Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαγραφή απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ


danton

Recommended Posts

Αλήθεια; Αυτό δε το έχω ξανακούσει! Έχεις την καλοσύνη να πεις για ποιες χώρες και για ποιες δουλειές; Φαντάζομαι μιλάς για χώρες της ΕΕ σωστά;

Από συγκεκριμένη εταιρία στην Αγγλία ζητήθηκε αυτό το πράγμα. Δεν ξέρω γιατί, δεν ξέρω αν αποτελεί νόμο της χώρας ή μεμονωμένη απαίτηση της εταιρίας. Η θέση αφορούσε σχεδίαση βιομηχανικών μηχανολογικών εγκαταστάσεων.

Edited by scn
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σήμερα πήγα στα γραφεία του Τσμέδε τα τοπικά καθότι βρίσκομαι σε επαρχία. Εδώ οι υπάλληλοι με κοιτούσαν με ανοιχτό το στόμα όταν τους είπα ότι ακούγεται ότι αν διαγραφείς απο το ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ για να επανεγγραφείς πρέπει να πληρώσεις τις εισφορές όσων ετών διαγράφηκες...Μου είπαν ότι ξέρουν για "προσωρινή διαγραφή", χωρις να ξέρουν λεπτομέρειες όμως. Και ότι αν διαγραφέις απλά ξαναδίνεις εξετάσεις στο ΤΕΕ για να ξαναμπείς. Καμία σαφής πληροφορία λοιπόν...Με παρέπεμψαν στα κεντρικά των Αθηνών.

Link to comment
Share on other sites

Μία ερώτηση....

 

Γίνεται κάποιος να έχει τελειώσει π.χ. ΕΜΠ, να είναι διπλωματούχος μηχανικός και να μην γράφτηκε ποτέ στο ΤΕΕ και το ΤΣΜΕΔΕ ? Ας πούμε ότι έχει δική του επιχείρηση και πουλάει μονωτικά υλικά.... Γίνεται ? Δηλαδή όλοι οι Δ.Μηχανικοί είναι μέλη ΤΕΕ ? 

 

Επίσης υπάρχει κάπου ευρετήριο μελών με ονομ/νυμο της ΕΕΤΜ ? 

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και γίνεται.....Ξέρω φίλο μηχανολόγο ΕΜΠ που δουλεύει σε ναυτιλιακή και ουδέποτε έδωσε εξετάσεις ΤΕΕ.....δεν του χρειάστηκε πουθενά στη δουλειά του η υπογραφή.. Κατά κόρων το κάνουν οι ναυπηγοί. Γενικά αν δεν είσαι εε και ασχολείσαι με τα οικοδομικά γενικά (εκεί που χρειάζεται υπογραφή μηχανικού)...δεν χρειάζεται στην ουσία το ΤΕΕ. 

Link to comment
Share on other sites

Οκ....

 

Τότε μπορείς να μου πεις έναν τρόπο να καταλάβω αν κάποιος είναι μηχανικός ? Ξέρω ονοματεπώνυμο και ίδρυμα.

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

3 πράγματα συμβαίνουν Νικ, 

Η είναι από ΤΕΙ

Η είναι διπλωματούχος αλλά δεν γράφτηκε ποτέ ΤΕΕ, (ή διαγράφηκε)

Η δεν είναι καν μηχανικός, με την έννοια δεν έχει καν δίπλωμα, πτυχίο

 

...αν δεν υπάρχει στα μητρώα ΤΕΕ μέσω αναζήτησης με ον/επώνυμο

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Οκ....

 

Τότε μπορείς να μου πεις έναν τρόπο να καταλάβω αν κάποιος είναι μηχανικός ? Ξέρω ονοματεπώνυμο και ίδρυμα.

Ζητάς να δεις το πτυχίο του

Link to comment
Share on other sites

Πληροφορίες για τη διαδικασία με την οποία γίνεται διαγραφή από το ΤΕΕ για "οικονομικούς λόγους" δίνονται προφορικά και σε έντυπη μορφή από το γραφείο 207 στο β' όροφο.

Επίσης, στο ίδιο γραφείο μπορεί όποιος θέλει να πάρει πληροφορίες για τη διαδικασία "επανόδου" (έτσι έχει ονομαστεί) προκειμένου κάποιος να επιστρέψει στο ΤΕΕ όταν ξαναβρεί δουλειά. Όπως με πληροφόρησαν δύο διαφορετικοί άνθρωποι μέσα στο ΤΕΕ (η αλήθεια είναι ότι μου φαινόταν απίστευτο) υπάρχει πλέον τέτοια διαδικασία και εφαρμόζεται.

 

Επιπλέον, όσοι έχουν συμπληρώσει 15ετία στο ΤΣΜΕΔΕ ας ρωτήσουν στο ίδιο γραφείο αν μπορούν να εκμεταλλευτούν το παράθυρο που δίνει ο νόμος, σύμφωνα με τον οποίο για τους άνω 15ετίας δίνεται συνταξιοδοτικό δικαίωμα (δηλαδή, όταν γίνουν 67 θα πάρουν το ποσοστό της σύνταξης που αντιστοιχεί στα χρόνια ασφάλισής τους) και, κυρίως, δυνατότητα διατήρησης μέχρι τα 67 του κλάδου ιατροφαρμακευτικής του ΤΣΜΕΔΕ, παρόλο που είναι διαγραμμένοι από το ΤΕΕ (Φυσικά, μόνο για όσο συνεχίζουν να είναι άνεργοι). Θα εκπλαγούν ευχάριστα. Βέβαια, ως προς αυτό είναι αδύνατο να είναι κάποιος εξασφαλισμένος γιατί, απ' όσο ξέρω, η τρόικα έχει απαιτήσει να αλλάξει αυτός ο νόμος και να ανέβει το όριο στα 20 χρόνια ασφάλισης.

 

Τα συγχαρητήριά μου στη διοίκηση του ΤΕΕ για την αλλαγή στάσης και μακάρι αυτή η λογική αντιμετώπιση να επεκταθεί και σε άλλα ταμεία που υπάρχουν αντίστοιχες καταστάσεις (π.χ. νομικών).

Edited by scn
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

H κατοχύρωση δικαιώματος μετά από 15 χρόνια ισχύει για όλους τους ασφαλισμένους πολίτες (μάλλον θα το αυξήσουν στα 20 βέβαια, και μέχρι να βγούν στη σύνταξη οι νεώτεροι, κανείς δεν ξέρει αν το ξανααυξήσουν και στο μέλλον) γιατί το ΤΕΕ να αποτελεί εξαίρεση? Δεν νομίζω ότι πρόκειται για κάποιο "παράθυρο".

Από την άλλη είναι σίγουρο ότι πρέπει να υπάρξει ένας μηχανισμός επανεγγραφής, μπορεί ακόμα να μη φαίνεται το πρόβλημα, γιατί οι διαγραφές είναι λίγες αλλά σίγουρα το πρόβλημα θα εμφανιστεί στο μέλλον... μου κάνει εντύπωση που από τώρα ασχολούνται με αυτό (κρίνοντας από την προνοητικότητα των δημοσίων υπηρεσιών).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.