Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαγραφή απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ


danton

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 9 months later...

Θα ξεκινήσω και εγώ διαδικασία να ξεγραφτώ από το ΤΣΜΕΔΕ, γιατί απλά δε μπορώ να το πληρώνω ως άνεργος. Από ότι κατάλαβα πάντως, είναι λάθος να βιαστείς να γραφτείς στο ΤΣΜΕΔΕ με το που τελειώνεις τις σπουδές σου και χωρίς να έχεις βρει δουλειά. Εγώ δεν μπορώ να δουλέψω σε κάτι άσχετο γιατί έχω ταμείο μηχανικού, και ταυτόχρονα δε μπορώ να βρω δουλειά ως μηχανικός γιατί, πέρα από την ανεργία, τα 5 χρόνια εγγραφής μου στο ΤΜΕΔΕ με βάζουν σε υψηλότερη μισθοδοτική βαθμίδα την οποία κανένας εργοδότης δε θέλει φυσικά να πληρώσει. Όταν ξεκινήσω τη διαδικασία θα ενημερώσω για τις εξελίξεις.

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ ο *&^%$%^$ αγχώθηκα και πήγα και γράφτηκα 2 μήνες πριν απολυθώ από το στρατό... αλλά τι να έκανα, να έμενα χωρίς ασφάλιση?

 

Ρητορική ερώτηση: Με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων θα μπορούμε άραγε (σε περίπτωση που δεν αλλάξει η πολιτική των εισφορών του ταμείου) να διαγραφούμε απ το ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ και να ασκούμε το επάγγελμα του μηχανικού???

 

Πότε αναμένεται να πραγματοποιηθεί αυτή η "απελευθέρωση"?

Link to comment
Share on other sites

Θα το κάνουμε εμείς "να μπορούμε" συνάδελφε! Έστω και αν χρειαστούν καραμπίνες! Τελείωσαν τα ψέματα. Ακόμα και η ιερόδουλος, όταν παύει να ασκεί το επάγγελμα, παύει να πληρώνει τον προαγωγό της (ΤΣΜΕΔΕ) ακόμα και αν το "όνομα" (ΤΕΕ) της μένει.

Συγχωρέστε τον παραλληλισμό, αλλά νομίζω ότι ταιριάζει απόλυτα.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους,

 

διάβασα όλο το thread και πραγματικά δεν είχα αντιληφθεί το μέγεθος της ανοησίας μου που όχι απλά έτρεξα να γραφτώ στο ΤΕΕ αλλά θυμάμαι πήρα ειδική άδεια απο το Στρατό και διένυσα όλη την Ελλάδα μπρος πισω σε 2 μέρες... στερνή μου γνώση ...

 

Για το θέμα μας, ειμαι μέλος απο το Νοεμβριο του 2007 και πριν ένα χρόνο έφυγα για διδακτορικο στη Βρετανία. Το ζήτημα είναι ότι θεωρώ εξαιρετικά απίθανη την περίπτωση επιστροφής μου στην Ελλάδα μετά το διδακτορικό μου. Επομένως, όντας φοιτητής, δεν μπορώ να ''παγώσω'' τις εισφορές μου όπως διάβασα εδώ. Ακόμα παραπέρα, δεν μπορείς καν να διαγραφείς (!). Και αν με το καλό πιάσω δουλειά στο εξωτερικό οπότε και θα συντρέχει λόγος (μόνιμος κάτοικος εξωτερικού μηχανικος) να διακόψω τις εισφορές μου ... πού πάνε τα 5 χρόνια ''κερατιάτικα'' που πλήρωνα? :|

 

Αρα, αν καταλαβαίνω καλά, εφόσον τα επαγγελματικά σου δικαιώματα στο εξωτερικό δεν περιορίζονται απο τυχόν διαγραφή και δεν σκοπεύεις να γυρίσεις, αξίζεί το ρίσκο να διαγραφείς. Υπάρχει κανένας με παρόμοια περίπτωση να με συμβουλέψει? Γιατί μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, πληρώνω τα κουρκουμπίνια από το μισθό μου χωρίς λόγο.

Link to comment
Share on other sites

Pit80,

 

Εχω εγω να σου δώσω συμβουλη την οποια και εφαρμοζα 5 χρονια που δουλευα στην Αγγλια.

Εκανα αιτηση στο Υπουργειο Εργασιας, εστειλαν στο Αγγλικο Υπουργειο Εργασιας το ευρωπαικο εγγραφο Ε101 και πηρα εξαιρεση απο τον αγγλικο φορέα ασφαλισης, οποτε δεν μου παρακρατουσαν την ασφαλιση στην αγγλια και καθε 6μηνο εστελνα στους γονεις μου λεφτα να μου πληρωνουν το ΤΣΜΕΔΕ.

 

Αντιστοιχα, εχεις το δικαιωμα να εξαιρεθεις απο τον ελληνικο φορέα ασφαλισης σου και να παραμεινεις στον αγγλικο ή να πληρωνεις και τα δυο εαν θελεις. Στην πρωτη περιπτωση, όταν και εαν γυρισεις ελλαδα μπορεις να μεταφερεις τα συνταξημα χρονια απο αγγλια εδω περα. Ποσο ευκολα γινεται, δεν το ξερω, δεν ασχοληθηκα.

 

Σου στελνω info με τηλεφωνα κλπ σε pm

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ πολύ Topap για την άμεση απάντηση.

 

Φοβάμαι ότι δεν υπάγομαι στην παραπάνω περίπτωση απλά διότι αν και πληρωνομαι από το πανεπιστήμιο για την έρευνα που κάνω, εξακολουθώ να είμαι φοιτητής. Το πανεπιστήμιο δεν μου αναγνωρίζει την ιδιότητα του προσωπικού.

 

Μια και αναφέρεις την δυνατότητα μεταφοράς συντάξιμων ετών, μπορεί να γίνει αυτό απο εξωτερικο στην Ελλάδα?

 

Ευχαριστώ και πάλι.

 

@Topap

 

τώρα μόλις είδα και το pm! Να είσαι καλά, σε ευχαριστώ πολύ, χρήσιμο γιατί μπορώ να ρωτήσω και εδώ στην βρετανική υπηρεσία που έστειλες :)

Link to comment
Share on other sites

Μια και αναφέρεις την δυνατότητα μεταφοράς συντάξιμων ετών, μπορεί να γίνει αυτό απο εξωτερικο στην Ελλάδα?

 

Μπορει εαν πληρωνεις ασφαλιση στην αγγλια (ή στην ευρωπη) αλλα οπως λες δεν πληρωνεις, ειδαλως θα μπορουσες να εξαιρεθεις...

 

 

Τουλαχιστον, αφου εισαι φοιτητης, μπορεις να γλιτωνεις τον κλαδο υγειας του ΤΣΜΕΔΕ... Κατι ειναι και αυτο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.