Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Διαγραφή απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ


danton

Recommended Posts

Δες τα σχετικά θέματα για την ασφάλιση. Δεν μπορείς να είσαι ασφαλισμένος στο ΙΚΑ (ή σε οποιοδήποτε άλλο φορέα) όσο είσαι γραμμένος στο ΤΣΜΕΔΕ. Η κυριούλα σου είπε προφανώς βλακείες.

Πήγαινε διαγράψου από ΤΕΕ-ΤΣΜΕΔΕ η συμβουλή μου και μετά ασφαλίζεσαι στο ΙΚΑ. Άλλωστε ως χημικός που βλέπω ότι είσαι σπάνια θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις σφραγίδα.

Edited by shin0bi
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Εμένα (σε ίκα) μου είπαν την αντίστροφη εκδοχή: ότι προσκομίζεις στο ίκα τη βεβαίωση από το τσμέδε ώστε να μη πληρωθεί δύο φορές το κοινό κομμάτι των εισφορών. Το τσμέδε δε το ανακατεύεις πουθενά, το ίκα κάνει το συμψηφισμό.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Η διαγραφή πλέον είναι μονόδρομος και κακώς έκανα εγγραφή εξαρχής!! Ουδέποτε χρειάστηκε η σφραγίδα κι όσο εργαζόμουν ως χημικός μηχανικός!!! Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα!!!

Απ,ότι έχω μάθει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαγραφή περνάνε κάποιοι μήνες. Ιατροφαρμακευτικά με καλύπτει το ΤΣΜΕΔΕ άσχετα αν χρωστάω εισφορές 2,5 χρόνων;;

georgios_m κι εγώ όταν ρώτησα σε ΙΚΑ το ίδιο μου είπαν αλλά στο ΤΣΜΕΔΕ δεν το δέχονται. Άντε βγάλε άκρη....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όσο είσαι διαγραμμένος από ΤΕΕ, δε λογίζεσαι ως μηχανικός, άρα δεν τίθεται θέμα εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ για αυτή την περίοδο. Δες τα σχετικά θέματα.

 

@georgios_m

 

Όσο είσαι μέλος του ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ μπορείς να είσαι ασφαλισμένος ΜΟΝΟ στο ΤΣΜΕΔΕ. Ούτε κοινές εισφορές υπάρχουν ούτε τίποτα. Μην τον μπερδεύεις τον άνθρωπο.

Φίλε axla, αυτό που σου είπαν είναι λάθος και πιθανότατα οφείλεται σε άγνοια ή παρανόηση. Η μόνη σχέση που μπορείς να έχεις με το ΙΚΑ ως μέλος του ΤΕΕ, είναι όταν είσαι κάπου μισθωτός και πληρώνονται και οι παροχές σε χρήμα στο ΙΚΑ (είναι αυτό που καλύπτει το μισθό σου υποτίθεται όσο είσαι σε άδεια). Ο φορέας ασφάλισής σου μπορεί να είναι ΜΟΝΟ το ΤΣΜΕΔΕ και μόνο αυτό σου παρέχει ιατροφαρμακευτική κάλυψη και σύνταξη.

Αν πλήρωσες κάτι στο ΙΚΑ, πιθανόν θα πρέπει να πας εκεί να ζητήσεις τις εισφορές πίσω.

Link to comment
Share on other sites

georgios_m κι εγώ όταν ρώτησα σε ΙΚΑ το ίδιο μου είπαν αλλά στο ΤΣΜΕΔΕ δεν το δέχονται. Άντε βγάλε άκρη....

 

μα δεν χρειάζεται πουθενά η έγκριση του τσμέδε για να πρέπει να το δεχτούν. προφανώς και θα παραμείνει ο μόνος πάροχος περίθαλψης και ακριβώς επειδή το ίκα δε θα επιβαρυνθεί με την περίθαλψή σου, δε σου ζητάει και εισφορές για τους συγκεκριμένους τομείς, αφού τους καλύπτει ήδη άλλο ταμείο. και η διαδικασία γίνεται για να είσαι εντάξει σε τυχόν έλεγχο του ίκα, οπότε με αυτό πρέπει να συνενοηθείς.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

 Axlas το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε δικηγόρο που γνωρίζει από ασφαλιστικά μπας και σε ξεμπλέξει. Θα σου απαντήσω σε ότι μπορώ.

Συμφωνώ με τον shinobi, όσο είσαι γραμμένος στο ΤΕΕ μόνο στο ΤΣΜΕΔΕ μπορείς να είσαι ασφαλισμένος.

Γράφεις ότι είσαι άνεργος από το 2011(5χρόνια), ενώ χρωστάς εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ 2,5 χρονών. Να υποθέσω ότι πλήρωνες από την τσέπη σου τα υπόλοιπα 2-2,5 χρόνια? Σε κάθε περίπτωση το ΤΣΜΕΔΕ σε καλύπτει για 1 χρόνο αφότου πλήρωσες για τελευταία φορα. Οπότε δεν έχεις την ασφαλιστική κάλυψη του ΤΣΜΕΔΕ. Για να την αποκτήσεις θα πρέπει να κάνεις διακανονισμό. (και νομίζω θα πρέπει να τον τηρείς).

 

Βλέπω λοιπόν 2 περιπτώσεις:

 

  1) Πας στο ΙΚΑ και ζητάς πίσω τις εισφορές που πληρώθηκαν αυτά τα 2χρόνια που δούλευες σαν εποχιακός. Κάνεις διακανονισμό για τα οφειλόμενα στο ΤΣΜΕΔΕ ώστε να αποκτήσεις ασφαλιστική κάλυψη. Όταν ετεροαπασχοληθείς(κάνεις άλλη δουλειά εκτός του μηχανικού), ο εργοδότης σε ασφαλίζει στο ΤΣΜΕΔΕ.

 

  2) Αποφασίζεις να κρατήσεις την ασφάλιση του ΙΚΑ (αφού κάναν την βλακεία και σε ασφάλισαν). Δεν γνωρίζω τι ισχύει για την ασφαλιστική κάλυψη των εποχιακών,πρέπει οπωσδήποτε να το μάθεις. Διαγράφεσαι από το ΤΕΕ αναδρομικά από το 2015 (που έκανες την αίτηση διαγραφής στην περιφέρεια). Ζητείς διαγραφή από το ΤΣΜΕΔΕ από το 2015. Επειδή οι ημερομηνίες που έκανες αίτηση σε περιφέρεια(2015) και ΤΕΕ(2016) είναι διαφορετικές, το ΤΣΜΕΔΕ σε διαγράφει από την ημερομηνία που έκανες την αίτηση στην περιφέρεια, δηλαδή από το 2015. Συνεχίζεις να χρωστάς όμως εισφορές 2011-2015.

 

(θα μπορούσες ίσως να ζητήσεις αναδρομική διαγραφή από το 2011 από περιφέρεια,ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ. Αυτό είναι και το "σωστό" αφού από το 2011 δεν έχεις εργαστεί σαν μηχανικός. Δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο. Περιφέρεια και ΤΕΕ δεν θα έχουν πρόβλημα αλλά το ΤΣΜΕΔΕ μπορεί να μην το δεχτεί. Το ότι έχεις κάνει ήδη αίτηση στην Περιφέρεια το 2015 περιπλέκει την περίπτωση σου)

 

Στο όλο μπλέξιμο θα πρέπει να προσθέσεις και το νέο ασφαλιστικό. Τα ταμεία θα ενοποιηθούν σε ένα, τον ΕΦΚΑ, αλλά θα ισχυουν όλοι οι παλιοί νόμοι για τα επιμέρους ταμεία. Αναμένονται υπουργικές αποφάσεις που θα καθορίσουν πως θα γίνει η ενοποίηση. Κανείς δεν ξέρει αν αυτές επιρεάσουν αρνητικά ή θετικά την περίπτωσή σου.

 

Long story short: Μίλα με δικηγόρο

Edited by vagi
Link to comment
Share on other sites

μια ερωτηση SOS

 

Εχω διαγραφτει απο το ΤΕΕ απο τον Ιουλιο 2015 στο ΤΣΜΕΔΕ  δε πηγα την αποφαση γιατι μου ειπαν γινεται αυτοματα και το κανει υπηρεσιακως το ΤΕΕ.

Υπαρχει περιπτωση να μην με εχει διαγραψει το ΤΣΜΕΔΕ και να χρεωνει εισφορες για αυτο το διαστημα;;;;αν ναι τι γινεται; 

Edited by billaras75
Link to comment
Share on other sites

Οντως ενημερωνονται υπηρεσιακα. Δεν μπορουν να σε χρεωσουν εισφορες απο τοτε και μετα. Αλλα και συ γιατι το αφησες ετσι στο φλου? Πολυ χαλαρο σε βλεπω!

Τοσο δυσκολο ειναι να πας απο εκει μια βολτα να δεις τι γινεται? Και σε αλλη χωρα να εισαι, μπορεις να τσεκαρεις τηλεφωνοντας στο περιφερειακο τμημα της περιοχης σου

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Είμαι Διπλ. Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής και θέλω να διαγραφώ από ΤΕΕ / ΤΣΜΕΔΕ. Το "πρόβλημα" είναι ότι φαίνεται ότι έχω εισόδημα από το τελευταίο εκκαθαριστικό μου και δεν ξέρω εάν και τι λόγους πρέπει να αναφέρω στην αίτησή μου προκειμένου να γίνει αποδεκτή η διαγραφή. Από αυτά που έχω διαβάσει καταλαβαίνω ότι ο μόνος λόγος που μπορώ να επικαλεστώ είναι αλλαγή επαγγέλματος. Άρα υποθέτω ότι πριν υποβάλλω την αίτηση θα πρέπει να έχω κάνει διακοπή δραστηριότητας στην εφορία και ίσως και να έχω ανοίξει άλλη δραστηριότητα (άσχετη με μηχανικούς) και να έχω εγγραφεί σε άλλο ταμείο (π.χ ΤΕΒΕ ή ΙΚΑ). Π.χ. να έχω προσληφθεί από κάποιον άλλο εργοδότη με ΙΚΑ για "κατασκευή ιστοσελίδων". Από την άλλη επειδή και το επάγγελμα του Μηχανικού Η/Υ δεν είναι πολύ οριοθετημένο μπορεί π.χ. το ΤΕΕ αν αποφανθεί ότι και η κατασκευή ιστοσελίδων είναι δραστηριότητα "μηχανικού πληροφορικής". Εν πάσει περιπτώσει, παρακαλώ εάν μπορεί κάποιος συνάδελφος να διαφωτίσει ή ακόμα και να προτείνει κάποιον δικηγόρο που να έχει ασχοληθεί (επιτυχώς) με τέτοια θέματα γιατί δεν έχω και τον χρόνο ή το ψυχικό σθένος να έρχομαι αντιμέτωπος με τις διάφορες γραφειοκρατίες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.