Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαγραφή απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ


danton

Recommended Posts

ενώ η πολιτεία μας έδωσε τα 2 τελευταία χρόνια, πάνω στη φούρια της να μαζέψει έσοδα και να κάνει "μεταρρυθμίσεις",

 

μετατρέποντας (ή μεταλλάσσοντας) τον μηχανικό, από μηχανικό σε εισπράκτορα (π.χ. η/χ , αυθαίρετα) ή ελεγκτή (π.χ. δόμησης) κ.λπ.

 

όπλα διαπραγμάτευσης πραγματικά πολύ ισχυρά, εμείς αντί να θέσουμε (έστω και εκβιαστικά - άλλωστε και αυτοί μας εκβιάζουν) βάσεις για μία συζήτηση ουσίας

 

αγχωνόμαστε αν μία μέρα το σύστημα δεν μπορεί να κάνει login να δηλώσουμε κανά αυθαίρετο.

 

άλλωστε είναι πλείστα τα παραδείγματα συναδέρφων που έγιναν ζάμπλουτοι δηλώνοντας αυθαίρετα, οπότε έχουν γερό κομπόδεμα για τις εισφορές

Edited by reckoner
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ξέρετε με ρυθμό επαυξήσεων 1% τον μήνα πόσο γρήγορα φτάνεις τις 50Κ+ χρέους? Ή μηπως μετά από 2-3 χρόνια θα είναι δυνατό να πληρωθούν 18Κ+ ευρώ συν τα τρέχοντα?

Μετά θα σε γράψουν και οι εφημερίδες, ως μεγάλο οφειλέτη του Δημοσίου.... :mrgreen:

Το θέμα επίσης είναι ο παραλογισμός του συνολικού ύψους των εισφορών, δεν μπορεί ένας 35αρης-40αρης να πληρώσει 200.000+ από σήμερα μέχρι την συνταξιοδότηση του για να πάρει στη καλύτερη περίπτωση 500-600 ευρώ, δεν έχει κανένα νόημα....

Edited by slammer
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση της sseugenia,οπου δεν έγινε ποτέ έναρξη στην ΔΟΥ για το επάγγελμα του μηχανικού δεν πιστεύω να φτάσει ποτέ σε επίπεδο, δικηγόρος και δικαστήριο, να κατασχέσει σπίτι.Όπως και να το κάνουμε ο νόμος τις περισσότερες φορές (όχι όλες...)είναι κάτι το δίκαιο.Τωρα για το θέμα των καταθέσεων,εκεί μπορούν και να αλλάξουν τα πράγματα.Κάποια στιγμή και επειδή το χρήμα αφήνει πάντα ίχνη,θα μπορούσαν σε αυτό τον τομέα και στην Ελλάδα,να κατασχεθούν χρηματικά ποσά καίγοντας μαζί με τα ξερά και κάτι λίγα χλωρά!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ έχω καταλήξει. Θα πάω να διαγραφώ από το ΤΕΕ κ οι εξελίξεις με το θέμα διαγραφής/επανεγγραφής κλπ κλπ ας τρέχουν παράλληλα. Δεν έχω καμια διάθεση να τους πληρώνω από εδώ κ πέρα κ δε θέλω να μου φορτώνουν χρέος κάθε μέρα που περνάει. Με το άνοιγμα των επαγγελμάτων λογικά δε θα υφίσταται θέμα επανεγγραφής στο μέλλον.

 

Ξέρει κανείς τι ισχύει με ιδιωτικές ασφάλειες υγείας?

Link to comment
Share on other sites

Στις ιδιωτικές ασφάλειες υγείας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η ηλικία εκκίνησης του προγράμματος. Αλλο κόστος έχει ένας 40αρης και άλλο ένας 25αρης ή ένα παιδί (οι λόγοι είναι προφανείς). Έχω ένα πλήρες νοσοκομειακό πακέτο με ετήσιο κόστος περίπου 1000 ευρώ/έτος (όταν το ξεκίνησα ήμουν 37, τώρα είμαι 43) ενώ το ίδιο πακέτο για την δίχρονη κόρη μου είναι περίπου 650 ευρώ. Δεν έχω συμπεριλάβει ιατροφαρμακευτική κάλυψη γιατί υποτίθεται (αν και τελικά σχεδόν πάντα πληρώνω τους γιατρούς από την τσέπη μου γιατί το ταμείο σου δίνει ελάχιστα, αφού χάσεις όλη τη μέρα σου στο γκισέ) ότι την κάλυπτε το ΤΣΜΕΔΕ. Αν κάνεις ένα πιο ολοκληρωμένο πακέτο πέρνεις καλύτερη τιμή από δύο ξεχωριστά.

 

Πάντως έχει ενδιαφέρον να μας πείς πώς θα διαγραφείς και με ποιά αιτιολογία. Επίσης με ποιό καθεστώς θα μπορείς να δουλέψεις (ασχέτως με την υπογραφή που ενδεχομένως ποτέ δεν χρησιμοποίησες), ως σύμβουλος επαγγελματίας στο ΤΕΒΕ? μόνο ως υπάλληλος στο ΙΚΑ? τι εναλλακτικές υπάρχουν? Δεν αρκεί να συζητάμε μόνο την διαγραφή αλλά και τι γίνεται την επόμενη μέρα (επαναλαμβάνω, ασχέτως με την υπογραφή που και εγώ μετά από 19 χρόνια στο επάγγελμα, ποτέ δεν χρησιμοποίησα).

Edited by slammer
Link to comment
Share on other sites

Μήπως θα μπορούσαμε να έχουμε, από κάποιον- κάποιους που έχουν διαγραφεί επιτυχώς, υποδείγματα των αιτήσεων και δικαιολογητικών που προσκομίσανε; Αν έχω καταλάβει καλά παίζει να τρενάρουν το θέμα σου απλά για λόγους διατύπωσης ή ελλιπών δικαιολογητικών.

 

Από τα πρακτικά των τακτικών συνεδριάσεων του ΤΕΕ φαίνεται πως πλέον διαγράφεται πολύς κοσμάκης, οπότε καλά θα ήταν να μας δώσουν λίγες λεπτομέρειες για το πως.

Link to comment
Share on other sites

Έχω διαβάσει όλο το topic...νομίζω 3 οι λόγοι να σε διαγράψουν:

α) άλλο επάγγελμα κ ασφάλιση σε άλλο ταμείο (γράψου τεβε,διαγράψου απο τεε,διαγράψου απο τεβε)-το τεβε σε διαγράφει όταν κλεισεις βιβλία- απαγορεύεται να είσαι ασφαλισμένος σε 2 ταμεία κ στο τέλος πήγαινε στον ΟΑΕΔ κρύψε ότι είσαι του Πολυτεχνείου και γράψου άνεργος

β) εξωτερικό (κ ασφάλιση σε άλλο φορέα επισης)

γ) λόγοι υγείας

--όποιος δεν χρειάζεται τη σφραγίδα να το κανει---

για οικονομικούς λόγους ΔΕΝ σε διαγράφουν. ΑΔΙΚΟ. Η πιο δίκαιη είναι η παύση.

Επίσης ''εικονικό'', σου πληρώνουν το 20% της ΑΠΥ και μ αυτά τα λεφτά πληρώνεις το ΤΣΜΕΔΕ. Είναι λιγο αλλαγμενα τα πραγματα με αφορολόγητο 5000€, για εισοδηματα 2012 = ΜΗΔΕΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ και ΜΗΔΕΝ φοροαπαλλαγές.

Επίσης, ''πολλοί'' ζητουν ΑΠΥ για μελέτες ή εργασίες τους που δεν θέλουν να φορολογηθούν.Κόβεις εσύ.Σου πληρώνουν ΤΣΜΕΔΕ και φόρους.

Οι παλιοί τα ξέρετε όλα αυτά...δεν τα λέτε όμως...

Link to comment
Share on other sites

Απ`οτι εχω καταλαβει οτι εχει να κανει με το πλαισιο εργασιας του μηχανικου(ΕΔ, ΤΣΜΕΔΕ, φορολογια)

παραμενει σε μεταπολεμικα για να μην πω μεσοπολεμικα πλαισια οπου οι μηχανικοι ηταν λιγοι και

μαζι με τους δικηγορους κανανε κουμαντο σε ολο το μαγαζι. Τα πραγματα εχουν αλλαξει δραματικα ομως

και δεν καταλαβαινω ποιος εχει ωφελος να διατηρειται αυτο το συστημα με τις εξοντοτικες εισφορες και

ενα ΤΣΜΕΔΕ που ουσιαστικα ειναι απαγορευτικο να το πληρωσεις στις μερες μας. Δηλαδη εχουμε 100κ+

μηχανικους να`ναι ομηροι καποιων επιτροπων.

 

Για να καταλαβετε τι σαινια ειναι στις διαφορες επιτροπες του ΤΕΕ οι αποφοιτοι της δικιας μας σχολης ειχανε

λυσσαξει να ενταχθουμε στο ΤΕΕ και κυριως να ασφαλιστουμε στο ΤΣΜΕΔΕ χωρις ιδιαιτερες απαιτησεις για ΕΔ.

Οι του ΤΕΕ το αρνουνται, δεν θελουν αλλους ασφαλισμενους, τους χαλανε τα επιπλεον εσοδα...

Edited by MScEng
Link to comment
Share on other sites

@slammer

 

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Αν θέλεις πες μου κ την ασφαλιστική.

Σχετικά με την επόμενη μέρα, η (αυτο)απασχόλησή μου δεν απαιτεί την εγγραφή σε ταμείο. Την σφραγίδα την έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα μόνο για να σφραγίσω το μπλοκάκι με το οποίο έκοβα ΑΠΥ, αν κ εργαζόμενος ως μισθωτός. Η προοπτική είναι να φύγω εξωτερικό. Σε περίπτωση όμως που μείνω εδώ κ θελήσω να ξαναδουλέψω ως μισθωτός μόνο αν είμαι γραμμένος στο ΤΕΕ μπορεί να γίνει? Αν είμαι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΕ ή στο ΙΚΑ για παράδειγμα δε γίνεται? Μπορούμε να γραφτούμε σε αυτά τα ταμεία?

Link to comment
Share on other sites

@WeAreDead

Θα σου στείλω με πμ το όνομα της ασφαλιστικής, μη κάνουμε και διαφήμιση... αν και λίγο πολύ οι μεγάλες εταιρίες του χώρου έχουν ίδια ταρίφα. Τι εννοείς ότι η απασχόληση σου δεν χρειάζεται ταμείο? Μιλάς για νόμιμο τρόπο ή εκτός νομιμότητας? Ποιά εταιρεία θα δεχτεί να σε πληρώνει έτσι? Εδώ κόβεις το ΔΠΥ, πληρώνεις τους φόρους και παρακαλάς να πληρωθείς...

 

@cv_zouwoman

Αυτό με τα εικονικά δεν παίζει πλέον, (αλήθεια τι κρύβουμε οι παλιοί?) Η αλήθεια είναι ότι, ναι πολλοί το έκαναν και ουσιαστικά με τους συντελεστές έπερναν σχεδόν όλο το 20% του εικονικού σαν επιστροφή (εφόσον βέβαια σου πλήρωναν και τον ΦΠΑ εξτρα, αλλιώς δεν είχε νόημα, παρα μόνο άν εσύ ήθελες να εμφανίσεις έσοδα). Ποτέ δεν μου έτυχε κάποιος που έκοβε εικονικά, να ζήταγε και τον ΦΠΑ και το ΤΣΜΕΔΕ.... Για τώρα τι να συζητάμε? Φορολογείσαι στο 100% του ποσού και με τα αντικειμενικά που δεν τα έχουμε δεί, αλλά θα ισχύσουν για τα εισοδήματα του 2012, πρακτικά ΔΕΝ θα υπάρχει αφορολόγητο για εμάς. Το μόνο κέρδος των εικονικών θα είναι να μη πληρώσεις από την τσέπη σου τον φόρο των τεκμηρίων που δεν ξέρουμε το ύψος τους.

Πρακτικά δηλαδή αν μας βάλουν κανένα 15άρι χιλιάδες τεκμήριο, αυτό θα σημαίνει χαλαρά 1500 ευρώ σύν 500 τέλος επιτηδεύματος, αν λοιπόν κάποιος δεν έχει έσοδα ή έχει πολύ λίγα, θα δεχτεί (να μη πω θα ψάξει...) να κόψει κανένα εικονικό, τουλάχιστον για να βγάλει τον φόρο του (εφόσον βέβαια του πληρώσουν και ολόκληρο τον ΦΠΑ) μη πληρώσει από την τσέπη του, για ένα μικρό ποσό μέχρι να καλύψει το τεκμήριο. Ψιλοπράγματα.... που να βγεί για το ΤΣΜΕΔΕ....

Μου φαίνεται ο μόνος τρόπος να κρατήσουμε τα ασφαλιστικά μας έξοδα σε λογικά επίπεδα είναι να γίνουμε υπάλληλοι (ωρομίσθιοι?) ο ένας στον άλλον (οι μισθωτοί τελικά δεν αλλάζουν κλάση με τις τριετίες?) ή κάτι τέτοιο, στο απολύτως μίνιμουμ... (δεν ξέρω ακριβώς τα κόστη, χρειάζεται βοήθεια λογιστή) ή να κάνουμε καμμιά εταιρεία 2-3 συνάδελφοι μαζί σε χώρα της Ε.Ε. (Κύπρο, Βουλγαρία ενδεχομένως)... (ΣΣ. Δεν γνωρίζω και δεν προτείνω λύσεις, πιο πολύ τα αναφέρω ως θέμα συζήτησης αν και ξεφεύγει από τα πλαίσια του παρόντος νήματος-ας κάνουμε νέο)

Edited by slammer
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.