Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαγραφή απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ


danton

Recommended Posts

Πρίν 2 χρόνια αποφάσισα να σταματήσω την δουλειά για να κάνω το στρατιωτικό μου. Μετά το στρατιωτικό μπήκα σε ένα Μεταπτυχιακό οπότε και προτίμησα με την παρούσα οικονομική κρίση και την δυσκολεία να βρώ μια καλά αμειβόμενη εργασία και το Μεταπτυχιακό να μην εργαστώ.

 

Το αποτέλεσμα είναι να χρωστάω αρκετά στο ΤΣΜΕΔΕ. Επειδή το ποσό που χρωστάω φουσκώνει επικίνδυνα είπα να κάνω κάποιο διακανονισμό να το αποπληρώσω.

 

Όμως ψάχνοντας στο νετ για λυση έπεσα πάνω σε ένα άρθρο για το αποθεματικό του ταμείου μας. Με λίγα λόγια έλεγε ότι έχει εξαυλιστεί .Ένα μεγάλο μέρος αυτού δεν υπάρχει πλέον.

 

Και αναρωτιέμαι γιατί να αποπληρώσω το χρεος μου προς το ΤΣΜΕΔΕ?Για να πάρω σύνταξή? Δηλαδη να πάρουν τις εισφορές μου και να τις παίξουν στο ΧΑΑ ωστέ να έχω μια πιθανότητα να παρω καποια σύνταξη. Ασε που για μας τους νέους δια νόμου το ποσόπου είναι να πάρουμε είναι γελοίο…

 

Ποσοι από εσάς οφείλετε μεγάλο ποσο στο ΤΣΜΕΔΕ και δεν εχετε σκοπό να το πληρώσεται?

Σκέφτομαι πολύ σοβαρα να διαγραφώ από μέλος του ΤΕΕ γιατί η όλη κατασταση γενικότερα ειναι απογοητευτική αλλα η διαγραφή μηχανικού νομιζω δεν προβλέπεται από το ΤΕΕ. Γίνεται τελικα ή όχι?Εαν ναι το ποσό που οφείλω θα διαγραφει?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μου φαίνεται υπάρχει ενα παραθυράκι. Αν έχεις έδρα σε χωριό με λίγους κατοίκους ασφαλίζεσε στον ΟΓΑ κ ησυχάζεις. Αλλά δεν ξέρω τώρα που χρωστάς αν γίνεται...

Link to comment
Share on other sites

Επειδη πριν 7-8 μηνες εψαχνα χωραφια να ασχοληθω με την αγροτια ο βασικος λογος που το παρατησα είναι οτι σαν μηχανικος δεν θα δικαιωμουν ολη την επιδοτηση που παιρνουν οι αγροτες και την επιδοτηση που παιρνουν οι νεοι αγροτες. Και αυτο γιατι δεν ειμαι κατα κυριο εμπαγγελμα αγροτης. Βαλε και το ΤΣΜΕΔΕ ηταν χαμμενη υποθεση.

 

Οποτε αυτο που λες με τον ΟΓΑ αποκλειεται.Μαλλον το μπερδευεις με το ΤΕΒΕ οταν ζεις σε χωριο κατω των 2000 κατοικων....

Link to comment
Share on other sites

Θα το ψάξω λίγο παραπάνω. Πάντως ξέρω ότι έχει κερδίσει δίκη συνάδελφος σας η οποία μπόρεσε κ γράφτηκε στον ΟΓΑ. Βέβαια στην περίπτωση αυτή είχε δηλώσει επάγγελμα αγρότης κ όχι μηχανικός.

 

edit:

 

Πρόσωπα που υπάγονται στην ασφάλιση του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης

Στην ασφάλιση του Κλάδου υπάγονται υποχρεωτικά και αυτοδίκαια:

 

  1. Οι αγρότες, οι απασχολούμενοι δηλ. προσωπικά ή με αυτεπιστασία, συστηματικά και κατά κύριο βιοποριστικό επάγγελμα στην αγροτική οικονομία (ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές αγροκτημάτων, κτηνοτρόφοι, πτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι κ.λ.π.).
  2. Οι αγρεργάτες, δηλαδή οι απασχολούμενοι κατά κύριο βιοποριστικό επάγγελμα με ημερομίσθιο ή μισθό, σε είδος ή σε χρήμα, σε οποιαδήποτε παραγωγική αγροτική εργασία.
  3. Οι αλιείς που δεν υπάγονται στην ασφάλιση άλλου φορέα
  4. Οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι που ασκούν το επάγγελμά τους σε χωριά ή οικισμούς με πληθυσμό κάτω των 2000 κατοίκων ή κάτω των 1000 κατοίκων ειδικά για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Κορινθίας, Εύβοιας, Αχαϊας και Θεσσαλονίκης, υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΓΑ από 1-1-2003, εφόσον ο μέσος όρος των εισοδημάτων των τριών τελευταίων ετών από την επαγγελματική, βιοτεχνική ή εμπορική δραστηριότητά τους δεν υπερβαίνει το 500πλάσιο του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.
    Ειδικά οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι των ανωτέρω περιοχών που είναι παράλληλα και αγρότες ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ΟΓΑ εάν α) το προερχόμενο από την επαγγελματική ή βιοτεχνική ή εμπορική δραστηριότητά τους εισόδημα (μέσος όρος τριετίας) δεν υπερβαίνει το 500πλάσιο του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη ή β) τα εισοδήματα από την αγροτική δραστηριότητά τους (Μ.Ο.τριετίας) είναι μεγαλύτερα από τα αντίστοιχα εισοδήματα τα προερχόμενα από την επαγγελματική ή βιοτεχνική ή εμπορική δραστηριότητά τους (ανεξάρτητα από το ύψος των εισοδημάτων από την επιχειρηματική δραστηριότητά τους).
    Από 1-1-2007, το ως άνω ασφαλιστικό καθεστώς (με το ίδιο εισοδηματικό κριτήριο) επεκτάθηκε και στους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, που ασκούν τη δραστηριότητά τους και κατοικούν μόνιμα σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων.

Δν είμαι σίγουρος αλλά αν κάποιος ασκεί παράλληλα το επάγγελμα του μηχανικού κ του έμπορου, όπου ως έμπορος συνήθως δηλώνεις τα περισσότερα εισοδήματα, δεν μπορείς να γραφτείς στον ΟΓΑ;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα είμαι νέος μηχανικός (1 χρόνος) και δε βρίσκω δουλειά. Επειδή δε μπορώ να πληρώνω εισφορές όντας άνεργος , μπορώ να διαγραφώ από το Τσμέδε και να επανεγραφώ π.χ. μετά το διδακτορικό που θέλω να κάνω? Όσοι ξέρουν ας απαντήσουν. Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να πας ο ίδιος και να ρωτήσεις. Και στο ΤΣΜΕΔΕ και στο ΤΕΕ.

Από ότι γνωρίζω η εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ και στο ΤΕΕ συνδέονται. Για να διαγραφείς από το ΤΣΜΕΔΕ πρέπει να διαγραφείς και από το ΤΕΕ. Και μετά πως θα ξαναγραφτείς;

Ρώτησε όλες τις λεπτομέρειες και πάρε σαφή απάντηση και από τους δύο φορείς.

Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι πρέπει να βρεις άλλη λύση.

Δεν είναι σωστό να διαγραφείς από το ΤΣΜΕΔΕ.

Η συνολική εισφορά για τους μηχανικούς μέχρι 5 έτη πόσο είναι τον μήνα 150-200 €; Προσπάθησε να τα καλύψεις. Κάνε θυσίες από κάτι άλλο. Και την περίοδο που είσαι άνεργος και την περίοδο που θα κάνεις διδακτορικό. Δεν ξέρω και τι ειδικότητα έχεις. Προσπάθησε για κάποια λύση έστω προσωρινή. Οχι μόνο για το ΤΣΜΕΔΕ αλλά και για τις άλλες σου οικονομικές ανάγκες.

Τα χρόνια εγγραφής στο ΤΕΕ και στο ΤΣΜΕΔΕ μετράνε και ως επαγγελματική εμπειρία. Χρόνια προϋπηρεσίας για τους μισθωτούς, χρόνος για πτυχίο μελετητή και εργολήπτη, χρόνος σύνταξης κτλ.

Είναι κρίμα να επιλέξεις την διαγραφή. Ισως φαίνεται ως η εύκολη λύση αλλά η γνώμη μου είναι ότι μακροπρόθεσμα είναι η χειρότερη.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.