Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαγραφή απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ


danton

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ποιος το λέει οτι αν διαγραφτείς από το τσμεδε δε θα μπορεις να δουλέψεις ως μηχανικός??????

Απλά δεν θα μπορείς να υπογράψεις!!!!!Ε και?

Εγώ δούλευα 7 χρόνια σαν μηχανικός και δεν είχα υπογράψει ΠΟΤΕ!!!!!!!!

 

Για να διαγραφείς από το ΤΣΜΕΔΕ καταλήξαμε ότι πρέπει (με τα τωρινά δεδομένα) να διαγραφείς απαραιτήτως και πρώτα από το ΤΕΕ. Και αν διαγραφείς από το ΤΕΕ χάνεις την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Εγώ όπου έχω δουλέψει μέχρι σήμερα (ως μηχανικός) έκανα χρήση της άδειάς μου παρά το ότι ουδέποτε "υπέγραψα" (με την έννοια του "βάζω σφραγίδα") κάπου. Ως τοπογράφο με ήθελαν, ως τοπογράφος φαινόμουν στην εκάστοτε μελέτη, ως τοπογράφο με πλήρωναν, Αν δεν είχα άδεια ασκήσεως επαγγέλματος η μόνη επιλογή θα ήταν να δούλευα ως υπάλληλος γραφείου. Δυστυχώς δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα... Ο "τίτλος" του μηχανικού έχει χρησιμότητα και αμοίβεται διαφορετικά από έναν απλό "γνώστη" ενός αντικειμένου μηχανικού (όπως θα "υποβιβαστεί" κάποιος που θα καταθέσει την άδειά του). Απλά αυτό δεν το γνωρίζουν και δεν το διεκδικούν πολλοί συνάδελφοι.

Link to comment
Share on other sites

Παρεμπιπτόντως, αυτά τα ειδοποιητήρια με τις νέες εισφορές, σαν πολύ δεν έχουν αργήσει? Άλλες χρονιές από Φλεβάρη τα είχαν στείλει. Μπαίνουμε στον Απρίλη σε λίγες ημερες και ακόμα τίποτα... φοβούνται τις αντιδράσεις ή μου φαίνεται?

 

ΥΓ: Η λύση ΤΕΒΕ, δεν λέει πάντως... οι εισφορές είναι παρόμοιες και εκεί επίσης υπάρχει η υποχρεωτική μετάταξη στην επόμενη κλάση κάθε τριετία. Το μόνο θετικό που έχει το ΤΕΒΕ είναι ότι στην ανάγκη "κλείνεις βιβλία" (το οποίο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα) και σταματάς να πληρώνεις.

Edited by slammer
Link to comment
Share on other sites

Αστα καλά είναι εκεί.....να γίνουν πολτός και να μην ξανάρθουν ποτέ....Απλά σου λένε και να τα στείλουμε οι μισοί και αν, θα πληρώσουν

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον υπολογίζουν τις νέες αυξημένες εισφορές (αφού τους άδειασαν τα ταμεία με το PSI) κ τα ... αναδρομικά του περασμένου εξαμήνου!

 

Ένα μήνα πίσω έχουν πάει και όλες οι φορολογικές δηλώσεις.

 

ΥΓ το να μην πληρώνεις όσο έχεις κλειστά βιβλία δεν είναι καθόλου μικρό. Είναι ουσιαστικά αυτό που ζητάμε από το ΤΣΜΕΔΕ.

Edited by WeAreDead
Link to comment
Share on other sites

 

 

ΥΓ: Η λύση ΤΕΒΕ, δεν λέει πάντως... οι εισφορές είναι παρόμοιες και εκεί επίσης υπάρχει η υποχρεωτική μετάταξη στην επόμενη κλάση κάθε τριετία. Το μόνο θετικό που έχει το ΤΕΒΕ είναι ότι στην ανάγκη "κλείνεις βιβλία" (το οποίο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα) και σταματάς να πληρώνεις.

Έχω κλέισει βιβλία 2 φορές ήδη..δεν είναι και τόσο φοβερό...και μάλιστα χωρίς την βοήθεια λογιστή

Εγώ όπου έχω δουλέψει μέχρι σήμερα (ως μηχανικός) έκανα χρήση της άδειάς μου παρά το ότι ουδέποτε "υπέγραψα" (με την έννοια του "βάζω σφραγίδα") κάπου. Ως τοπογράφο με ήθελαν, ως τοπογράφος φαινόμουν στην εκάστοτε μελέτη, ως τοπογράφο με πλήρωναν, Αν δεν είχα άδεια ασκήσεως επαγγέλματος η μόνη επιλογή θα ήταν να δούλευα ως υπάλληλος γραφείου. Δυστυχώς δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα... Ο "τίτλος" του μηχανικού έχει χρησιμότητα και αμοίβεται διαφορετικά από έναν απλό "γνώστη" ενός αντικειμένου μηχανικού (όπως θα "υποβιβαστεί" κάποιος που θα καταθέσει την άδειά του). Απλά αυτό δεν το γνωρίζουν και δεν το διεκδικούν πολλοί συνάδελφοι.

Δίκιο έχεις συνάδελφε..εάν δεν είσαι μηχανικός, είσαι υπάλληλος γραφείου...εγώ π.χ. που είμαι κ ΤΕΙ κ ΑΕΙ, μόνο με το ΤΣΜΕΔΕ την πάτησα...με το ΤΕΒΕ έκλεινα και ησύχαζα...ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ τί θα κάνουμε?? πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να πάμε σε δικηγόρο...άντε γιατί με βλέπω στον ''Παπαδάκη'' κανένα πρωινό...

Link to comment
Share on other sites

Κάτι γίνεται στο ΤΕΒΕ....

 

 

Οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν την υπαγωγή τους στην αμέσως κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία ή ακόμα και στην αμέσως κατώτερη και από αυτήν, προκειμένου να μειωθεί προσωρινά το ποσό των καταβλητέων ασφαλιστικών εισφορών τους, εφόσον δεν έχουν ληξιπρόθεσμη οφειλή ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών και δεν καταβάλλουν τις δόσεις τους με συνέπεια, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που εγκρίθηκε την Πέμπτη από το Υπουργικό Συμβούλιο.

 

Σε περίπτωση που δεν είναι συνεπείς στην καταβολή των τρεχουσών εισφορών τους ή των δόσεων της ρύθμισής τους, αν υπάρχει τέτοια, επιστρέφουν αυτοδικαίως στην ασφαλιστική κατηγορία όπου βρίσκονταν πριν την υποβολή της αίτησής τους.

 

Η ισχύς της διάταξης παύει στις 31/12/2014 και από την αρχή του 2015 όλοι οι ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί σε αυτήν επανέρχονται αυτοδικαίως στην αρχική τους ασφαλιστική κατηγορία, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας.

 

(Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ)

 

Αρα και στο ΤΣΜΕΔΕ ίσως ετοιμάζουν κάτι παρόμοιο... πρακτικά αυτό σημαίνει αναβολή της ένταξης στην επόμενη κλάση μέχρι το τέλος του 2014 και μετά βλέπουμε...

Απο την άλλη βέβαια τίποτα δεν εξασφαλίζει ότι το ΤΣΜΕΔΕ θα ακολουθήσει την ίδια τακτική...

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι τώρα το ΤΣΜΕΔΕ είναι η εξαίρεση όπως έχουμε δει κ επιβάλλει παράλογους όρους που δεν ισχύουν σε άλλα ταμεία (πχ υποχρεωτική υποβολή υπέρογκων εισφορών σε άνεργους κ υπερτοκισμός των, φυσιολογικά, μη καταβληθέντων εισφορών). Δεν υπάρχει λόγος να υποθέσουμε ότι θα ισχύσουν αυτά κ σε εμάς. Αν μη τι άλλο πρώτα από όλα για το ταμείο των "επιστημόνων" (τρομάρα μας) κυκλοφόρησαν τα νομοσχέδια για τρομερή αύξηση των εισφορών κ εισαγωγή κλιμάκων για τους νέους (τα μόνιμα κορόιδα) μετά το 93.

Link to comment
Share on other sites

Έχει επιτευχθεί παράταση της αύξησης των εισοφρών για το τρέχον εξάμηνο. Τι εννοώ;

Ότι πλέον θα έρθουν αυξημένενς μόνο κατά ένα 10 ευρω οι εισφορές, τα 10 ευρώ για το ταμείο των ανέργων.

Από το επόμενο εξάμηνο θα έρθει το παλούκι και φυσικά αφού θα έχουν περάσει οι εκλογές.

Οπότε όλοι πρέπει να βάλουν το μυαλό τους με γνώμονα το κοινό συμφέρον και όχι το ατομικό και στις εκλογές να πράξουν όπως πρέπει.

---------

Όπως στο ΟΑΕΕ θα γίνει και στο ΤΣΜΕΔΕ.

Καταρχήν όσοι είναι άνω πενταετίας και μετά το 93 ασφαλισμένοι θα καταταγούν στην πρώτη 3 ετία μετά την πενταετία;

Οπότε όλοι ξεκινάνε από εκείνη την κατηγορία. Έπειτα και για κάποια χρόνια θα μπορεις να ζητάς να μείνεις στην χαμηλή βαθμίδα αν το επιθυμείς με αποτέλεσμα να μην αυξάνονται οι εισφορές σου;

Edited by myri
Link to comment
Share on other sites

Σήμερα στο ΤΣΜΕΔΕ έγινε το εξής:

Μηχανολόγος Μηχανικός 42 ετών, ο οποίος εργάζεται εδώ και 2 χρόνια σε τάνκερ και είναι στο ΝΑΤ, έχει κάνει αίτηση διαγραφής εδώ και 2 μήνες, καταθέτοντας όλα τα αποδεικτικά ότι εργάζεται πλέον ως ναυτικός. Σήμερα πληροφορήθηκε ότι θα του σταλεί επιστολή από το ΤΕΕ στην οποία θα του ζητάνε να διευκρινήσει αν χρησιμοποίησε το πτυχίο του ΕΜΠ προκειμένου να προσληφθεί στο τάνκερ και αν δεν μπορέσει να αποδείξει το αντίθετο, τότε δε θα διαγραφεί. Επίσης, τον ενημέρωσαν ότι "γενικά δε γίνεται δεκτή καμία διαγραφή", ότι "πτυχίο Μηχανικού και ιδιότητας μέλους ΤΕΕ είναι ταυτόσημα", ότι "δεν έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κάποιος την ιδιότητά του ως πτυχιούχος μηχανικός αν δεν είναι μέλος ΤΕΕ" και ότι "εφόσον χρησιμοποίησε την ιδιότητα αυτή για να προσληφθεί στο τάνκερ, δε θα διαγραφεί". Ως εκ τούτου, το ΤΣΜΕΔΕ απαιτεί από αυτό τον άνθρωπο να πληρώνει και ΝΑΤ και ΤΣΜΕΔΕ για την υπόλοιπη ζωή του.

 

Ο φασισμός των δημοσιοϋπαλληλίσκων που προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν πάνω τους την αγελάδα που τους τρέφει τόσα χρόνια δεν έχει όριο. Οι κύριοι αυτοί δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται πλέον ως ισότιμοι πολίτες αλλά ως παράσιτα, γιατί αυτό είναι και τίποτε άλλο.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.