Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαγραφή απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ


danton

Recommended Posts

Ρε παιδιά τι συζητάμε

Το ΤΕΕ εκφράζει μια κλίκα πλούσιων μηχανικών, για να μην πω μασονία, που θέλει οι άδειες να ελαχιστοποιηθούν και οι υπόλοιποι να δουλεύουμε χωρίς άδεια και να υπογράφει παντού ο αδειούχος μηχανικός ιδιοκτήτης της εταιρείας

Είναι από τα χειρότερα σχέδια για την παύση της κοινωνικής κινητικότητας που εφαρμόστηκαν ποτέ

Και όσοι θέλετε πείτε με συνωμοσιολόγο.....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

όποτε διαβαζω αυτό το θέμα στεναχωριέμαι

 

και εγώ το πιστεύω πως κάποιοι τριβουν τα χέρια τους :(

το μόνο που μπορεί να τους απασχολεί ειναι πως θα τους κοψουν τη συνταξη

Link to comment
Share on other sites

Μια καπως υβριδικη ερωτηση.... Πρεπει να βγαλω το επομενο χρονικο διαστημα καρτα ανεργιας απο ΟΑΕΔ (μονο καρτα, χωρις επιδοματα κτλ)....

Απ'οτι διαβασα, καταλαβα οτι πρωτα θα πρεπει να κανω διακοπη ατομικης στην εφορια.

Στη συνεχεια μπορω να παω στον ΟΑΕΔ για την καρτα ανεργιας? (θυμαμαι φοιτητης , ειχα παει με την ταυοτητα μονο(??) και μου εδωσαν καρτα την ιδια ωρα).

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά τι συζητάμε

Το ΤΕΕ εκφράζει μια κλίκα πλούσιων μηχανικών, για να μην πω μασονία, που θέλει οι άδειες να ελαχιστοποιηθούν και οι υπόλοιποι να δουλεύουμε χωρίς άδεια και να υπογράφει παντού ο αδειούχος μηχανικός ιδιοκτήτης της εταιρείας

Είναι από τα χειρότερα σχέδια για την παύση της κοινωνικής κινητικότητας που εφαρμόστηκαν ποτέ

Και όσοι θέλετε πείτε με συνωμοσιολόγο.....

 

Είμαι από αυτούς που δεν έχω πάει ποτέ να ψηφίσω στις εκλογές του ΤΕΕ και διαβάζοντας αυτά που γράφει ο συνάδελφος, αναρωτιέμαι..,. ποιός άφησε να γίνει το ΤΕΕ εκφραστής όλων αυτών που τελικά όμως είναι μειοψηφία?

Εγώ και όλοι εμείς που δεν πήγαμε ποτέ να ψηφίσουμε και να εκφραστούμε.

Το ΤΕΕ εκφράζεται από αυτούς που κερδίζουν τις εκλογές του, και αυτοί εκφράζουν αυτούς που τους ψηφίζουν... απλό....

Όπως τους αγνοούμε την ημέρα των εκλογών, έτσι μας αγνοούν! και όχι μόνο μας αγνοουν αλλά όπως καταλαβαίνετε μας ωθούν εκτός επαγγέλματος. Το ίδιο δεν γίνεται και σε μεγαλύτερη κλίμακα στην ευρύτερη πολιτική ζωή... τώρα που οι κομματικοί στρατοί μειώνονται σε αριθμό, για να συνεχίσει το σύστημα να υπάρχει, σπρώχνει την λογική της μη συμμετοχής έτσι ώστε να διατηρήσει την δύναμη του, που θα βασίζεται στους λίγους που θα πηγαίνουν να ψηφίζουν.

Κανίβαλλοι αυτοί, αλλά φταίμε και εμείς συνάδελφοι.....

Edited by slammer
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητοί συνάδελφοι, κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες, μπλοκάκηδες, αυτοασφαλιζόμενοι στο ΤΣΜΕΔΕ,

 

θα αναλύσω παρακάτω τι συνέβη στο ταμείο μας κ κατά συνέπεια τι συμβαίνει με τις εισφορές που θα πρέπει να πληρώνουμε από εδώ κ πέρα ώστε να βγάλουν όλοι τα συμπεράσματά τους κ να κινητοποιηθούν κ όχι μόνο όσοι δε θέλουμε/μπορούμε να πληρώνουμε τις τεράστιες εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ.

Το ταμείο μας ήταν ίσως το υγιέστερο όλων στην Ελλάδα κ από τα υγιέστερα στην Ευρώπη κ συνεπώς στον κόσμο. Αυτό οφείλονταν στις υψηλές εισφορές μας αλλά κ στον πολύ χαμηλό λόγο συνταξιούχων/εργαζόμενους αφού οι μηχανικοί έβγαιναν πολύ αργά στη σύνταξη, με αποτέλεσμα το ΤΣΜΕΔΕ να έχει τεράστιο αποθεματικό πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Το ΤΣΜΕΔΕ επίσης είναι ο βασικός μέτοχος της τράπεζας Αττικής όπως όλοι ξέρουμε, δηλαδή οι εισφορές μας επενδύθηκαν στην αγορά μετοχών αυτής της τράπεζας. Επιπλέον με νόμο το κράτος ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ το ΤΣΜΕΔΕ (όπως κ τα υπόλοιπα ταμεία) να "επενδύσουν" τις εισφορές μας σε Ομόλογα Ελληνικού ΔΗΜΟΣΙΟΥ (ΟΕΔ). Το Δημόσιο δημιούργησε ένα τεράστιο χρέος 360δισ. ευρώ κυρίως την περίοδο που είμαστε στην Ευρωζώνη. Αυτό οφείλεται κατά βάση στην τεράστια αύξηση τόσο των δημοσίων υπαλλήλων (ΔΥ) [1] όσο κ των μισθών τους. Συγκεκριμένα στη δεκαετία από την ένταξή μας στο ευρώ οι μισθοί των ΔΥ ανέβηκαν κατά ... 110%! [2]. Το πάρτι συνεχίστηκε με τους κρατικοδίαιτους εργολάβους, τα νοσοκομεία, τους προμηθευτές κ το παραϊατρικό παραφαρμακευτικό κύκλωμα που ανέβασε τις φαρμακευτικές δαπάνες από 800εκ το 2001 σε 5,6 δισ. το χρόνο το 2010 [3]. Βάλτε τώρα μέσα κ τους ανάπηρους μαϊμού τα επιδόματα κ τις συντάξεις τους [4] κ τους εξοπλισμούς με τις αντίστοιχες μίζες (μικρά ποσοστά σε σχέση με τους μισθούς κ τις συντάξεις του δημόσιου τομέα) κ έχετε που πήγαν τα λεφτά κ ποιος δημιούργησε το ΔΗΜΟΣΙΟ χρέος.

Στο [5] φαίνεται καθαρά ότι το ΔΗΜΟΣΙΟ ζει από τη χρηματοδότηση διαφόρων "τοκογλύφων" δανειστών που αγοράζουν τα ΟΕΔ που εκδίδει με την υπόσχεση αποπληρωμής μετά από πολλά χρόνια με ένα ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ επιτόκιο λόγω του ότι η Ελλάδα μέχρι το 2009 θεωρούνταν αξιόπιστη ως μέλος της ευρωζώνης. Ένας από αυτούς τους τοκογλύφους δανειστές που πίνουν το αίμα του λαού είναι κ το ταμείο μας, το ΤΣΜΕΔΕ με πολλά δισ. εισφορών μας που "δάνεισε" ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ στο κράτος με νόμο. Τώρα λοιπόν με το PSI+ το ελληνικό ΔΗΜΟΣΙΟ (προσοχή Δημόσιο δεν ισούται ούτε με τη χώρα ούτε με το λαό της) αποφάσισε να δώσει πίσω στους δανειστές (χρηματοδότες) του λιγότερα από 30% των κεφαλαίων που του δάνεισαν! Μιλάμε για τεράστια ληστεία σε βάρος μας κ βίαιη αναδιανομή περιουσίας 107 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ από τους ιδιώτες (μεταξύ τους κ εμείς οι ασφαλισμένοι του ΤΣΜΕΔΕ) στους ΔΥ, στους κρατικοδίαιτους εργολάβους προμηθευτές, κ στα διάφορα λαμόγια που παρασιτούν σε βάρος μας κ δημιούργησαν το ΔΗΜΟΣΙΟ χρέος. Αυτό το αποφάσισε γιατί δε θέλει να αφήσει ούτε ΕΝΑΝ ΔΥ άνεργο (1,03 εκατομμύρια άνεργοι ιδιώτες) να πουλήσει ούτε ΜΙΑ ΔΕΚΟ, να κλείσει ούτε ΕΝΑΝ περιττό δημόσιο οργανισμό που "απασχολεί" αργόμισθους, να κάνει ΕΝΑ πόθεν έσχες ΔΥ για να εντοπίσει διεφθαρμένους κ φοροφυγάδες.

Προσωπικά το δημόσιο με αυτήν τη ληστεία μου κλέβει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε εισφορές αφού πληρώνω ανελλειπώς κ υποχρεωτικά από το 1998 από την τσέπη μου! Τώρα ζητάνε τεράστιες αυξήσεις στις ήδη αυξημένες εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ για να επιβιώσουν απλώς από τη ληστεία του ΔΗΜΟΣΙΟΥ [6]. Δηλαδή δε φτάνει που με καταέκλεψαν, θέλουν να με μαδήσουν ακόμα περισσότερο! Απλά υπολογίστε πόσα λεφτά πρέπει να δώσει ένας μηχανικός 37 ετών μέχρι τα 67 που θα βγει στη σύνταξη. Το ποσό είναι ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ! Κ φυσικά η σύνταξη θα είναι για γέλια αφού μέχρι τότε το ΤΣΜΕΔΕ θα έχει σίγουρα συγχωνευτεί με ελλειμματικά κ μη βιώσιμα ταμεία όπως είναι η συνήθης τακτική του κράτους για να καλύπτει τρύπες κ να αναδιανέμει εισοδήματα από τους υγιείς οικονομικά στα λαμόγια! Ε λοιπόν αρκετά. Αρχικά δεν πρόκειται να τους πληρώσω. Σίγουρα δεν είναι ούτε λογικό, ούτε ηθικό κ μάλλον είναι παράνομο να ζητούν διαγραφή από ΤΕΕ. Πρέπει να τους κυνηγήσουμε.

  • Προτείνω να γράψουμε εδώ κ για εναλλακτικούς τρόπους υγειονομικής ασφάλισης ώστε να μην εξαρτόμαστε από το ΤΣΜΕΔΕ. Δεν είναι δυνατό να μας έχουν σκλάβους για πάντα.
  • Προτείνω επίσης να γράψουμε διαδικασίες για μεταφορά μας σε άλλα ταμεία που επιτρέπουν αναβολή επ'αόριστον καταβολής εισφορών εφόσον δεν ασκείς δραστηριότητα (κλειστά βιβλία).
  • Κ τέλος να προσκαλέσουμε δικηγόρους από νομικά φόρουμς που έχουν ίσως παρόμοιο πρόβλημα για να μας καθοδηγήσουν. Είναι θέμα επιβίωσης.

 

 

 

 

[1] https://danieljmitchell.files.wordpress.com/2011/11/greek-bureaucrats1.jpg

[2] http://www.primeminister.gov.gr/2011/09/12/6534 (ctrl+F "Τρισέ")

[3] http://briefingnews.gr/ygeia/item/16267

[4] http://www.inews.gr/37/maimou-anapiri-elave-17-epidomata-se-mia-mera.htm

[5] http://www.epikairo.gr/images/stories/dimitris/412100859.jpg

[6] http://www.amoives.gr/forum/%CE%BD%CE%AD%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CF%84%CF%83%CE%BC%CE%B5%CE%B4%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C-112012-t172.html

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Με τα δεδομένα ως έχουν σήμερα ένας Μηχανικός θα δώσει στον 37ετή εργασιακό του βίο:

 

Έτη 0-5 : 230 * 12 * 5 = 13800

Έτη 6-8: 423 * 12 * 3 = 15228

Έτη 9-11: 499 * 12 * 3 = 17964

'Ετη 11-14: 576 * 12 * 3 = 20736

Έτη 15-37: 649 * 12 * 22 = 171336

 

Σύνολο 239064

Επίσης μη ξεχνάτε ότι τα ποσά των εισφορών είναι φορολογητέα, (και μάλλον θα μας επιβληθεί σταθερός συντελεστής 20%.... αν νομίζετε ότι θα μείνουν μόνο στις εισφορές είστε γελασμένοι)

 

Ποσό σύνταξης: ( 5 * 693 + 3 * 852 + 3 * 1010 + 3 * 1168 + 22 * 1319 ) * 1.714% = 712 ευρώ (μικτά)

 

(όλα αυτά χωρίς τις τελευταίες μειώσεις που έγιναν και θεωρώντας προς χάριν ευκολίας σταθερές τιμές. Επικουρικό δεν βάζω γιατί σίγουρα θα το έχουν καταργήσει ή θα είναι 100 ευρώ)

 

Με λίγα λόγια, για να πάρεις απλώς τα λεφτά σου άτοκα, θα πρέπει να ζήσεις μετά τα 67, 336 μήνες, δηλαδή, άλλα 28 χρόνια.......!!!

 

Άρα έχουμε Εισφορές+Φορολογικός συντελεστής στο σύνολο του εισοδήματος+Αντικειμενικά τεκμήρια = Μηχανικός με μπλοκάκι σημαίνει μή βιώσιμο επάγγελμα,

Edited by slammer
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κάποιος είχε γράψει ότι γράφτηκε στον ΟΓΑ, και στη συνέχεια έκανε αίτηση διαγραφής στο ΤΣΜΕΔΕ με την αιτιολογία ότι ασκεί το επάγγελμα του Αγρότη και όχι του Μηχανικού και έγινε δεκτή. Κάποιος μπορεί να ξέρει λεπτομέρειες...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Φίλε Slammer οι υπολογισμοί σου είναι σωστοί για κάποιον που θα πρωτοεγγραφεί στο ΤΣΜΕΔΕ στα 30. Αν εγγραφεί πιο νωρίς που είναι κ το πιθανότερο οι εισφορές που θα πληρώσει μέχρι να βγει... στη σύνταξη είναι ακόμα μεγαλύτερες κατά (30-ηλικία εγγραφής)x12x649 ευρώ!

 

Δεν είναι δυνατό ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ να τους πληρώνεις μια ζωή τόσα λεφτά!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Slammer σε ευχαριστώ για την ενημέρωση. Όποιος ξέρει περισσότερες λεπρομέρεις θα είναι χρήσιμες.

Θα πρέπει να γραφτείς σε άλλο φορέα και μετά να κάνεις διαγραφεί, δεν μπορεί να γίνει διαγραφή και μετά να γραφτεί?

Υπάρχει κάποιος που έχει διαγραφεί ή μόνο συζήτηση να γίνετε?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.