Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαγραφή απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ


danton

Recommended Posts

Συγγνώμη αν δε το διευκρίνισα. Σου παρέχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη το ΙΚΑ δωρεάν εφόσον κλείσεις 3 μήνες με κάρτα ανεργίας.

Απλά συμπληρώνεις κάποιες αιτήσεις και σου βγάζουν βιβλιάριο.

Γιατί να πληρώνω λοιπόν 268,32 στο ΤΣΜΕΔΕ για υγεία και 166,38 για πρόνοια το εξάμηνο εφόσον μου τα παρέχει δωρεάν το ΙΚΑ ως άνεργο;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για σύνταξη δεν πληρώνεις ΤΣΜΕΔΕ έτσι? Θέλω να πω πως γίνεται να σε εξαιρεθείς από έναν ή όλους τους κλάδους του ΤΣΜΕΔΕ επειδή είσαι άνεργος? Πολλοί είναι άνεργοι αλλά αυτό δεν έχει συμβεί

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι πρότινος δεν υπήρχε η δυνατότητα εγγραφής μηχανικών στον ΟΑΕΔ ως άνεργοι και έκδοση κάρτας ανεργίας.

Και φυσικά μπορείς να εξαιρεθείς από το κλάδο υγείας και πρόνοιας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Πχ όταν ήμουν στρατό εξαιρέθηκα.

έχει και άλλες περιπτώσεiς.

ΤΙ γίνεται όμως στη περίπτωση που αναφέρω;

Edited by dimitris87
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, θα αρχίσω την διαδικασία διαγραφής απο το ΤΣΜΕΔΕ. Θελω 2 διευκρινισεις μονο.

μεχρι 31 οκτωβριου πληρωνω το Β΄ εξαμηνο των εισφορων

 

1, εστω αρχιζω και κλείνω τα βιβλια στην εφορια στις 30/11/2013. θα πρεπει να εχω ετοιμασει την περιοδικη και την εκκαθαριστικη για το τελευταιο τριμηνο του 2013 και να το πληρωσω εκει στην εφορία ή μεχρι 20/01/2014?

 

2. εαν παω στην περιφερεια για το Πιστοποιητικό Παύσης Άσκησης Επαγγέλματος στις 01/12/2013 και αφου ξερω οτι οταν τελιωσει η διαδικασια της διαγραφης απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ , μετράει η διαγραφη μου απο την ημερομηνια που διαγραφηκα απο την περιφερεια (01/12/2013), μπορω να ζητησω  πισω τα λεφτα  των εισφορων (01-31/12/2013)  που εχω ήδη προπληρωσει ή πανε υπερ πιστεως?

 

ευχαριστω

 

κανεισ ?

Link to comment
Share on other sites

Για να κλεισεις βιβλια η εφορια θελει μεχρι ΕΚΕΙΝΗ την στιγμη να εισαι ΟΚ απεναντι της. Αν κλεισεις βιβλια 30-11-2013 πρεπει να μην τους χρωστας, κλεινεις κανονικα, και καταθετεις και πληρωνεις Φ2 και εκκαθαριστικη μεσα στις γνωστες προθεσμιες. Δηλ μεχρι 20 γεναρη αν εισαι χρεωστικος κτλ

 

 

Για το 2ο δεν ξερω, ισως να ρωτησεις στο τσμεδε

Link to comment
Share on other sites

2. εαν παω στην περιφερεια για το Πιστοποιητικό Παύσης Άσκησης Επαγγέλματος στις 01/12/2013 και αφου ξερω οτι οταν τελιωσει η διαδικασια της διαγραφης απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ , μετράει η διαγραφη μου απο την ημερομηνια που διαγραφηκα απο την περιφερεια (01/12/2013), μπορω να ζητησω  πισω τα λεφτα  των εισφορων (01-31/12/2013)  που εχω ήδη προπληρωσει ή πανε υπερ πιστεως?

 

ευχαριστω

 

Ναι, μπορείς. Υπάρχει στάνταρ διαδικασία επιστροφής των - για οποιοδήποτε λόγο - αχρεωστήτως καταβληθέντων εισφορών. Βασικά κάνεις μία αίτηση, περιμένεις ~2 χρόνια και στα βάζουν σε τραπεζικό λογαριασμό. Είναι ένα γραφειάκι με 3 υπαλλήλους στον 2ο όροφο στο κεντρικό ΤΣΜΕΔΕ που ασχολείται με τις επιστροφές.

Link to comment
Share on other sites

Ο ισχυρισμός ότι το ΤΕΕ πρόκειται να εισηγηθεί στο αρμόδιο Υπουργείο "τη συνολική και υπεύθυνη νομοθετική ρύθμιση του θέματος", εναρμονίζεται πλήρως με το ενδιαφέρον του Συνηγόρου του Πολίτη για τη γενικότερη ρύθμιση του θέματος, αλλά δεν μπορεί να δικαιολογήσει την καθυστέρηση στη ρύθμιση του θέματος του αναφερόμενου.

 

Πηγή : http://www.synigoros.gr/?i=health-and-social-welfare.el.problima-upagogis.37223

 

Η υπόθεση είναι του 1999 και αυτή τη "συνολική και υπεύθυνη" ρύθμιση, ακόμα να τη δούμε...

 

+1 στον electrical_salonika και σε όσους στείλουν νέα αιτήματα στον Συνήγορο του Πολίτη.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν φίλε συμφωνώ στη σκέψη σου, (σου δίνω και το +), αλλά στην πράξη κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο.....

Οσο υπάρχουν λεφτά από κάποιους, ή καλύτερα όσο οι περισσότεροι πληρώνουν (έχω γράψει το ίδιο ίσα με 2-3 φορές) μην περιμένεις τίποτε...Καμία ελπίδα να αλλάξει κάτι. Από στατιστικές έρευνες (δεν θυμάμαι ακριβώς νούμερα) η συντριπτική πλεοψηφία πληρώνει τις εισφορές... Να σου πω την αλήθεια πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πόσα λεφτά μπορεί να βγάλει σήμερα ένας μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας, ώστε να δίνει στο ΤΣΜΕΔΕ και να του μένουν για τις ανάγκες του....Εξαιρούνται οι μισθωτοί...Πόσα ρε φούστη μου?

Πάντως, για να μην πλατιάζω πληρώνουν. Οπότε δεν σε παίρνει φαντάζομαι να περιμένεις να "πάρουν όλους τους γείτονες" γιατί απλά θα φτάσεις 50 και θα χρωστάς καναδυό αμάξια στο ΤΣΜΕΔΕ....από τα καλά...

Τώρα που γυρίζει ας δει ο καθένας τι τον συμφέρει....αμα περιμένουμε την επανάσταση.....παίζει να βλεπουμε τα ραδίκια ανάποδα και οι απόγονοι να κληρονομούν χρέη στο ΤΣΜΕΔΕ....

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Δεν ήξερα πως η πλειοψηφία πληρώνει. Πού τα βρίσκουν δεν ξέρω. Ίσως από τις καλές εποχές και ας είναι καλά οι μπαμπάδες. Πάντως αφού τα δίνουν καλά κάνει το ταμείο και τα παίρνει από τα κορόιδα.

Σημασία έχει όπως πάμε, το λίπος κάποια στιγμή θα καεί χωρίς ανάπτυξη και με μαθηματική ακρίβεια σύντομα αυτοί που πληρώνουν θα είναι λιγότεροι από αυτούς που παίρνουν.

 

 

Καλησπέρα σας.

Το e-mail (αναφορά) που έστειλα σήμερα στον Συνήγορο του Πολίτη ( http://www.synigoros.gr  )

σχετικά με αυτό το θέμα http://www.michanikos.gr/topic/5590-%CE%94%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CE%A4%CE%95%CE%95%CE%A4%CE%A3%CE%9C%CE%95%CE%94%CE%95/page-100?do=findComment&comment=617069

θα το βρείτε εδώ http://natural-gas.webs.com/mail.sunhgoros.tsmede.doc

(το θέμα που έβαλα στην φόρμα αποστολής αναφοράς είναι: <<Παραβίαση δικαιωμάτων Διπλωματούχων Μηχανικών σε σχέση με τους υπόλοιπους Ελληνες πολίτες>>

όποιος θέλει μπορεί να το χρησιμοποιήσει/τροποποιήσει όπως θέλει και να συμμετέχει σε αυτή την κίνηση.

 

edit:

βασικά εδώ πρέπει να γίνει η αναφορά

http://www.synigoros.gr/?i=ypovoli-anaforas.el.upobolianaforas

(προϋποθέσεις αναφοράς  http://www.synigoros.gr/?i=stp.el.submissionrequirements )

***μετά σου στέλνουν e-mail ενεργοποίησης της αναφοράς σου και πρέπει να πας στο e-mail να την ενεργοποιήσεις, και μετά σου στέλνουν και κωδικό για να παρακολουθείς την αναφορά)

 

Σίγουρα πρέπει να κινηθούμε και έτσι. Όταν αντιδράσαμε μαζικά για τις αναδρομικές αυξήσεις τις πήραν πίσω. Δεν καταλαβαίνουν αλλιώς. Άμα συνεχίσουμε έτσι μέχρι τα 50 χαιρέτα μας τον πλάτανο, δεν με ενδιαφέρει τα αυτοκίνητα που θα χρωστάω.

Ο ΘΕΟΣ βοηθός.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.