Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαγραφή απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ


danton

Recommended Posts

Σε περίπτωση που κάποιος μηχανικός έχει  διαγραφεί από το ΤΕΕ- ΤΣΜΕΔΕ κι αργότερα ( μετά την διαγραφή του αυτή ) αν πάει να εργαστεί στο εξωτερικό  ( Γερμανία, Αυστρία , Αγγλία) και ασκεί εκεί το επάγγελμα του μηχανικού ( ως υπάλληλος σε τεχνική εταιρία) θα πρέπει να επανεγραφεί στο ΤΕΕ- ΤΣΜΕΔΕ ή δεν είναι απαραίτητο αυτό;;; Τι καθεστώς επικρατεί σε αυτές τις χώρες αν δεν ανήκεις στο ΤΕΕ πρέπει να εγγραφείς εκεί σε κάποιο ανάλογο επιμελξτήριο ή απλά σε ασφαλίζει εκεί ο εργοδότης όπως το ΙΚΑ ;;

 

Δεν νομίζω-ελπίζω να έφτασε η δόξα του ΤΕΕ και στην αλλοδαπή και να μην μας αφήνει να δουλέψουμε και εκεί.

Με το δίπλωμα σου πας και δουλεύεις κανονικά και ότι σου ζητήσει ανάλογα ο κάθε εργοδότης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα ειμαι νεος μηχανικος έκανα βλακεια να γραφτώ για να μην είμαι ανασφάλιστος εδω κ 2 χρόνια (τοτε μπορούσε κ μου το πλήρωνε ο μπαμπας μου τα 170 το μηνα) πλεον εργάζομαι ως διδακτορικός μέσω Ευρωπαικής επδότησης και αυτό το +11% που είναι το επικουρικό και το εφαπάξ είναι πολύ μεγάλο για μένα που δε χρησομποιώ κιολας την υπογραφή μου (το διδακτορικό είναι στο τμήμα πληροφορικης). Ξερει κανείς πότε θα γνωρίζουμε για επικουρικό και εφάπαξ αν θα γίνουν προαιρετικά? Επίσης αν πάω στον ΟΑΕΕ θα έχω κάποια επιπτωση για τα επαγγελματικά μου δικαιώματα για το μέλλον.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Στο μέλλον........... κανείς δεν θα πάρει εφάπαξ.Στο μέλλον οι συντάξεις δεν θα είναι ανταποδοτικές των εισφορών.Εδώ δεν μπορούν να πληρώσουν τις τωρινές.Τα αποθεματικά του ταμείου μας τα φάγανε .Αυτά!Αν θες να υπογράφεις μελέτες πρέπει να είσαι ΤΣΜΕΔΕ. Αν θες μισθωτος κανένα πρόβλημα μπαίνεις ΙΚΑ.Με το ΤΣΜΕΔΕ έχεις δεν έχεις δουλειά το πληρώνεις για να το διατηρείς  χωρίς να έχεις κάποιον πάνω από το κεφάλι σου. Διαγράφεσαι και μετά χωρίς εξετάσεις ξαναγράφεσαι από ΤΕΕ (τουλάχιστον τώρα.) 

Link to comment
Share on other sites

Δε μπορω να μπω ΙΚΑ η ΤΣΙΜΕΔΕ η ΟΑΕΕ. Μεχρι τωρα η μονη τους διαφορα ειναι Επικουρικες κ ΕΦΑΠΑΞ ετσι δεν εινα?? Υπαρχει πιθανοτητα να γινουν προαεραιτικα στο ΤΣΙΜΕΔΕ?

Link to comment
Share on other sites

Το εφάπαξ είναι ένα κόλπο να σου πέρνουν παραπάνω λεφτά.όταν έρθει η ώρα και δεν βγαίνουν τα στραγάλια ,καλή ώρα τώρα, αρχίζουν περικοπές και εκεί που έδωσες 3 πχ θα πάρεις 2

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής, και συγνώμη αν έχουν ήδη απαντηθεί:

 

1. Σκοπεύω να ξεκινήσω τη διαδικασία για αναδρομική διαγραφή από το ΤΕΕ και κατόπιν το ΤΣΜΕΔΕ. Η περίοδος που θα αιτηθώ περιλαμβάνει ένα διάστημα που ζούσα στην Αγγλία και έκανα διδακτορικό, κι ένα διαστημα που ξεκίνησα πια να δουλεύω κανονικά. Σε όλη αυτή την περίοδο είχα μηδενικό εισόδημα στην Ελλαδα. Γνωρίζει κανείς εάν θα εχω ελπίδες με να διαγραφώ κατά την περίοδο του διδακτορικού, δεδομένου πως σην Αγγλία λογιζόμουν ως φοιτητής;

 

2. Τελικά, μετά απ'όλη την ιστορία με τη διαγραφή από το ΤΕΕ, μετά την αίτηση στο ΤΣΜΕΔΕ, την απόρριψη και την ένσταση, τα πράγματα έχουν συνήθως ευτυχή κατάληξη;

 

Σας ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Ισχύει οτι η απάντηση του ΤΣΜΕΔΕ στις ενστάσεις των μηχανικών (για αναδρομική διαγραφή) διαρκεί μεχρι και ενα χρόνο? :shock:

αυτο μου είπαν τηλεφωνικά απο το τμήμα ασφάλισης, γιατί λέει εκκρεμούν και χιλιάδες άλλες τέτοιες υποθέσεις πριν απο εμένα.

ΕΛΕΟΣ!

εντωμεταξυ σε ολο αυτό το διάστημα δεν μπορείς να ασφαλιστείς και σε άλλο φορέα επειδή θεωρήσαι ήδη ασφαλισμένος σε έναν κύριο φορέα? δεν ξερω.

 

Η απάντηση στην αρχική μου αίτηση στο ΤΣΜΕΔΕ (που έγινε αρχές του χρόνου) ήρθε μετά από 4 μήνες. Απάντηση στην ένσταση που κατέθεσα δεν έχει έρθει ακόμα...

Link to comment
Share on other sites

μου τηλεφωνησαν απο τσμεδε και με ενημερωσαν οτι μπορώ να παρευρίσκομαι κατά την διαβούλευση της αίτησης μου.

και μου είπαν εκ των προτέρων οτι η απάντηση τους θα είναι αρνητική στην πρώτη αίτηση.

 

με άλλα λόγια......

"έλα να σε γλεντήσουμε μωρέ..."

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα

 

Σκέφτομαι να κάνω διαγραφή από ΤΣΜΕΔΕ μετά από 10 χρόνια καθώς εργάζομαι στο χώρο της πληροφορικής ως  μισθωτός και δεν βρίσκω κανένα νόημα να πληρώνω όλες αυτές τις εισφορές.

 

Αν γραφτώ στο ΙΚΑ γνωρίζει κανείς αν αυτά τα 10 χρόνια που έδινα εισφορές θα πάνε χαμένα;

 

Επίσης από την εμπειρία σας τι πιθανότητες μου δίνετε να γίνει δεκτή η αίτηση;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.