Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Διαγραφή απο ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ


danton

Recommended Posts

Μια τελευταία ερωτηση τοναρθρο 98 ως εκπτωση ισχυει και σαν μισθωτός με μπλοκακι στο τσιμεδε ετσι δεν ειναι?? Γιατι απο τον ελκε μου λεν οχι

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μια τελευταία ερωτηση τοναρθρο 98 ως εκπτωση ισχυει και σαν μισθωτός με μπλοκακι στο τσιμεδε ετσι δεν ειναι?? Γιατι απο τον ελκε μου λεν οχι

 

Είναι λίγο off topic αυτό εδώ. Απάντησα στο άλλο νήμα http://www.michanikos.gr/topic/48610-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CF%86%CE%BA%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CF%8D%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/page-43?do=findComment&comment=945352 .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα παιδιά,

 

έχω διαγραφεί από το ΤΕΕ και από το ΤΣΜΕΔΕ πριν 2 χρόνια περίπου, έχω όλα τα χαρτιά τα οποία πρέπει να έχω, συγκεκριμένα μου έβαλαν ημερομηνία διαγραφής την ημερομηνία που έκανα την αίτηση στην περιφέρεια. Το θέμα είναι ότι ο ΕΦΚΑ συνεχίζει να μου βάζει εισφορές κάθε μήνα.. προσπαθώ να δω τι θα κάνω.. μήπως το σύστημα δεν είναι ενημερώμενο ακόμα;

Link to comment
Share on other sites

Τι να πω;

Εμένα πάλι, από όταν διαγράφτηκα από το ΤΕΕ (10/02/2017), ό,τι εισφορές έτρεχαν από τον τρίτο μήνα του 2017 και τις εμφάνιζε ως ανεξόφλητες η ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, και τις οποίες βέβαια δεν πλήρωσα ποτέ όντας ουσιαστικά διαγραμμένος από τον ΕΦΚΑ -τυπική διαγραφή από τον ΕΦΚΑ  στις 07/11/2017-, μετά (νομίζω κάπου αρχές Δεκεμβρίου 2017) τις έβγαλε σαν να μην υπήρχαν.

Και τώρα πλέον εμφανίζει τα συνημμένα.

 

post-22627-0-65796600-1516126758_thumb.jpg

post-22627-0-35425100-1516126767_thumb.jpg

post-22627-0-22250800-1516127791_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εσένα συνεχίζει να σου εμφανίζει τις εισφορές από τον 3/17 μέχρι και τον 9/17 ως ανεξόφλητες.. Εντάξει αφού κατάφερες και διαγράφηκες από εκεί είσαι εντάξει..Εγώ να δούμε! Πως διαγράφηκες από τον ΕΦΚΑ? Σου έστειλαν mail? Ή απλά το είδες μπαίνοντας στον λογαριασμό σου στον ΕΦΚΑ?

Link to comment
Share on other sites

Μια διευκρίνηση:

Εσένα συνεχίζει να σου εμφανίζει τις εισφορές από τον 3/17 μέχρι και τον 9/17 ως ανεξόφλητες..

 

Λάθος χρόνος. Δεν συνεχίζει. Συνέχιζε (κάπου μέχρι τέλη Νοέμβρη). Πλέον, ως ανεξόφλητες/ληξιπρόθεσμες, εμφανίζει ένα υπέροχο <<Δεν βρέθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές>>. Δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ. Αν και με δαύτους ποτέ δεν ξέρεις...

 

Με τον ΕΦΚΑ, δεν έκανα τίποτα, παρόλο που η διαδικασία ξεκίνησε μετά την 01/01/2017. Απλώς ο ΕΦΚΑ, ευαρεστήθηκε κάααααποια στιγμή και μου έστειλε ταχυδρομικά ένα μπακαλόχαρτο. Με το ΤΣΜΕΔΕ (δηλαδή με τον ΕΦΚΑ  :D αλλά απευθύνθηκα στο υποκατάστημα του πρώην ΤΣΜΕΔΕ, δηλαδή αν κάποιος υπάγεται, π.χ. στο τέως ΙΚΑ, δεν μπορεί να απευθυνθεί στο τέως ΤΣΜΕΔΕ) έκανα και έγραψα εδώ, εδώ,  εδώ, εδώ κι εδώ το τι. Ψάξε και για άλλα μηνύματά μου στο ίδιο νήμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπερα σας,

 

Πολλοι μηχανικοι εργαζομαστε στον ιδιωτικο τομεα ως μισθωτοι (χωρις ανοικτα βιβλια στην εφορια) με αντικειμενο προγραμματιστη, χωρις να κανουμε χρηση της υπογραφης μας ως μηχανικοι και στην ουσια χωρις να ασκουμε το επαγγελμα μηχανικου.

 

Ο εργοδοτης/εταρεια μας δηλωνει ως «ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ - 2299 ΑΛΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Μ.Α.Κ. / ΔΙΠΛΩΜ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ» και πληρωνει ΤΣΜΕΔΕ τα τελευταια χρονια (και ΕΦΚΑ-ΤΣΜΕΔΕ το τελευταιο χρονο).

Στην εταιρεια φυσικα εργαζοναι και ατομα απο αλλες σχολες που δεν ειναι μηχανικοι και δηλωνονται ως «ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ - 2131 ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ, ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ».

 

- Συμφωνα με την νεα εγκυκλιο (http://www.capital.gr/Content/RelatedFiles/be/be73cff6476e422587722ba75ec03a92.pdf) ειναι δυνατον να απαλλαγουμε απο την ασφαλιση ΕΦΚΑ-ΤΣΜΕΔΕ?

- Αρκει να γινει αλλαγη της συμβασης μας και να δηλωθουμε ως προγραμματιστες και εμεις? Κατι τετοιο προυποθετει απολυση και επαναπροσληψη?

- Πρεπει πρωτα να αιτηθουμε στον ΕΦΚΑ να διαγραφουμε και ως μισθωτοι ΤΣΜΕΔΕ? (Υποψην οτι εχουμε διαγραφει ως αυτοαπασχολουμενοι ΤΣΜΕΔΕ, προσκομιζοντας το σχετικο εγγραφο απο εφορια οτι δεν εχουμε βιβλια ανοικτα).

 

Ευχαριστω πολυ!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
On ‎12‎/‎9‎/‎2012 at 5:41 ΜΜ, ΚΑΝΑ said:

ρε παίδες

πριν από κανένα 4/μηνο έκανα αίτηση προς τα κεντρικά γραφεία ΤΣΜΕΔΕ

με την οποία ζητούσα να μου επιστραφούν τα χρήματα που κατέβαλα εδώ και περίπου μια 7/ετία

για τον ΚΛ. ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (ΤΣΜΕΔΕ) ΑΝΩ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ

(έτσι φαίνεται σε αυτό το έντυπο με το οποίο πληρώνουμε ανά 6/μηνο)

 

Σήμερα πήρα τηλέφωνο και η υπάλληλος μου είπε:

"να ξέρετε κύριε αυτά τα λεφτά αργούν και θα τα πάρεις πίσω περίπου στην 3/ετία!!!!"

 

αντιμετώπισε άλλος αυτό το πρόβλημα, για να με ενημερώσει σχετικά;

 

τον ευχαριστώ προκαταβολικά

Τι γίνεται τελικά με το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ σήμερα?.........Με βάση τον Ν.3996/2011 οι καταβληθείσες Εισφορές για Επικουρικό πρέπει να επιστραφούν ως αχρεωστήτως καταβληθείσες.Αυτό αναφέρεται και σε Ανακοίνωση και σήμερα στην Σελίδα του ΤΣΜΕΔΕ.Προσωπικά έχω εκκρεμότητα επιστροφής,από αίτηση του 2013,εκτοτε άλλαξαν κατ'απανάληψη αρμόδιοι,τμήματα,δνσεις κλπτο θέμα πήγε στο "Νέο ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ" και σήμερα χωρίς να δίνουν ΚΑΜΙΑ ΓΡΑΠΤΗ Απάντηση στα αναρίθμητα διαβήματα-emails,μαθαίνω τηλεφωνικά ότι "επιστροφή ισχύει μόνον για μισθωτούς" ενώ  ξέρω καλά ότι έχουν επιστραφεί από το ΤΣΜΕΔΕ σε πάρα πολλούς συναδέλφους-Τώρα λένε το "Νέο ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ" αυτή την επιλογή(απόφαση ΔΣ??) έχει.Αν αντιμετώπισε κανείς άλλος ανάλογο ζήτημα θα ήταν χρήσιμο να γράψει.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.