Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαγραφή απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ


danton

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Εχει κανενας προσπαθησει να κανει διακοπη του ΤΣΜΕΔΕ/ΕΦΚΑ απο τοτε που βγηκε η νεα νομοθεσια (οπως αναφερει και ο καλος συναδελφος στην παραθεση);

Εδω και χρονια ζω και εργαζομαι στην Αγγλια και ειμαι ΔΟΥ εξωτερικου αλλα δεν εχω κανει διαγραφη απο το ΤΣΜΕΔΕ. Εκανα απλα διακοπες ανα δυο χρονια μεχρι προσφατα αλλα τον Αυγουστο για ενα μηνα εμεινα unemployed αλλα δεν εκανα καποιο χαρτι γιατι ηλπιζα να παρω μια θεση στην Ελλαδα (νομιζα αφελως οτι δεν ηταν στημενα τα πραγματα).

Τελοσπαντων, αν παω να κανω διαγραφη τωρα, παιζει να μου ζητησουν εισφορες για το μηνα αυτο;

Γενικα δεν εχει ερθει ακομη κατι απο τοτε και ας μην τους εχω στειλει νεο εγγραφο Α1 για διακοπη για εργασια απο τον Σεπτεμβριο και μετα.

Φυσικα παιρνω τηλεφωνο να ρωτησω αλλα φυσικα δεν το σηκωνει κανενας.

Ευχαριστω πολυ!

 

 

 

 

 

 

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Didonis

Αφού λέει διαγραφή γίνεται από 1/1/17, κάνεις από τότε και σου ζητάνε ελάχιστα για τον 8ο.

Από το ΤΕΕ απάλλασσεσαι;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μιας και πολλοί, δικαιολογημένα, ρωτούν για τον χρόνο διαγραφής από τον ΕΦΚΑ (πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ), ορίστε φρέσκα σημερινά δικά μου κουλούρια.

Δείτε τις ημερομηνίες:

- Διαγραφή από Δ.Τ.Ε.-> 10/02/2017

- Κοινοποίηση από το ΤΕΕ στον ΕΦΚΑ;;; -> 20/03/2017, 39 ημέρες

- Ημερομηνία διαγραφής από τον ΕΦΚΑ (λήψη "απόφασης") -> ίδια με αυτήν της διαγραφής από Δ.Τ.Ε.

- Αριθμός πρωτοκόλλου του ΕΦΚΑ (για ποιο πράγμα δεν λέει) -> 10/04/20107, 39 + 21 = 60 ημέρες από 10/02/2017 έως και 10/04/2017

- Δεύτερος (χειρόγραφος παρακαλώ) αριθ. πρωτ. του ΕΦΚΑ: 07/11/2017, 60+20+191 = 271 ημέρες από 10/02/2017 έως και 10/04/2017. Εννέα (9) μήνες. Γεννιέται άνθρωπος ρε!

Βάλε κι άλλες 13 ημέρες μέχρι σήμερα που μου ήλθε με τα ΕΛΤΑ (στην σφραγίδα δεν γράφει ημερομηνία ταχυδρόμησης), το χάνεις δεν το χάνεις το παιδί....

Και το κερασάκι, αντί οι λεχρίτες να κάτσουν και να δουν τι έχω πληρώσει και ότι μου οφείλουν και 18 ημέρες επιστροφή από τον Φλεβάρη και να μου πουν οι κοπρίτες τι θα κάνουν μ' αυτές, πετάνε το κλασικό δημοσιο-ταμιακό κλισέ για τακτοποίηση τυχόντων ταμειακών οφειλών από μέρους μου.

Ε, τους ...ή όχι ρε .. μου!!!

post-22627-0-26432800-1511192575_thumb.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Γραψε τους : Συμφωνα με τα αρχεια μου σας οφειλω - (μειον) χχχχχ ευρω.

 

Παρακαλω να μου γνωστοποιησετε το συνολικο ποσο με τοκους, μεχρι σημερα....

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που ισχύει ο νέος νόμος με την αποσύνδεση ιδιότητας από ασφάλιση, αν επανεγγραφεί ή εγγραφεί για πρώτη φορά κάποιος στο ΤΕΕ λογικά δεν θα πρέπει να πληρώνει ΕΦΚΑ αν δεν έχει βιβλία στην εφορία και δεν είναι μισθωτός και ούτε θα πρέπει να υποχρεώνεται να συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής νέου μέλους στο ΤΣΜΕΔΕ για να δώσει εξετάσεις στο ΤΕΕ. Έτσι δεν είναι;

Έχει κανείς προσπαθήσει να εγγραφεί ή επανεγγραφεί στο ΤΕΕ μετά την ψήφιση του νόμου; Γιατί θα είχε ενδιαφέρον να μας έλεγε την εμπειρία του και τυχόν παρατηρήσεις που μπορεί να του είπανε, κυρίως από τον ΕΦΚΑ (πχ. δεν ξέρουμε ακόμη, δεν μας έχουν ενημερώσει κλπ) και αν του ήρθε να πληρώσει εισφορές. Αναφέρομαι πάντα στην περίπτωση που κάποιος ΔΕΝ έχει βιβλία στην εφορία και είναι άνεργος.

Όπως επίσης θα είχε ενδιαφέρον να μας έδινε πληροφορίες κάποιος που πήγε να κλείσει βιβλία στην εφορία μετά την ψήφιση του νόμου χωρίς να σβηστεί από το ΤΕΕ, τι του είπαν στον ΕΦΚΑ όταν πήγε να σβηστεί, αν του ήρθαν εισφορές κλπ.

Και κάτι άλλο, τώρα με τον ΕΦΚΑ κάποιος μηχανικός που θέλει να σβηστεί-γραφτεί κλπ στον ΕΦΚΑ και γενικότερα να κάνει κάτι που αφορά την ασφάλιση στον ΕΦΚΑ, θα πρέπει να πάει στην Κλαυθμώνος στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ ή μπορεί να πάει σε οποιοδήποτε ΕΦΚΑ που τον βολεύει ή κοντά στον τόπο κατοικίας ή φορολογικής έδρας; Και αν θέλει να ανοίξει ΚΑΔ μηχανικού και μη μηχανικού (πχ πληροφορικής) θα πρέπει να τρέχει και στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ και στο πρώην ΟΑΕΕ;

Edited by geogeogeo
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι γεια σας. Εργάζομαι με μπλοκάκι σε εταιρία και ταυτόχρονα είμαι στη ρύθμιση των 100 δόσεων .Σκέφτομαι να κλείσω τα βιβλία μου ως το τέλος του χρόνου και να διαγραφώ από το ΤΣΜΕΔΕ.

1. Αν κλείσω τα βιβλία μου στη ΔΟΥ και διαγραφώ από το ΤΣΜΕΔΕ, υπάρχει πιθανότητα να χάσω τη ρύθμιση αν δεν πληρώνω το ΕΦΚΑ που θα μου έρχεται όσο περιμένω να ενημερωθεί το σύστημα; (Πρέπει να πληρώνω τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές)

2. Αφού θεωρητικά είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες, δικαιούμαστε το επίδομα ΟΑΕΔ ελευθέρων επαγγελματιών; Μετά από επίσκεψη στον ΟΑΕΔ μου είπαν ορθά κοφτά ότι δεν υπάρχει τίποτα προς το παρόν για τους ασφαλισμένους του ΤΣΜΕΔΕ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα.

 

Είμαι ηλ.μηχανικος και εργάζομαι ως διδακτορικοός φοιτητής σε ευρωπαικό πρόγραμμα.

Μέχρι τώρα είμουν ως εε αλλα πλεον θα περάσω ως μισθωτός με μπλοκάκι.

 

Η ερωτησή μου είναι αν θέλω να περάσω στον ΟΑΕΕ και να διαγραφώ απο το ΤΣΙΜΕΔΕ (για να γλυτώσω την εξτρα εισφορά για επικουρικά και εφαπαξ) ποια ειναι η διαδικασία και πόσο κρατάει???

 

Επειδή η νεα σύμβαση πρεει να ξεκινήσει απο 1/1/2018 θα έχω μπορέσει να ξεκινήσω νεα εταιρεία - νεα εγγραφή στον ΟΑΕΕ μέχρι τότε ή είναι αδύνατον?

 

Επίσης οταν ξεγραφτώ απο το ΤΣΙΜΕΔΕ με τα αναδρομικα τι γινεται?? 

 

Υπάρχει κάποια διαδικασία μετάβασης απο τΣΙΜΕΔΕ σε ΟΑΕΕ χωρις να χρειάζεται η διαγραφή δηλαδή κάποια αλλαγή αντικειμνένου κτλ κτλ??

 

Ευχαριστώ παρα πουλ

Link to comment
Share on other sites

Τα θεωρώ προφανή...

 

Δεν είναι πάντα παραπάνω, υπάρχουν οι εκπτώσεις του άρ. 98 για Μηχανικούς, που δε θα τις έχεις εάν είσαι ΟΑΕΕ.

 

Πότε ειναι περισσότερα για ΟΑΕΕ?

 

Ειμαι στην κατηγορια που αναφερθηκε πριν (ερευνητης σε ΑΕΙ) και σκέφτομαι τη μεταφορά στον ΟΑΕΕ.

Εχω μεικ΄το εισόδημα στις 34.500 και κλείνω  τώρα το 2/2018 την πενταετια. 

Ευχαριστω

Edited by chrichat4
Link to comment
Share on other sites

Κατέβασε από τα downloads του φόρουμ το excel με τον υπολογισμό των εισφορών μηχανικού βάσει και της έκπτωσης του άρ. 98 και κάνε τις δοκιμές σου.

 

π.χ.

για εισόδημα 20.000 οι εισφορές ΤΣΜΕΔΕ είναι 5.355,76 (ενώ με ΟΑΕΕ 5.510,00)

για εισόδημα 34.500 οι εισφορές ΤΣΜΕΔΕ είναι 8.919,22 (ενώ με ΟΑΕΕ 9.417,75)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ

 

Επίσης ξέρει κανεις τι γίνεται με τα αναδρομικα αν αλλαξεις ταμειο?

Edited by chrichat4
Link to comment
Share on other sites

Πληρώνεις όσα αντιστοιχούν μέχρι την ημερομηνία αλλαγής.

 

Μακάρι όμως για τους ερευνητές μηχανικούς που δεν είχαν ποτέ τους άλλη δραστηριότητα να μη ζητηθούν αναδρομικά και να αντιμετωπισθούν όπως και οι υπόλοιποι μη μηχανικοί ερευνητές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.