθεί ο ΚΥΤ, το ΕΦΑΠ και το ΕΠΙΚ... Παίρνω ένα χαρτί απο το ισόγειο, πηγαίνω στον κλάδο υγείας στον 1ο και με αυτό γίνεται η ενημέρωση του ΚΥΤ. Μου λένε όμως ότι πρέπει να ενημερωθεί το ΕΦΑΠ και το ΕΠΙΚ. Πρέπει να έχετε την απόφαση της διαγραφής όμως στα χέρια σας. Η κυρία τάδε που είναι υπευθυνη όμως λείπει και δε μπορούν μου το δώσουν...

Παίρνω πρωτοβουλία και πηγαίνω στην Σοφοκλέους 4 - 5ο όροφο, τους εξηγώ την περίπτωση μου, ένας χριστιανός εκεί φιλοτιμήθηκε να κάνει την ενημέρωση του ΕΦΑΠ και ΕΠΙΚ(Για το ΕΠΙΚ θα έπρεπε να πάω σε άλλο κτίριο, δε ξέρω που, αλλα μου είπε ότι θα το κάνουν εσωτερικά) με την απόφαση διαγραφής απο το ΤΕΕ...

Σήμερα ενημερώθηκα ότι έχει γίνει υπολογισμός της οφειλής στο ΤΣΜΕΔΕ με την σωστή πλέον ημ/νια και πλέον περιμένω να ενημερωθεί και το ΕΤΕΑΠ...

Κοινώς γολγοθάς...

Ευχομαι καλο κουράγιο σε όσους έχουν παρόμοια θέματα!

Edited by geopas
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Έχω στα χέρια μου διαγραφή από το ΤΕΕ (τμήμα Μητρώου). Αναφέρει ότι έχει κοινοποιηθεί στον ΕΦΚΑ -ΤΜΕΔΕ, αλλά για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο θα πάω να καταθέσω στο πρωτόκολλο του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ  την απόφαση έγκρισης της διαγραφής μου από το ΤΕΕ και το αντίγραφο «Παύσης Άσκηση Επαγγέλματος» της Περιφέρειας.

Ερώτηση: τι να γράψω στην αίτηση; Λογικά και βάσει του παρακάτω screenshot πρέπει να αιτηθώ πλήρη διαγραφή από όλους τους Κλάδους ΕΦΚΑ (Κύρια, Εισφορές Ανεργίας, Υγεία, Χρήμα) λόγω παύσης άσκησης του επαγγέλματος του μηχανικού. Οι παλιότεροι κλάδοι (επικουρική, εφάπαξ, κύρια, ασθένεια) δεν είναι σε ισχύ από 1/1/2018. @kaceyκάπου αναφέρεις "βρήκα "αίτηση διαγραφής από ΕΦΚΑ", μήπως αυτή είναι τελικά που πρέπει (απλά) να συμπληρώσω;

 

tempsnip.png

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.