Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαγραφή απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ


danton

Recommended Posts

Γεια σας, και συγνώμη αν είμαι σε λάθος thread,

 

Βρίσκομαι εδώ και σχεδόν 2 χρόνια στο εξωτερικο, και έχω κανει το Α1 - το ερώτημα μου είναι οτι το Α1 λήγει μετα απο 2 χρόνια, και αρα προφανώς θα πρεπει να το ανανεωσω.

 

Ρώτησα στο ΤΣΜΕΔΕ, και η υπάλληλος δεν ηταν και πολύ σίγουρη, μου είπε όμως οτι θα πρεπει να τα ξανακανω όλα απο την αρχή. Ισχυει αυτό, ή μήπως μπορω να το πάρω πιο εύκολα αυτή τη φορά,μιας και έχω ηδη "καταχωρηθεί στο συστημα";

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν γνωριζει καποιος. Εστω μετα την αιτηση για διαγραφη στο ΤΕΕ (π.χ. την επομενη μερα) με προσλαμβανει καποιος ως μισθωτο. Εκει τι γινεται που δε θα εχω ακομη την αποφαση του ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ για τη διαγραφη μου? Θα ειμαι με καθαρο ΙΚΑ?

Link to comment
Share on other sites

Τι θα πει καθαρό ΙΚΑ?

 

Θα πει σαν να μην γραφτηκα ποτέ στο ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ. Οπως ολοι οι αλλοι (τυχεροι) εργαζομενοι μιθωτοι του ΙΚΑ.

Αν και ειναι πολυ ψαγμενη η ερωτηση, μηπως γνωριζει καποιος?

Link to comment
Share on other sites

Το τσμέδε δε σε εμποδίζει να εργάζεσαι κάπου με ίκα, αρκεί να συνεχίσεις να πληρώνεις κανονικά τις εισφορές σου. Μάλιστα το ίκα λέει ότι μπορεί να απαλλάξει τον εργοδότη σου από τα είδη των εισφορών που πληρώθηκαν ήδη στο τσμέδε από εσένα. Το πώς θα διεκδικήσεις να πάρεις εσύ αυτά τα λεφτά δε το ξέρω αλλά δεν υπάρχει κάποιο άλλο εμπόδιο.

Link to comment
Share on other sites

Θα πει σαν να μην γραφτηκα ποτέ στο ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ. Οπως ολοι οι αλλοι (τυχεροι) εργαζομενοι μιθωτοι του ΙΚΑ.

Αν και ειναι πολυ ψαγμενη η ερωτηση, μηπως γνωριζει καποιος

αν βρεις δουλεια θα πας στο τσμεδε και θα τους πεις οτι βρηκες δουλεια. δε θελουν να χασουν εισφορες και θα προσληφθεις με τσμεδε. αν παλι θες να δουλεψεις με ικα, εξηγησε στον εργοδοτη σου την κατασταση και θα δειτε τι θα κανετε

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον δεν εγινα κατανοητος.

Αυριο παω κανω αιτηση διαγραφης στο ΤΕΕ.

Μεθαυριο με προσλαμβανει καποιος ως μισθωτο. Ο μεθαυριανος εργοδοτης μου πού θα με ασφαλισει? ΤΣΜΕΔΕ ή ΙΚΑ?

Link to comment
Share on other sites

Παρα πολυ καλη ερώτηση και δύσκολη. Γιατι μπορει να έκανες την αιτηση διαγραφής στο ΤΕΕ (με οτι σημαινει για αναδρομική μη χρέωση εισφορών απο την ημερα αίτησης) αλλα μεχρι να βγει το οκ άσχετα αν ειναι τυπική γραφειοκρατική υπόθεση, το ταμείο σου παραμένει το ΤΣΜΕΔΕ μιας και σε αυτο δεν θα εχει κοινοποιηθεί καποια απόφαση.. Οποτε λογικά ο εργοδότης αυριο θα πρεπει να σε ασφαλίσει στο ΤΣΜΕΔΕ σαν μιςθωτος και οταν βγει η απόφαση το γυρίζει σε ΙΚΑ.. Ειςφορες βαραίνουν εκείνον και δεν χάνονται συντάξιμος χρονος η αλλιως ένσημα

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by ikaros13
Link to comment
Share on other sites

Αν πρόκειται για τόσο προσωρινή κατάσταση εγώ λέω να μη τους πεις καν ότι είσαι μηχανικός και να αφήσεις να κάνουν ό,τι θα έκαναν με τον οποιοδήποτε νεοπροσληφθέντα. Θα σε ασφαλίσουν λοιπόν στο ίκα. Η μόνη απώλεια είναι ότι δε θα σου καλύψουν τις τυχόν εισφορές τσμέδε που αναφέρονται στο διάστημα της εργασίας σου μ' αυτούς. Αν θες να στις καλύψουν τότε πήγαινέ τους ασφαλιστική ενημερότητα (η οποία τους απαλλάσσει από τις εισφορές που καλύπτει το τσμέδε) και ζήτα τους το ίδιο ποσό να στο δώσουν αύξηση στο βασικό μισθό. Εκεί πια είναι θέμα συνενόησης. 

 

Αν τελικά πληρωθούν και τα δύο ταμεία πλήρως, τότε το σύστημα άτλας θα εμφανίσει ένσημα και από τα δύο (το έχω τσεκάρει).

 

Εκτός από το φόρουμ, ρωτήστε και σε κανένα ίκα γιατί πολλά λέγονται στηριγμένα σε φήμες του τσμέδε ή σε καταστάσεις του παρελθόντος.

Edited by georgios_m
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.