Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαγραφή απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ


danton

Recommended Posts

Πάντως για να επέλθει ισορροπία στην αγορά δεν υπάρχει άλλη επιλογή απ' αυτά τα δύο που ανέφερα. Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Δικιο εχεις αλλα ποιος σε ακουει; Στην χωρα μας δυστυχως εδω και πολλα χρονια γινεται το αντιθετο, δηλαδη μειωνεται η ζητηση (εργαζομενων) και ταυτοχρονα αυξανεται η προσφορα (εργασιας), μιας και ανοιγουν συνεχεια σχολες και αυξανουνεται ο αριθμος εισαγομενων σε αυτες. Οποτε ζουμε σημερα τα αποτελεσματα αυτου του παραλογισμου.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλημέρα σε όλους. Διάβασα αρκετές αλλά οχι όλες τις σελίδες και δεν ξέρω αν έχει ξανα αναφερθεί. Με αναζήτηση έπεσα πάνω στο εξής:

http://www.synigoros.gr/?i=health-and-social-welfare.el.problima-upagogis.37223 . Είναι πόρισμα του συνήγορου το πολίτη για το θέμα μας από το 2000!! Φυσικά δεν έχει νομοθετηθεί κάτι ακόμη.Πάντως εγώ όταν έρθει η ώρα θα πάω με αυτό το πόρισμα και θα απειλήσω δικαστικά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν αποφασίσεις να μπεις δε βγαίνεις με τίποτα (ούτε καν με το ζόρι που λέμε)...

Επειδή όντως το thread είναι τεράστιο θα ήταν χρήσιμο αν κάποιο μέλος ξέρει κάτι παραπάνω ώστε να μας διαφωτίσει...

 

Στην χωρα μας δυστυχως εδω και πολλα χρονια γινεται το αντιθετο, δηλαδη μειωνεται η ζητηση (εργαζομενων) και ταυτοχρονα αυξανεται η προσφορα (εργασιας), μιας και ανοιγουν συνεχεια σχολες και αυξανεται ο αριθμος εισαγομενων σε αυτες. Οποτε ζουμε σημερα τα αποτελεσματα αυτου του παραλογισμου.

Όντως έτσι είναι όπως τα λες. Πικρή η αλήθεια.... Edited by YiagosXXL
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα σε όλους. Διάβασα αρκετές αλλά οχι όλες τις σελίδες και δεν ξέρω αν έχει ξανα αναφερθεί. Με αναζήτηση έπεσα πάνω στο εξής:

http://www.synigoros...-upagogis.37223 . Είναι πόρισμα του συνήγορου το πολίτη για το θέμα μας από το 2000!! Φυσικά δεν έχει νομοθετηθεί κάτι ακόμη.Πάντως εγώ όταν έρθει η ώρα θα πάω με αυτό το πόρισμα και θα απειλήσω δικαστικά.

 

....θα παμε παρεα!!!! αν και νομιζω οτι θα ειμαστε πιο πολλοι!!!!

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδια αφου το γραφει εμμεσως πλην σαφως το ειδοποιητηριο επανω: "Η χρεωση εχει γινει με τιμες 2008". Στο λεει ξεκαθαρα, ειναι τιμες 2008 και οχι 2012, το οποιο θα ερθει εν συνεχεια και θα ειναι τοσο καυτο, που θα γινει ο φεβρουαριος καλοκαιρι (αφου θα βγουμε απο τα ρουχα μας οταν το δουμε).

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε scn, μπορείς να μας δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτά που ξέρεις για την υπόθεση καιπώς έφτασε στο παρατηρητήριο ανθρ. δικαιωμάτων? Πώς ξεκίνησε αυτό?

Συγγνώμη για την καθυστέρηση απάντησης, έλειπα στο εξωτερικό.

Η υπόθεση έχει φτάσει από μηχανικό. Το Παρατηρητήριο ενδιαφέρεται για κάθε παρόμοια υπόθεση και επικοινωνεί το ίδιο, αν του γνωστοποιηθεί κάτι. Δε γνωρίζω την εξέλιξή της, αν και οι δικηγόροι είχαν θέσει συγκεκριμένο deadline στο ΤΕΕ να απαντήσει. Όποιος θέλει μπορεί να απευθυνθεί στο Παρατηρητήριο και να μάθει λεπτομέρειες.

 

 

Διαβάζω για εφαρμογή της εγκυκλίου της κυρίας Δρέττα, αναδρομικά. Είναι ο ταχύτερος τρόπος να καταρρεύσει το ΤΣΜΕΔΕ. Ούτε 10% των μηχανικών δεν μπορούν να πληρώσουν αυτές τις εισφορές, η στάση πληρωμών είναι αναπόφευκτη.

 

Και μια παρατήρηση για όσους γράφουν περί "μνημονιακής" εγκυκλίου. Κανένας εξωτερικός παράγοντας δεν πρότεινε αυτά που αναφέρει η εγκύκλιος της κυρίας Δρέττα. Η εγκύκλιος ήταν καθαρά εσωτερικό προϊόν και ας σταματήσει αυτό το παραμύθι ότι για όλα φταίνε οι ξένοι. Έχουμε πολλά τομάρια σ' αυτη τη χώρα που καλύπτονται πίσω από αυτό.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

δεν θελω να υπονοησω τπτ απλα η περιγραφη αυτη,

ειναι αυτη που εχει επικρατησει οχι για τον ανεργο μηχ. αλλα για το φοροφυγα μηχ.

 

Δυστυχως .......

το υπονόησες συνάδελφε, γιατί εντέχνως αποφεύγεις να δψεις πως ένα άτομο με μηδενικό εισόδημα, επιβιώνει πχ απο το οικογενειακό περιβάλλον του, αν διάβασες και πιο πάνω, ένας συνάδελφοε έλεγε πως πληρώνει τις εισφορές του απο την σύνταξη του Μηχανικού πατέρα του... κατάλαβες τίποτα τώρα?
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Αν και άνοιξα νέο topic για αυτό που θα ανφέρω, θεώρησα καλό να το αντιγράψω και εδώ, γιατί βλέπω μεγάλη κίνηση. Αν αντιβαίνει τους κανόνες, να με συγχωρείτε!

 

Καλημέρα συνάδελφοι.

 

Είμαι σίγουρη πως στα δύσκολα χρόνια που ζούμε, έχετε όλοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι) αγανακτίσει από τις υποχρεωτικές εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ - οι οποίες θα εκτοξευτούν προσεχώς- και την αδυναμία να κάνουμε τουλάχιστον παύση εργασιών για όσο διάστημα θέλουμε (χωρίς φυσικά να μετράει ο χρόνος στα συντάξιμα χρόνια). Δηλαδή τη στέρηση του δικαιώματος να είμαστε άνεργοι!

Μια ομάδα συναδέλφων -προς τιμήν τους- ενδιαφέρθηκαν αρκετά και δε μείναν στα λόγια και τη γκρίνια. Συνέταξαν επιστολή προς το ΤΕΕ που αναλύει όλα τα παραπάνω, συνοδευόμενο από ΑΙΤΗΣΗ για πράξεις από πλευράς ΤΕΕ.

 

Θέλω να πιστεύω πως δε θα μείνετε ασυγκίνητοι από το δράμα που περνούμε όλοι μας και θα κάνετε το ελάχιστο: θα υπογράψετε [ΟΝΟΜΑ-ΕΙ

ΔΙΚΟΤΗΤΑ-Α.Μ.ΤΕΕ. ]

την αίτηση (αφού φυσικά τη διαβάσετε και συμφωνήσετε) και θα την προωθήσετε σε όσους συναδέλφους ξέρετε.

 

Αφού συγκεντρωθούν οι υπογραφές ξεχωριστά από εμάς, θα ανακοινωθούν σύντομα και τα σημεία συγκέντρωσης όλων των αιτήσεων ανά την Ελλάδα.

 

Η όλη διαδικάσία ξεκίνησε και προχώρησε μέσω facebook (https://www.facebook.../nomikokenotee/)

 

Επισυνάπτω την επιστολή και την αίτηση.

 

Ελπίζω σε μεγάλη κινητοποίηση, γιατί με 500 και 1000 υπογραφές δε κάνουμε κάτι, όταν στην Ελλάδα υπάρχουν 100000 μηχανικοί...

 

Ευχαριστώ!

 

 

ΑΊΤΗΣΗ τελική _ έκδοση 1η .pdf

ΕΠΙΣΤΟΛΗ τελική _ έκδοση 1η (1).pdf

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.