Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαγραφή απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ


danton

Recommended Posts

Και στην τελική όντας άνεργος Πόθεν Έσχες για να πληρώνεις το ΤΣΜΕΔΕ???

 

Από εκεί που τα έχει και ο ελεύθερος επαγγελματίας που δεν είχε έσοδα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Από εκεί που τα έχει και ο ελεύθερος επαγγελματίας που δεν είχε έσοδα.

Ενας ελεύθερος επαγγελματίας που δεν εχει έσοδα, για το κράτος ειναι ενας κακός επαγγελματίας αλλα σου λεει καπου θα βγάζει μαυρα.. Ενας όντας άνεργος (άνευ βιβλίων) ειναι το κορόιδο για το κράτος που τα σκάνε οι γονεις του να πληρώνουν ειςφορες.. Και επειδή το κράτος ειναι μπουρδελο και θελει λεφτα γιατι ειναι λαμόγια και μπατιριδες σου λεει κόψτε το λαιμό σας και πληρώστε οπως μπορείτε

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν αρχίσουν να ζητάνε πολλά στο τέλος θα χάσουν και τα λίγα (που δεν είναι λίγα).

 

Ίσως επειδή τα λεφτά αυτά αφαιρούνται και από το φορολογητέο εισόδημα, δε τα φορολογούν και σε περίπτωση δωρεάς.

 

Ο "κακός" επαγγελματίας δε σημαίνει οπωσδήποτε ότι πληρώνει με μαύρα λεφτά το τσμέδε. Μπορεί να το πληρώνει από τις οικονομίες με τις οποίες έφτιαξε και το γραφείο του. Τον πρώτο καιρό λογικό είναι να βγαίνει μείον μέχρι να πιάσει...

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Έχω κανει και εγω αίτηση για αναδρομική διαγραφή πριν 2 μήνες και περιμένω την απάντηση τους, αλλα δεν εχω πληρώσει τις συνδρομες του ΤΕΕ (για τις οποίες χρωσταω 6-7 χρόνια τώρα). Δεν με ρωτήσαν κατι σχετικό οταν τους έδωσα την αίτηση. Απο τα λεγόμενα σου καταλαβαίνω οτι θα υπάρξει πρόβλημα ή χρονοτριβή στην έκβαση της απαντησης τους? Να ξανα παω να τους ρωτήσω μηπως πρεπει να τα εξοφλήσω για να ξεμποκάρει η υπόθεση? γιατι εχουν περάσει δυο μηνες και δεν εχω λάβει απάντηση, αν και μου είπαν οτι ~2 μηνες θελει η υπόθεση.

 

πλακα πλακα τα ιδια χρονια συνδρομες χρωσταμε. Εμενα, ο τυπος στο γραφειο 203 μου ειπε για 1,5 μηνα στανταρ, αλλα μου πεταξε ενα υπονοουμενο πως αν υπαρχει εκκρεμοτητα στις συνδρομες με το τεε τοτε το συμβουλιο (δηλ. οι νταβαδες του τεε) μπορει να θεσουν καποιο θεμα, και δεν σου κρυβω πως κοντοστεκομουν στον οροφο του λογιστηριου (3ος οροφος) για κανα τεταρτο και το σκεφτομουν κι εγω τι να κανω. 

 

Αποφασισα να κανω διακανονισμο με δοσεις (50 ευρω το 2μηνο) δινοντας τον λογαριασμο τραπεζης στην εθνικη που δημιουργηθηκε αποκλειστικα για να μπαινει το επιδομα ανεργιας και θα φροντιζω να τον αδειαζω τακτικα.

 

Τωρα που το ξανασκεφτομαι δε νομιζω αυτο να αποτελεσει προβλημα. Κρινοντας απο ολους τους υπαλληλους με τους οποιους μιλησα και οι οποιοι εβλεπαν ολη τη διαδικασια συνηθη, αντιλαμβανομαι πως το κυμα διαγραφων ειναι τεραστιο και το τελευταιο πραγμα που μπορει να προκαλεσει καθυστερηση ειναι οι συνδρομες του τεε. 

Link to comment
Share on other sites

Να σημειώσω ότι αν κάποιος ζητάει αναδρομική διαγραφή από ΤΕΕ π.χ. από το 2013, τότε θα πρέπει να πληρώσει τις συνδρομές που χρωστάει στο ΤΕΕ μέχρι το 2013. Όχι τις συνδρομές 2014-2016.

Link to comment
Share on other sites

αν και δεν ελαβα την απάντηση απο το ΤΕΕ. εδώ και 2 μήνες, είδα στο σύστημα οτι εχουν διαγραφεί οι οφειλές μου απο το 2013 έως σήμερα, και εκκρεμούν μόνο οι παλαιότερες. αρα συμπεραίνω οτι έχουν αποδεχθεί την αναδρομική διαγραφή, και θα πρέπει να παω απο εκεί να εξοφλήσω και τις παλαιότερες οφειλές.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επειδή έχει ερωτηθεί αρκετές φορές σε αυτό το νήμα αλλα δεν έχει απαντηθεί ακόμα με σαφήνια, το θεμα της επαναγραφής σε ΤΕΕ & ΤΣΜΕΔΕ μετά απο αναδρομική διαγραφή.

 

Σημερα πήγα στο ΤΕΕ για να αποπληρώσω τις οφειλές σε συνδρομές για να ολοκληρωθεί η αναδρομική διαγραφή που αιτήθηκα. Ρώτησα την κα. Κοσμά στο 203 γραφείο το εξής:

Εαν ξανα εγγραφώ στο μέλλον, ας πούμε το 2018 (γιατί ας πούμε βρήκα καλή δουλειά). Θα πρέπει να πληρώσω συνδρομές σε ΤΕΕ & ΤΣΜΕΔΕ απο την ημερομηνία αναδρομικής διαγραφής μού (2012) ή απο την ημερομηνία της επανεγγραφής (2018)?

Μου απάντησε με αρκετή σιγουριά και σαφήνια ότι θα πληρώνω απο το 2018 και έπειτα. Δεν θα μου ζητηθούν αναδρομικά για τα χρόνια που ήμουν διεγραμμένος στο ταμείο. και επίσης μου διευκρίνησε πως αυτό είναι ενα απο τα λίγα πράγματα που συμφωνούν ΤΕΕ & ΤΣΜΕΔΕ.

 

ΟΜΩΣ, (και εδώ είναι που μπερδεύονται συνήθως καποιοι συνάδελφοι στις ερμηνίες τους). Μπορούμε, όταν θα επαναγγραφούμε στο μέλλον να ζητήσουμε ΑΝΑΚΛΗΣΗ της διαγραφής μας και η διαγραφή που κάναμε στο παρελθόν να θεωρείται ως μη γενόμμενη. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθούν αναδρομικά όλες οι εισφορές και συνδρομές απο την ημερομηνία που διαγραφήκαμε έως την στιγμή που ζητήσαμε την ανάκληση της διαγραφής μας.

Θα μου πείτε γιατί να το κάνει αυτό κάποιος?

Αυτό θα συνέβαινε εαν καποιος συνάδελφους έβρισκε ξαφνικά πολύ χρήμα και θέλει να μην χάσει ασφαλίσημα χρόνια ώστε να βγεί έγκαιρα στη σύνταξη και πάλι, απο το να έχει αλλά επιπλέον 4-5 χρόνια ασφάλιστρα λόγω της περιοδικής του απουσίας απο το ταμείο.

 

Ελπίζω να σας διαφώτισα σχετικά γιατί το θέμα με έκαιγε και εμενα.

Επομένως υπάρχουν ακόμη λύσεις, αρκεί να είχαμε δουλειά...

Τουλάχιστον το ΤΕΕ φαίνεται πολύ πιο εξυπηρετήσιμο με τα μέλη του σε σχέση με το ΤΣΜΕΔΕ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι γίνεται ανάκληση διαγραφής, γιατί θα έμπλεκε το θέμα με την εξαγορά συντάξιμου χρόνου και τις προϋποθέσεις που υπάρχουν. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.