Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαγραφή απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ


danton

Recommended Posts

Οι εγγυημένες αποδόσεων στα συνταξιοδοτικά προγράμματα που προσφέρει το ΤΣΜΕΔΕ πόσο είναι γνωρίζει κανείς για να συγκρίνουμε?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή τη στιγμή από τα 3,9 δις έχουν μείνει μόνο 0,7 δις ευρώ. Τα υπόλοιπα τα πήρε το ΥΠΟΙΚ μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος και τα μετέτρεψε σε ομόλογα και γραμμάτια ελληνικού δημοσίο. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό απ' αυτά τα σκουπιδόχαρτα το φορτώθηκε το ΤΣΜΕΔΕ το καλοκαίρι του 2011 προκειμένου να πληρωθούν οι υποχρεώσεις του δημοσίου (μισθοί και συντάξεις δημοσίων υπαλλήλων, κάλυψη των ελλειμμάτων άλλων ταμείων κ.λπ.) παρόλο που όλοι όσοι ασχολούνταν με τα οικονομικά ήταν 100% σίγουροι εδώ και δύο χρόνια ότι κάποια στιγμή θα γίνει κούρεμα στα ομόλογα..

κοινώς και κερατάς (αρπάξαν το αποθεματικό) και δαρμενος (αυξάνουν τις εισφορές σε παράλογα ύψη + τέλη επιτηδευματος κλπ)

Link to comment
Share on other sites

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Θέλω να ρωτήσω πριν φτάσουμε στην διαγραφή όταν παίρνεις 1000Ε καθαρά σαν μισθωτός το αντίστοιχο ποιο είναι όταν κόβεις ΔΠΥ ή ΑΠΥ.

Κάποιος συνάδελφος το είχε εξηγήσει και δεν το βρίσκω.

Link to comment
Share on other sites

Τα 2πλά+ΦΠΑ. Λίαν επιεικώς πλέον. Και μόνο υπό την προϋπόθεση ότι δε θα γίνουν πραγματικότητα οι εξωφρενικές αλλαγές που διαρρέουν. Αν γίνουν, πάμε ακόμα παραπάνω, ή παύει να αποτελεί επιλογή το "μπλοκάκι".

Edited by tpanag
Link to comment
Share on other sites

Βγάλε από αυτά που ΘΑ παίρνεις κάθε φορά 20%, τις εισφορές σου (πλεον τις βάζεις από την τσέπη σου), και το γεγονός ότι δεν έχεις δώρα (14μισθό, οπότε πρέπει να κάνεις επιμερισμό για να είσαι στα ~ίδια). Τον ΦΠΑ τον αποδίδει ο εργοδότης (υπάρχει μία ανυσυχία πάντως).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν πληρώνω ούτε τεε ούτε τσμεδε, δεν έχω μία, αλλά και αν είχα πάλι δεν θα πλήρωνα, συμφωνώ με demosthenes καταγγελία του ΤΕΕ για τον εκβιασμό που μας οδηγεί στην υπερχρέωση.

Όσο μπορουμε να οργανωθούμε από εδώ, να δούμε ποιός θα δικαιωθεί στο τέλος και αποζημείωση για ηθική βλάβη όπως θα διεκδικούσαμε από οποιονδήποτε εκβιαστή.

'Οποιος περιμένει να βρει το δίκιο του από τις μούφα "κινητοποιήσεις" του ΤΕΕ είναι μακριά νυχτωμένος, αφού μιλάμε για ΤΟ λόμπι που προστατεύει τα συμφέροντα των ισχυρών του ταμείου.

Ας οργανωθούμε από τα κάτω, για κοινό μας συμφέρον και προστασία του επαγγέλματος. Να μην διαγραφεί κανείς! Γιατί στο τέλος θα μείνουν μόνο τα λαμόγια που το παίζουν μηχανικοί με τον δικό μας τον ιδρώτα και πλούτισαν εκμεταλλευόμενοι τους νέους μηχανικούς! Διαθέσιμο το mail μου για επικοινωνία.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σχετικά με το θέμα που συζητάτε. Εργαζόμαι στο δημόσιο και έχω ΤΣΜΕΔΕ. Μου είχαν πεί υποχρεωτικά αφου είμαι μετά το 93 ασφαλισμένος. Εγώ μπορώ να διαγραφώ απο ΤΣΜΕΔΕ και να μπω σε ότι έχει το Δημόσιο ΟΠΑΔ, ΙΚΑ? Το έχει δεί κανείς? Με την συμπλήρωση 15ετίας και τις νέες εισφορές δεν θα μέινει ευρώ...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.