Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαγραφή απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ


danton

Recommended Posts

Η εξαίρεση σημαίνει ότι το ρόλο του ΟΑΕΕ γι' αυτούς τον παίζει το ΤΣΜΕΔΕ.

Βρε γιωργο δουλευομαστε?  :smile:  Το αρθρο που αναφερεις εχει τιτλο 

Επιλογή ασφαλιστικού φορέα μεταξύ ΟΑΕΕ και ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Νέων ασφαλισμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4254/2014

Υπαρχει αντιστοιχος νομος που να αφορα σχεσεις αναμεσα σε ικα-εταα? Αν οχι τζαμπα το συζηταμε

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ν.2084/92 άρθρο 39  τελευταία κωδικοποίηση Ν. 4254/2014 07/04/2014

 


1. Υποχρεωτική ασφάλιση επιτρέπεται σε ένα φορέα κύριας ασφάλισης ή το Δημόσιο, ένα φορέα επικουρικής ασφάλισης, ένα φορέα ασφάλισης ασθένειας και ένα φορέα ασφάλισης πρόνοιας.

 

2. Τα πρόσωπα, για τα οποία προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις υποχρεωτική ασφάλιση σε περισσότερους του ενός ασφαλιστικούς φορείς, ασφαλίζονται υποχρεωτικά σε ένα φορέα, τον οποίο επιλέγουν με δήλωση τους, που υποβάλλεται κάθε φορά σε όλους τους αρμόδιους φορείς και τους οικείους εργοδότες, εντός έξι (6) μηνών από την ανάληψη της δεύτερης απασχόλησης - μισθωτής ή αυτοαπασχόλησης - ή την απόκτηση της ιδιότητας.

Σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης εντός της παραπάνω προθεσμίας η υποχρεωτική ασφάλιση χωρεί στο φορέα που υπάγεται η κατά το πρώτον αναληφθείσα μισθωτή απασχόληση ή αυτοαπασχόληση ή η ιδιότητα, με εξαίρεση την ασφάλιση στο Ταμείο Συντάξεων και Αυτασφαλίσεως Υγειονομικών και στο Ταμείο Συντάξεων Μηχανικών και Εργοληπτών δημοσίων έργων, η οποία είναι υποχρεωτική.

Προκειμένου για πρόσωπα τα οποία μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος δεν έχουν προβεί σε επιλογή η έχουν απωλέσει το σχετικό δικαίωμα, καθώς και για τα πρόσωπα της παρ. 2 του άρθρου 2 του Ν. 2335/1995 η εξάμηνη προθεσμία αρχίζει από την ισχύ του νόμου αυτού, τυχόν δε καταβληθείσες μέχρι την υποβολή της δήλωσης επιλογής ασφαλιστικές εισφορές στο φορέα που δεν επιλέγεται, δεν επιστρέφονται.

Όλα τα παραπάνω πρόσωπα ασφαλίζονται υποχρεωτικό στους φορείς ασθένειας, επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας που αντιστοιχούν στο συνταξιοδοτικό φορέα κύριας ασφάλισης επιλογής τους.

Εάν το ασφαλιστικό καθεστώς επιλογής δεν περιλαμβάνει όλους τους κλάδους ασφάλισης, οι οποίοι υφίστανται στο ασφαλιστικό καθεστώς, στο οποίο τα παραπάνω πρόσωπα μπορούσαν να υπαχθούν λόγω ιδιότητας ή μισθωτής απασχόλησης ή αυτοαπασχόλησης, τότε τα πρόσωπα αυτά, ως προς τους ελλείποντες κλάδους, ασφαλίζονται υποχρεωτικά στους αντίστοιχους κλάδους του ασφαλιστικού καθεστώτος στο οποίο μπορούσαν να υπαχθούν λόγω ιδιότητας ή μισθωτής απασχόλησης ή αυτοαπασχόλησης.

Εφόσον επιθυμούν, τα πρόσωπα αυτά δύνανται να ασφαλιστούν προαιρετικά και σε περισσότερους του ενός φορείς, αν αυτό προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, ύστερα από σχετική αίτηση που υποβάλλεται στον αρμόδιο φορέα εντός της παραπάνω εξάμηνης προθεσμίας.

Στην περίπτωση αυτή υποχρεούνται στην καταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένου, εργοδότη και Κράτους των προβλεπομένων από τις ισχύουσες διατάξεις για τον οικείο φορέα.

Σε περίπτωση που προκύπτει υποχρεωτική ασφάλιση στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. και στον Ο.Α.Ε.Ε., ο ασφαλισμένος υπάγεται υποχρεωτικά στον Ο.Α.Ε.Ε., για το σύνολο του χρόνου της παράλληλης απασχόλησης, χωρίς δικαίωμα επιλογής ασφαλιστικού οργανισμού, εφόσον ο χρόνος ασφάλισης στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. υπολείπεται των εικοσιπέντε (25) ημερών ασφάλισης ανά μήνα.

Πρόσωπα που εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική ασφάλιση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. ή του Ο.Α.Ε.Ε. με τις διατάξεις του άρθρου 39 του Ν. 2084/1992 , όπως αυτές ίσχυσαν μέχρι τη συμπλήρωσή τους από τις διατάξεις του παρόντος, επανεξετάζονται με τις διατάξεις του νόμου αυτού μετά τη λήξη της χορηγηθείσας εξαίρεσής τους.

Εκκρεμείς αιτήσεις - ενστάσεις ενώπιον των αρμόδιων διοικητικών οργάνων που κρίνονται μετά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του πρώτου εδαφίου της παραγράφου αυτής.

Με Απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ύστερα από γνώμη των ΔΣ των ΟΑΕΕ και ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που εκδίδεται εντός τριμήνου από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, καθορίζονται θέματα αναγκαία για την υλοποίηση του παρόντος.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γιώργο αυτά που λες δεν γίνονται πουθενά στον κόσμο. Ακου τι λες. Να πληρώνει ο εργοδότης ΙΚΑ και εσύ ΤΣΜΕΔΕ...Καταρχήν μιλάμε για όσκαρ ηλιθιότητας από μέρους σου για πιο λόγο? Μήπως πάρεις 2 συντάξεις? Δεν υπάρχει πλέον...Με λίγα λόγια θα δουλεύεις τσάμπα...

Ευτυχώς το κράτος σε απαλλάσσει από αυτή την τραγική βλακεία και απαγορεύει τη διπλασφάλιση... 

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικα παιρνεις οσκαρ βλακειας να προτιμας να πληρωνεις ολοκληρο το τσμεδε και 100% το ικα, απο το να πληρωνεις ολοκληρο το τσμεδε και 4% μονο το ικα...

Link to comment
Share on other sites

Σας είπα προηγουμένως ότι αυτό το έκανα σε περιστασιακές ευκαιρίες για παρτ τάιμ εργασία. Οι υποχρεώσεις του εργοδότη σε καμία περίπτωση δε θα κάλυπταν όλο το τσμέδε, οπότε πάλι μόνος μου θα το πλήρωνα. Και από το να κάθομαι άνεργος και να χρωστάω κι από πάνω το τσμέδε, έβγαλα τουλάχιστον τα λεφτά για να το πληρώσω. 

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί δεν κάνεις διαγραφή να σου μένει κέρδος έστω από περιστασιακές δουλειές μιας και σαν μηχανικός...μπα. Αν είναι να δουλεύεις για το ΤΣΜΕΔΕ ποιο το νόημα? Εκτός αν περιμένεις να ανοίξουν οι δουλειές...  :mrgreen:  :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Δεν έκανα διαγραφή διότι δεν είχα ξεμείνει εντελώς από δουλειές μηχανικού, οπότε οι άλλες λειτούργησαν συμπληρωματικά. Βέβαια, αν προέκυπτε μια ευκαιρία με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη σε άλλο ταμείο σίγουρα θα διαγραφόμουν.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

To βασικό μας ζήτημα παραμένει αναπάντητο...

 

<< Αυριο παω κανω αιτηση διαγραφης στο ΤΕΕ.

Μεθαυριο με προσλαμβανει καποιος ως μισθωτο. Ο μεθαυριανος εργοδοτης μου πού θα με ασφαλισει? ΤΣΜΕΔΕ ή ΙΚΑ? >>

 

Μου κάνει εντύπωση που δεν το έχει συναντήσει κανένας από τους διαγραμμένους!

Link to comment
Share on other sites

Προφανώς δεν περιμένουν οι δουλειές στη γωνία...

Εάν έχεις τόσο έτοιμο τον εργοδότη... ας κάνει λίγη υπομονή και ας σε ασφαλίσει μετά...!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.